Børsen: LSK-Sogndal

Bildeserie

Publikumsbilder: LSK - Sogndal

LSK-SOGNDAL: En kjær møteplass for publikum er ved statuen av Tom Lund utenfor Åråsen.
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

Lillestrøm-Sogndal 1-0 (0-0)

Åråsen.

Mål: 1-0 (90) Björn Bergmann Sigurdarson (Mathis Bolly).

Gult kort: Jesper Westerberg, LSK. Stephane Badji, Sogndal.

Tilskuere: 5.155.

Målsjanser: LSK 2, Sogndal 1.

Cornere: LSK 9, Sogndal 4.

Dagens kanarifugl: Björn Bergmann Sigurdarson.

Kampkarakter: 4

Publikum: 6

LSK (4-4-1-1):

SEAD RAMOVIC 6

Svært rolig dag på jobben før pause. Var ute i feltet og plukket sikkert ned det som kom. Heller ikke veldig hektisk etter pause, men keeperen tok det lille sogndølene hadde å by på. Matchvinnende redning da Holsæter fikk Sogndals eneste store målsjanse. Reddet også forsøket til Brochmann fra skrått hold.

FREDRIK STOOR 5

Flott initiativ da han satte opp Knudtzon midtveis i 1. omg. Ellers få offensive bidrag før pause. Langt mer med framover i 2. omg. Innleggskvaliteten var ikke alltid strålende, men svensken var så absolutt en av dem som jobbet hardest for de tre poengene. Defensivt full kontroll.

ESPEN NYSTUEN 6

Kaptein for kvelden. Framsto også som lagets sjef gjennom handling. Vant omtrent alle dueller han var involvert i offensivt som defensivt. Aldri i trøbbel mot et tamt Sogndal-angrep. Nær med et par headinger på offensiv dødball, men ble passet godt på av gjestenes forsvarere.

ISAK SCHEEL 4

Fikk sin LSK-debut mot klubben han kom fra etter forrige sesong. Grei kontroll i starten. Forferdelig valg da han dempet ballen, snudde seg mot eget mål og sparket ballen til corner. Også svakt da han serverte Brochmann. Spilte seg veldig opp den siste halvtimen. Viktig for selvtilliten.

STEINAR PEDERSEN 4

Ny kamp på venstrebacken etter at Scheel fikk sjansen i midten i Kippes karantenefravær. Grei kontroll defensivt i den snaue omgangen han spilte. Noen få svake pasninger, ellers også ok med ballen. Pådro seg en strekkeskade og måtte gå ut rett før pause.

ERLING KNUDTZON 3

Tilbake på laget etter at han startet på benken sist. Et godt initiativ på høyrekanten som ga corner. Ellers usynlig i første omgang. Hadde et par oppofrende returløp etter pause, men generelt en blek innsats. Totalt uten selvtillit og korrekt byttet ut i jakten på et seiersmål.

PÁLMI RAFN PÁLMASON 4

Tredje kamp på rad sentralt. Denne gang med ny makker i Omoijuanfo. Hadde mye ballkontakt, og traff ofte medspiller. Men med unntak av noen crosspasninger var han sjelden veldig skapende. Brukte også litt for lang tid med ballen noen ganger. Virket litt sliten, men holdt koken ut kampen.

OHI OMOIJUANFO 5

Inn sentralt da Toindouba var ute med karantene og Gabrielsen sto over på grunn av private årsaker. Sterk i kroppen og flink til å finne medspiller, men heller ikke han veldig skapende før pause. Langt bedre som venstrekant i 2. omg. Et flott dribleraid ga nesten en stor sjanse.

STIAN RINGSTAD 5

Ble felt etter to flotte initiativ i åpningen. På den andre pådro Stephane Badji seg også gult. Positiv åpning som verken han eller laget klarte å følge opp. Defensivt var han en god støtte for Pedersen. Sliter med en vond lyske og fikk trøbbel mot slutten av 1. omg. Kom ikke ut til de siste 45 minuttene.

JOHAN ANDERSSON 4

Fikk førsteomgangens beste mulighet da han ble spilt gjennom av Sigurdarson. Skuddet fra skrå vinkel var løst og gikk rett på Udjus. Hadde også to volleyforsøk på returer etter dødball. Bommet på den i 1. omg. Traff godt på det andre forsøket, men Udjus reddet. Virket sliten. Ganske anonym kampen igjennom.

BJÖRN BERGMANN SIGURDARSON 6 BB

Markerte styrke umiddelbart da han knuste Elvis i den første duellen. Fulgte opp med en strålende pasning til Andersson. Slet ellers med å skaffe seg plass og rom, og hadde lite ballkontakt før pause. Søkte mer ball i 2. omg. Fikk til slutt sjansen og banket inn 1-0 målet via forsvarer. Slik gjør en matchvinner.

SUM 11 MANN: 52

INNBYTTERE:

JESPER WESTERBERG 5

(46 min. for Pedersen).

Inn på venstrebacken rett før pause. Frisk og skapende selv om kvaliteten ikke alltid sto i stil med viljen. Pådro seg sitt første gule.

LUKE RODGERS 3

(45 min. for Ringstad).

Fikk en god sjanse rett etter han kom inn. Men skuddet gikk utenfor. Ellers veldig tam opptreden av britensom ikke ser ut til å være i nærheten av god nok for Tippeligaen.

MATHIS BOLLY

(11 min. for Knudtzon).

Trengte bare et par minutter på å prestere mer enn Knudtzon hadde gjort på sine 79. Friskt innhopp. Leverte også pasningen til Sigurdarson før målet.

SUM 13 MANN: 60

DOMMER:

DAG VIDAR HAFSÅS 6

Satte standarden med gult kort til Badji da Ringstad ble klippet ned to ganger i løpet de første minuttene. Fulgte opp da Westerberg taklet tøft etter en drøy time. Full kontroll på kampen i samtlige 90 minutter. Fin frisparklinje som var forståelig for alle.

ANALYSEN:

Sesongens første seier var en lettelse for alle på Åråsen. I går skulle det gi utslag på banen i et lag med selvtillit, men det tok tid på Åråsen. LSK virket både tungt og tregt før pause. Laget hadde mye ball, men det gikk for sakte. Det ble derfor lite farlig foran målet til et defensivt Sogndal. Gjestene hadde tydelig kommet til Åråsen for det ene poeng – med et håp om å stjele med seg alle tre. Men det var tynn suppe de leverte offensivt. LSK kom ut til 2. omg. med litt høyere tempo og mer vilje. Men sjansene satt langt inne. Det var derfor en befrielse for de frammøtte da Sigurdarson satte inn seiersmålet i 90. minutt.

Vurdert av Per Kristian Torvik og Morten Svesengen

Artikkeltags