Børsen: LSK-Sandefjord

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Lillestrøm – Sandefjord 2-1 (2-1)

Åråsen.

Mål: 1-0 (5) Arild Sundgot (John Anders Bjørkøy), 2-0 (29) Arild Sundgot (Nosa Igiebor), 2-1 (40) Erik Mjelde.

Gult kort: Fenan Salcinovic, Jose do Nascimento Marciano, Sandefjord. Magnus Myklebust, LSK.

Tilskuere: 6.990.

Målsjanser: LSK 7. Sandefjord 2.

Cornere: LSK 3. Sandefjord 5.

Stadionstemning: 6

Kampkarakter: 5

LSK (4-4-2):

OTTO FREDRIKSON 6

Svært rolig åpning på kampen, men virket sikker da han måtte i aksjon i feltet. Sjanseløs på kanonkula som resulterte i redusering før hvilen. Også sikker i feltet etter pause og fornuftige igangsettinger.

LARS KRISTIAN ERIKSEN 6

Bunnsolid i de to seriekampene etter skadecomebacket. Vant alt av dueller (også med hodet!) den første halvtimen og et farlig raid framover også. Måtte gi seg halvveis etter en god kamp. Fortsetter han i dette sporet, bør det bli flagget på brystet i nær framtid.

HÅVARD NORDTVEIT 5

Inne på favorittplassen, selv om han har vært bedre som høyreback så langt. Meget god de få gangene han ble satt på prøve før pause. Overmodig da han forsøkte å dra av Mjelde som høyreback. Ikke like hissig framover som Eriksen.

FRODE KIPPE 7 BB

Best på LSKs spillerbørs så langt i år. Ikke satt på de store prøvene og løste situasjonene han kom opp i med rutine. Blitt mye bedre til å variere pasningsspillet. Viktige inngripener på flere Sandefjord-tilløp i starten av den andre omgangen. Bauta da LSK falt i kvalitet etter pause.

MARIUS JOHNSEN 5

Farlig boksen. Det beviste han da han headet i tverrligger rett etter Sundgots ledermål. Litt problemer med raske Salcinovic før hvilen, men ikke mer enn at han også fikk bidratt offensivt. Flott pasning til Nosa på LSKs første mulighet etter pause. Spilte seg opp og sammen med Kippe LSKs beste etter hvilen.

BJØRN HELGE RIISE

Tråkket til fra start av, men ble mer og mer borte før han jogget av banen etter halvspilt førsteomgang.

ESPEN SØGÅRD 5

Spiller for framtiden sin på Åråsen. Det står i alle fall ikke på innsatsen, og utførelsen var det heller ingenting å si på fra start av. Litt problemer med Sandefjords midtbanespillere som kom inn i rommet foran forsvarsfireren.

JOHN ANDERS BJØRKØY 6

Flyttet inn på midtbanesentralen på grunn av Riises inntreden. Knallhardt frispark forut for 1-0. Ballvinneren, og bedre offensivt enn defensivt de første 45 minuttene. Virket sliten en periode etter pause, men våknet til liv igjen.

MAGNUS MYKLEBUST 4

Ikke hatt den beste innledningen på sesongen og vært anonym i mange kamper. Våkent frampå etter tverrliggertreffet til Johnsen, men vinkelen ble for spiss. Enda nærmere da Bugge Pettersen måtte i full strekk etter kvarteret. Lyktes ikke med alt, men viste stor vilje til å gjenvinne ballen når han mistet den. Pådro seg sesongens tredje gule og må stå over mot Lyn.

ARILD SUNDGOT 7

Tilbake som førstevalg, og den tilliten har veteranen fortjent. Sesongens tredje fulltreffer med pannebrasken på Bjørkøys gode frispark. Enda mer klinisk da han dundret inn 2-0 fra 20 meter. Langt fra like involvert etter pause, uten at den lille kollapsen var hans feil.

NOSA IGIEBOR 5

Heist fram som en mirakelmann etter flere gode kamper den siste tiden. En rekke framdragende detaljer før pause. Naturlig at feilprosenten blir stor. Litt for heit da han fikk sjansen rett etter pause. Borte i lange perioder og flere merkelige valg de siste 45 minuttene. Blant annet da han ikke spilte landsmann Edwin i kjempeposisjon rett før slutt.

INNBYTTERE:

MATHIS BOLLY 3

(66 min. for Riise).

Fin detalj før Sundgots andre, men virket litt "av" i minuttene han fikk før pause. Startet ofte for sent og ser ut til å mangle selvtillit.

SUM 11 MANN: 57

VIDAR RISETH 4

(45 min. Eriksen).

Ikke fornøyd med å ha blitt satt på benken de siste kampene. Virket litt rusten, men kom ok fra en svak LSK-omgang.

SUM 12 MANN: 61

EDWIN EZIYODAWE

(7 min. for Myklebust).

Kjempesjanse til å avgjøre alene med keeper rett før slutt.

DOMMER

PER IVAR STABERG 5

Valgte å overse Gabrielsens dytt på Kippe i straffefeltet. Stort sett fin bruk av fordel og fornuftig frisparklinje. Noen rare avgjørelser etter pause.

ANALYSEN

LSK kom med både humør og selvtillit etter seier mot Strømsgodset. Sandefjord på Åråsen er et lag kanarifuglene bør slå. Og troen på bedre tider ble ikke mindre da Sundgot headet vertene i ledelsen før fem minutter var spilt. Da doblingen kom etter et kanonskudd, var det duket for fest på Åråsen.

Utover i omgangen slet LSK med at Sandefjords midtbanespillere kom inn i mellomrommet. Det straffet seg da Salcinovic fikk drømmetreff og sørget for ny spenning.

Etter pause falt LSK lavere på banen og lot gjestene få mer ball, uten at hvalfangerfolket kom til de store sjansene. Likevel virket det til tider nesten panisk, og det var tydelig at flere av kanarifuglene merket skader og et tøft kampprogram.

Vurdert av Per Morten Sødal

Artikkeltags