Børsen: LSK-Sandefjord

Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Lillestrøm – Sandefjord 1-1 (0-1)

Kampkarakter: 3

Stadionstemning: 4

Åråsen.

Mål: 0-1 (29) Adriano Munoz, 1-1 (str. 75) Khaled Mouelhi.

Gult kort: Olivier Occean, LSK. Tommy Knarvik, Olav Zanetti, Fredrik Thorsen, Thomas Sobotzik, Sandefjord.

Tilskuere: 6.205.

Målsjanser: LSK 8, Sandefjord 2.

Cornere: LSK 9, Sandefjord 5.

Dagens kanarifugl: Bjørn Helge Riise.

LSK (4-3-3):

Otto Fredrikson 4

Ble ikke satt på noen prøver før Rambekk sendte Munoz gjennom alene mot ham. Den duellen tapte finnen uten at du kan laste ham for det. Resten av kampen hadde han ganske lite å gjøre mellom stengene.

Anders Rambekk 3

Hans forferdelige tilbakespill ga Sandefjord gratissjansen Munoz ikke kunne misbruke. Ble veldig offensiv etterpå i et forsøk på å rette opp feilen. Men lyktes med ganske lite. En svak avskjed på Åråsen.

Pål Steffen Andresen 5

Slurvet ved noen anledninger, men spilte generelt en god kamp. Hadde full kontroll på alt han foretok seg i en kamp hvor det meste etter hvert foregikk på motsatt banehalvdel. Avsluttet i midten av et tremannsforsvar da LSK jaget seiersmål.

Frode Kippe 5

Usikker i dagene før kampen på grunn av krampetendens bak i det ene låret. Klarte seg bra i et forsvar som hadde lite å gjøre i hele kampen. Gikk ut midtveis i 2. omg da han kjente litt til skaden. Lurt med tanke på cupfinalen.

Marius Johnsen 4

Mye med offensivt. Rolig med ball, men hadde litt for stor feilprosent i går. Nær scoring da han fikk en stor sjanse i 2. omg., men hans bredside ble for enkel å stoppe for keeper. Uproblematisk defensivt.

Espen Søgård 5

Kåret til årets spiller av en folkejury før kampen. Kunne scoret før minuttet var spilt. Misbrukte en ny stor mulighet noen minutter etterpå. En av dem som så ut til å ønske å spille før pause. Jobbet opp mange baller også etter pause da LSK jaget scoring.

Khaled Mouelhi 4

Nærmest usynlig de første 45 min. Plukket opp mange baller i returrommet i andre omgang og derfra slo han enkle pasninger. Sikker da han ventet ut keeper og satte inn LSKs straffeutlikning. Løper mye, men er et stykke unna formen han var i før han ble skadet.

Simen Brenne 4

Lite involvert i hele første omgang. Kom til en god sjanse, men headingen ble for svak. Mer med etter pause. Men det ble mye nesten for østfoldingen i går. To middels kamper på rad etter en rekke med gode prestasjoner.

Bjørn Helge Riise 5 BB

I perioder frisk når han satte fart med ballen. Kunne fått mer ut av sin sjanse alene med keeper i 1. omg. Ville mye selv om han ikke alltid fikk det til. Over på venstre da Essediri kom inn. Skaffet mange frispark med sine offensive initiativ. Banens beste i en kamp uten store profiler.

Arild Sundgot 4

Mye involvert fra start. Varierende kvalitet på det han foretok seg. Flere gode avslutningsmuligheter før hvilen, men gjorde det for enkelt for keeper. Klarte ikke å prege kampen før han ble byttet ut med en snau halvtime igjen.

Olivier Occean 4

Veldig anonym på venstrekanten. Lyktes heller ikke med så mye de gangene han var involvert før hvilen. Flyttet inn da Sundgot gikk ut. Bedre sentralt. Skaffet straffe da hans avslutning ble stoppet av en Sandefjord-hånd. Fikk korrekt annullert to mål.

SUM 11 MANN: 47

INNBYTTERE:

Karim Essediri

(26 min. for Sundgot).

Friskt innhopp. Kom til mange innlegg. Slår så gode dødballer at han bør vurderes fra start i cupfinalen.

Shane Stefanutto

(22 min. for Kippe).

Hans siste kamp for LSK på Åråsen.

DOMMER:

Svein-Erik Edvartsen, Hamar IL 5

Ofte i sentrum før i år. Men leverte en grei prestasjon på Åråsen i går. Full kontroll på kampen. Korrekte kort. Det var også annulleringene. Men LSKs straffespark virket billig.

ANALYSEN:

LSK trengte hjelp for å ta sølv eller bronse. Men helt avgjørende var det å vinne selv.

LSK slo an tonen fra avspark og kunne tatt ledelsen før minuttet var spilt. Vertene holdt grepet og skapte store sjanser, men det var noe umotivert og halvveis over avslutningene.

Sløvheten spredte seg etter hvert på resten av banen, og etter at Anders Rambekk serverte ledermålet til gjestene etter en snau halvtime, ble det mest tull fram mot pause.

De som trodde det måtte bli bedre etter pause, tok feil. Første halvtimen av 2. omg. fikk LSK til lite selv om de jobbet hardere enn før pause.

Den oppjagede jakten på mål ga ett tellende resultat da Occean skaffet laget en litt tvilsom straffe. Den satte Mouelhi inn. LSK holdt trøkket opp det siste kvarteret, men det ble med to annullerte scoringer.

Vurdert av Per Kristian Torvik og Morten Svesengen

Artikkeltags