Gå til sidens hovedinnhold

Børsen: LSK-Rosenborg

Artikkelen er over 11 år gammel

Lillestrøm – Rosenborg 1-2 (0-0)

Åråsen.

Mål: 1-0 (55) Bjørn Helge Riise (Håvard Nordtveit), 1-1 (81) Rade Prica, 1-2 (89) Marek Sapara.

Gult kort: Magnus Myklebust, Bjørn Helge Riise, LSK. Anthony Annan, Vadim Demidov, RBK.

Tilskuere: 10.151.

Målsjanser: LSK 1. Rosenborg 5.

Cornere: LSK 1. Rosenborg 2.

Dagens kanarifugl: Håvard Nordtveit.

Stadionstemning: 8

Kampkarakter: 5

LSK (4-4-2):

OTTO FREDRIKSON 4

Ingen målløse kamper før denne. Satt på få prøver før pause. Mer å gjøre etter, men uten at han måtte hente fram redninger fra øverste hylle. Reddet av stolpen da Tettey skjøt. Kunne ikke gjøre så mye med utlikningen. Seiersmålet må han ta på sin kappe. Den skal ikke gå inn på en god keeper.

HÅVARD NORDTVEIT 6

Blir bedre og bedre som back. Rolig og ballsikker. Kommer seg ofte ut av vanskelige situasjoner på grunn av gode ferdigheter. Flink til å sette i gang raske frispark. Viste oversikt og at han har et godt fotballhode da han slo gjennom Riise som gjorde 1-0.

VIDAR RISETH 5

For første gang hjemmespiller mot RBK på Åråsen. Fra start involvert i mange dueller med Iversen. Tydelig tent på ikke å slippe sin tidligere lagkamerater til. Smart og sterk i alt han foretok seg. Bidro til at LSK holdt trønderne unna lenge, men sov ett sekund da Prica løp inn bak ham og utliknet..

FRODE KIPPE 6

En kamp etter hans smak i 1. omg. med mange lange baller og dueller. Han vant de aller fleste selv om Iversen var motstander. Mange gode og viktige klareringer fra eget felt. Styrte et godt forsvar som til slutt ikke klarte å stå mot RBK. Ikke direkte involvert i noen av baklengsmålene.

STIAN RINGSTAD 5

Tilbake etter skade. Rolig med ballen. Satte seg i trøbbel med litt for vanskelige løsninger innledningsvis. Men spilte enklere etter hvert. Få eller ingen problemer på sin side defensivt. God kamp av nesbuen.

BJØRN HELGE RIISE 6

Veldig frisk i åpningen da han ofte kom i godt driv med ballen og utfordret. Tok viktige defensive løp. En stygg dribling i eget forsvar eneste minus i 1. omg. God fra start også etter pause. Kald og rolig da han kom alene med Jarstein og banket inn 1-0.

KHALED MOUELHI 5

Lite med i starten da det meste gikk over ham eller på sidene. Gjorde en meget solid jobb defensivt, og etter hvert fikk han også mer ballkontakt offensivt. En jevnt god kamp av tunisieren, men han har større potensial.

EMMANUEL NOSAKHARE IGIEBOR 3

Debut fra start. Slet med å komme inn i kampen som åpnet oppjaget. Pådro seg en del frispark fordi han gikk inn i duellene med litt for sto aggressivitet og iver. Mistet ballen for lett de gangene han fikk den. Fungerte noe bedre ute til venstre før han ble byttet ut.

MAGNUS MYKLEBUST 3

Mye involvert i starten. Fint driv framover, men lyktes for sjelden med ball. Valgte vanskelige løsninger og manglet den rette touchen før pause. Fikk likevel fortsette etter hvilen. Minst like stor feilprosent i de minuttene han fikk før han ble byttet ut i 2. omg.

BJØRN BERMANN SIGURDARSON 4

Startet i en rolle litt bak Occean. Flink til å få kontroll på ballen feilvendt. Mye involvert i starten, mer anonym etter hvert. Kom heller ikke til sin rett i starten av 2. omg., og ble tidlig erstattet av Edwin.

OLIVIER OCCEAN 5

Veldig ensom alene på topp før pause. Ble derfor ofte feilvendt og var aldri i nærheten av å skape målsjanser i 1. omg. Tapte også en del av duellene da. Mye større trussel etter pause.

SUM 11 MANN: 52

INNBYTTERE:

EDWIN EZIYODAWE 5

(36 min. for Sigurdarson)

Ledermålet kom rett etter at han kom inn. Stadig en trussel med sin fart og teknikk. Fikk sitt mål tvilsomt annullert.

ESPEN SØGÅRD

(26 min. for Myklebust)

Inn for å vinne dueller. Gjorde en grei innsats i det som ble en duellkamp mot slutten.

KARIM ESSEDIRI

(4 min. for Igiebor)

En lang tå unna å sette inn et LSK-mål rett før trønderne avgjorde med sitt seiersmål.

SUM 12 MANN: 57

DOMMER

TOM HENNING ØVREBØ 3

Ujevn frisparklinje gjennom hele kampen. Slet i tillegg med assistenter som gjorde mye rart. Tvilsomt om det var riktig å nekte Edwins mål på stillingen 1-0. Svakt at rutinerte Øvrebø lot seg lure til å blåse av spillet hver gang skuespilleren Annan la seg ned.

ANALYSEN

LSK hadde vunnet to strake hjemme mot Rosenborg før denne. Statistikken også på LSKs side i disse oppgjørene med 15-8-10 i hjemmelagets favør. På et litt vanskelig underlag valgte begge lag å slå mye langt før pause. Det ga mange dueller og lite finspill – og knapt en eneste målsjanse. LSK ble litt baktunge de første 45 minuttene til å skape noe særlig. Occean ble altfor alene på topp. LSK flyttet opp flere spillere i starten av 2. omg. Tok ledelsen på en perfekt kontring da Nordtveit slo gjennom Riise. LSK så ut til å stå imot et RBK som trykket på etter LSKs ledermål. Men det holdt akkurat ikke.

Per Kristian Torvik og Morten Svesengen