Børsen: LSK-Odd

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Lillestrøm – Odd 1-1 (0-0)

Åråsen stadion.

Mål: 1-0 (65) Arild Sundgot (Vidar Riseth), 1-1 (86) Bentley.

Gult kort: Lars Kristian Eriksen, LSK.

Tilskuere: 8.042.

Målsjanser: LSK 6, Odd 2.

Cornere: LSK 4, Odd 2.

Dagens kanarifugl: Espen Søgård.

Stadionstemning: 8

Kampkarakter: 5

LSK (4-4-2):

OTTO FREDRIKSON 5

Tilbake i mål etter to seriekamper på benken. Trygg og god i alt han foretok seg. Satt på svært få prøver, men god da han ved flere anledninger var ute i feltet og ryddet opp. Sjanseløs på utlikningen.

LARS KRISTIAN ERIKSEN 5

Tilbake etter på laget etter en trening på åtte uker. Hadde ingen problemer defensivt med kjappe og vanligvis gode Bentley. Bidro også offensivt på høyresiden. Så halvskadet ut etter en snau halvtime, men fullførte 1. omg. uten problemer. Byttet ut ved pause.

HÅVARD NORDTVEIT 5

Startet som midtstopper og løste den jobben bra sammen med Kippe. Like god da han ble flyttet ut på høyrebacken. Slapp aldri Bentley til på sin side. Rolig og god med ball som alltid. Hans presise frispark ga kippe en stor sjanse i 1. omg.

FRODE KIPPE 6

Fikk kampens første store sjanse da han var fritt fikk gå opp og heade Nordtveits frispark på bakerste stolpe. Men ballen gikk på feil side av stolpen. Gikk foran og vant alt av dueller foran eget mål i den viktige hjemmekampen. Bidro også offensivt med sin duellkraft i lufta.

MARIUS JOHNSEN 5

Hyggelig å se sørlendingen tilbake i form. Leverte en god kamp i sitt sin første toppkamp fra start siden cupfinalen i 2007. Trygg med ball. Sterk og lur i duellene. Gir også LSK et nytt våpen med sine lange innkast. Måtte bytte ut da han fikk krampe i begge leggene mot slutten av 2. omg.

JOHN ANDERS BJØRKØY 5

Viste engasjement og tok tak i kampen sammen med Søgård på midten. Bommet med noen få pasninger, men generelt veldig god med ball. Etter en meget god 1. omg., gikk han etter hvert tom for krefter etter pause. Slo gode dødballer. Den beste fant hodet til Riseth som ordnet 1-0. I duell med Dosso før utlikningen.

ESPEN SØGÅRD 7 BB

Viste fra første minutt at dette var en kamp han ville vinne. Vant absolutt alle dueller og var over alt hele tiden. Løp som vanlig til han gikk tom. Men denne gangen krydret han det med mange gode pasninger. Sjelden har gutten fra Fet slått færre feilpasninger. Eneste minus: En overmodig og mislykket dribling ved eget cornerflagg...

HASSANE DOSSO 4

Jobber hardt og vil mye. Men foreløpig er feilprosenten litt for stor. Trenger lengre tid på å tilpasse seg den norske fotballen. Blir litt for het med ballen i beina, og går inn i duellene med litt for stor aggressivitet. Det gir en del unødvendige frispark. Burde latt Bjørkøy klarere før 1-1.

MAGNUS MYKLEBUST 4

Bedre enn på lenge, men fortsatt mangler han det lille ekstra. Utfordrer og setter fart fra midten og framover, men ser ikke farlig ut når han nærmer seg mål. Fikk en avslutning blokkert. vant flere viktige dueller da LSK forsøkte å forsvare ledelsen mot slutten.

ARILD SUNDGOT 6

Friskmeldt og i startoppstillingen for første gang på en måned. Flink til å frigjøre seg i rommet bak Nosa. Bidro til at LSK kunne trykke gjestene tilbake. Kombinerte godt med spisskollegaen selv om de spilte sammen for første gang. Sist på ledermålet. Nær et seiersmål rett før slutt.

NOSA IGIEBOR 5

Bevegelig og god før pause. Flink til å ta ned oppspillene. Hele tiden en trussel for Odd-forsvaret med sin kreativitet med ball. Skapte gode muligheter med flotte vendinger, men altfor ofte i ubalanse når Kom ikke til de store sjansene i 1. omg.

SUM 11 MANN: 57

INNBYTTERE:

VIDAR RISETH 5

(45 min. for Eriksen)

Kom inn ved pause og leverte en mer en godkjent innsats. Lur og god da han løp seg fri og headet inn ledermålet via Sundgot. Ingen store defensive feil.

KARIM ESSEDIRI

(12 min. for Johnsen).

Kom overraskende inn som venstreback da Johnsen ikke orket mer. Ble satt på få prøver i de minuttene han spilte og klarte seg greit.

FREDRIK GULBRANDSEN

(1 min. for Bjørkøy)

Viste på det minuttet og de overtidsminuttene han fikk at han ferdigheter og fart til å utfordre på dette nivået. Spennende å følge i fortsettelsen.

SUM 12 MANN: 62

DOMMER

BRAGE SANDMOEN 5

Pirket på noen små detaljer som flytting av ball. Frisparkavgjørelsene gikk også i overkant mot LSK. Men generelt ikke mye å utsette på Sandmoen. Ingen feil som påvirket kamputfallet.

ANALYSEN

En meget viktig kamp for bunnplasserte LSK som er i ferd med å få luke opp til de nærmeste lagene i nedrykksstriden. Tydelig at Berg hadde lykkes med sitt fokus på engasjementet på banen. LSK tok tak i kampen fra start, anført av veteranene Kippe, Søgård, Bjørkøy og Sundgot. Det ble skapt sjanser, men ikke store nok til at vertene klarte å ta ledelsen før pause.

Etter pause kom resultatet da Riseth skallet inn Bjørkøys corner via Sundgot som får målet. 1-0 til LSK. Alt tydet på hjemmeseier da, men Odd som ikke hadde skapt en eneste sjanse før dette, løftet spillet. Kreftene tok etter hvert slutt for noen av LSK-spillerne, og mot slutten kom utlikningsmålet som mange sikkert hadde begynt å frykte. Uansett en positiv kamp fra LSK. Hvis de fortsetter å legge en slik innsats i bunnen i hver kamp, vil det også snart gi resultater i form av trepoengere.

Per Kristian Torvik og Morten Svesengen

Artikkeltags