Børsen: LSK-Molde

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

Lillestrøm – Molde 1-1 (0-1)

Åråsen stadion.

Mål: 0-1 (34) Magne Simonsen, 1-1 (89) Espen Nystuen (Petter Vaagan Moen).

Gult kort: Jesper Westerberg, LSK. Magne Simonsen, og Magnus Wolff Eikrem, Molde.

Tilskuere: 5.188.

Målsjanser: LSK 5, Molde 4.

Cornere: LSK 6, Molde 4.

Dagens kanarifugl: Lunan Ruben Gabrielsen.

Kampkarakter: 5

Publikum: 6

LSK (4-4-2):

SEAD RAMOVIC 5

Stor andreomgang i Trondheim. Ikke satt på store prøver i går før Simonsens innlegg gikk rett inn. Skal selvfølgelig ikke skje – men vanskelig å forvente et sleivspark. Med unntak av et tilbakespill var han trygg og god. Sterk redning på overtid. Reddet ett poeng der.

STEINAR PEDERSEN 5

Kastet inn da Stoor måtte gi seg på oppvarmingen. Hadde ikke all verden å gjøre på defensiven før pause og spilte på det sikre. Klarte ikke å prege LSK offensivt før pause. Mer med der de siste 45, men ikke gode innlegg. Flyttet over til venstre. Et klart godkjent comeback etter skade.

LUNAN RUBEN GABRIELSEN 7 BB

Ikke akkurat lett å skubbe seg på. Spilte med autoritet mot Molde-angriperne. Prøvde også å være skapende med flere gode igangsettinger. Også svært solid inntrykk etter pause. Kom seg ut av en vond én mot én mot Chukwu. En tapt duell som ga en nesten-sjanse eneste minus.

FRODE KIPPE 5

Svært viktig inngripen som fri mann på defensiv corner med Chukwu fri bak ham. Ellers ikke all verden å gjøre de første 45. Mange langballer. Kunne ligget tettere da Wolff Eikrem fikk Moldes første sjanse etter pause, ellers god kontroll. Tok for seg som spiss mot slutten.

STIAN RINGSTAD 5

Stadig mer offensiv i backrollen. Tør å prøve, selv om det ikke ble noe farlig ut av verken pasninger eller innlegg. Kan ikke lastes for målet, selv om det hadde utspring på hans side. Heller ikke satt på de store defensive prøvene etter pause. Tatt av med føling av en strekkskade.

PÁLMI RAFN PÁLMASON 5

Scoret på brasse i Molde, men bommet skikkelig da han forsøkte å kopiere den. Mye i dueller som den eneste luftsterke i LSKs offensiv. Det passer islendingen godt. Som vanlig ingen innleggskant og uten offensive Stoor ble høyresiden litt tam. Gjorde manns jobb defensivt.

OHI OMOIJUANFO 5

Tidlig avslutning etter hjørnespark. En del bra med ball før pause, spesielt med noen fine spillvendinger. Bra forarbeid til Bollys sjanse etter pause. Hadde mye ballkontakt, selv om Wolff Eikrem var den som styrte mest på midtbanen. Misset Forren på én corner som ble farlig.

PETTER VAAGAN MOEN 6

Veldig god i de siste kampene. Tok bra tak også fra start lørdag. Mange dødballmuligheter, men ikke optimal kvalitet. Ikke like god som i de siste kampene de første 45. Jobbet utrettelig og fikk litt mer rom da han ble flyttet fram i mellomrommet de siste 30. Assist på utlikningen.

JESPER WESTERBERG 3

Tilbake fra start i uvant rolle – fire seriekamper etter Stabæk-flausa. Prøvde å utfordre. Måtte ta gult kort for å stoppe en overgang. Headet over fra god posisjon. Grunnlurt en gang på defensiven i farlig posisjon før pause. Flyttet ned som back og viste svakheter én mot én.

ERLING KNUDTZON 4

Ikke like ren bakromsspiss som i de siste kampene. Fant makker Bolly flott før stolpeskuddet. Mye bedre rettvendt enn feilvendt og ble mer og mer plassert med ryggen mot mål. Heller ikke farlig da han havnet lengst framme før han avsluttet fra kort hold. Helhjertet i toppresset.

MATHIS BOLLY 5

Meget bra prestasjon som endte med stolpeskudd i åpningen. Kunne valgt pasningsløsninger i halvgode posisjoner før pause. Nær uttelling etter hvilen, men skuddet strøk tverrliggeren. Nær usynlig da han ble flyttet ut på kanten. Men klar framgang for hurtigtoget.

SUM 11 MANN: 55

INNBYTTERE:

ESPEN NYSTUEN

(28 min. for Ringstad).

Kastet inn sentralt på midten for å gi Vaagan Moen mer offensiv kraft. Noen rare involveringer. Hang høyt og lenge da han stanget inn utlikningen. Viktig! Laget frisparket som nesten ga Molde seieren på overtid. Får sterk konkurranse om stopperplassen med Gabrielsens storspill og Østli spillerklar.

DOMMER:

KRISTOFFER HELGERUD 6

Tenderte til for lav frisparklinje i starten, men justerte seg inn. Soleklare kort til Westerberg og Simonsen, kunne fort gitt flere for sabotasjeliknende aksjoner. Klarte imidlertid å få kampen på en veldig våt baner til å flyte. Virker å ha god dialog med spillerne.

ANALYSEN:

Uten Toindouba og Andersson måtte trener Magnus Haglund stokke i rekkene på laget som hadde tatt sju poeng på de tre siste mot den regjerende mesteren. Forsvarsfireren ble heller ikke holdt intakt da Stoor måtte gi seg på oppvarmingen. Likevel tok kanarifuglene tak i kampen og var klart best den første halvdelen av åpningsomgangen. Både Bolly og Westerberg hadde gode muligheter til å gi laget ledelsen. Men i stedet ble Simonsens sleivspark det eneste som ga uttelling før pause. Samtidig avsluttet LSK omgangen klart svakere enn de startet. Også etter pause fortsatte Molde å kontrollere, og det var ikke før LSK la om til 4-4-1-1, med – Petter Vaagan Moen i en mer offensiv rolle – de fikk etablert et visst trykk. Med tanke på lagets store sjanser tidligere i kampen var Nystuens utlikning fortjent. Et nytt viktig poeng for kanarifuglene som fra søndag i Sandnes vil ha en langt sterkere stall.

Vurdert av Per Morten Sødal og Martin Holterhuset

Artikkeltags