Børsen: LSK-Molde

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Lillestrøm – Molde 0-1 (0-0)

Åråsen.

Mål: 0-1 (90) Rune Ertsås.

Gule kort: Frode Kippe og Hassane Dosso, LSK. Magne Hoseth, Molde.

Tilskuere: 7.329.

Målsjanser: LSK 0, Molde 2.

Cornere: LSK 2, Molde 4.

Dagens kanarifugl: Håvard Nordtveit.

Stadionstemning: 5

Kampkarakter: 4

LSK (4-4-2):

OTTO FREDRIKSON 5

Vist solid form den siste tiden. Sikker og autoritær i feltarbeidet da Molde presset før pause. Fast i klypene da Molde kom til avslutninger også. Glapp ballen i beina på en Molde-spiss etter halvspilt andreomgang, men kom seg på beina etter noen minutters behandling.

KARIM ESSEDIRI 4

Fikk ny tillit på backen i Eriksens skadefravær. Tøff motstander i Pape Pate Diouf og tunisieren prioriterte det defensive. For nonchalant med ballen på egen banehalvdel og ble straffet et par ganger. Så mye mindre av Moldes venstreside de siste 45 minuttene.

HÅVARD NORDTVEIT 6

Viktige inngripener mot Moldes senegalesere i starten. Fortsatte med å vinne dueller utover i omgangen og var stort sett sikker med pasningene. Sterkt kun å slippe Molde til én sjanse med tanke hvor sterkt Molde trykket.

FRODE KIPPE 5

Fått noen flere dager på å restituere seg etter forrige ukes mageproblemer. Fikk mye å gjøre og ryddet bra unna sammen med Nordtveit før pause. Også god kontroll de siste 45 minuttene, helt til han tapte den vanskelige duellen før seiersmålet. Pådro seg sesongens tredje gule og må stå over mot Start.

MARIUS JOHNSEN 5

Holder imponerende nivå – såpass kort tid etter det lange skadeavbrekket. Ikke satt på de største prøvene før pause, og virket å ha god kontroll på Moström. Også fine vurderinger i egen boks. Uheldig da han headet i en Molde-spiller på overtid.

HASSANE DOSSO 3

Ingen ideell høyrekant, men gode defensive egenskaper som hjalp "uerfarne" Essediri på backen bak seg. Sterk i nærkampspillet, men langt fra like god med ball før pause. Ikke involvert det kvarteret han fikk av de siste 45 minuttene før Tokstad fikk ta over. Fikk kort og må stå over mot Start.

ESPEN SØGÅRD 5

Virkelig fått en ny vår etter at et fortsatt LSK-liv langt fra var sikkert for en måned siden. Møtte kanskje eliteseriens beste spiller i Thioune og så etter hvert ut som frimerke på senegaleseren. God etter pause da også Thioune ble mer usynlig.

JOHN ANDERS BJØRKØY 4

Usynlig før pause og la på langt nær ned like mange løpsmeter som makker Søgård heller. Var også upresis i pasningsspillet, og trenden fortsatte etter hvilen. Men mye bedre kontroll på Moldes midtbanespillere etter hvilen og involverte seg også mer i kampen.

MAGNUS MYKLEBUST 3

Når skal den tidligere spissen score sesongens første? Godt gjennomspill til Nosa tidlig, men det var også det eneste vi så av venstrekanten før pause. Havnet også lavt i banen de siste 45 minuttene og ble skiftet med Bolly.

BJØRN HELGE RIISE 5

Kanonskuddet i Bodø ga sesongens fjerde fulltreffer for den omskolerte spissen. Skal ha for innsatsen og noen gode involveringer, men fikk det veldig vanskelig på topp foran et presset LSK og med en halvskadet spissmakker. Glimrende returløp da Molde kom på kontring etter LSKs første corner.

NOSA IGIEBOR 1

Sliter fortsatt med smerter i ankelen og virker ikke tilpass med situasjonen. Fikk seg en smell tidlig da han ble taklet av Forren på vei igjennom. Kroppsspråket utover i omgangen viste tydelig at han ikke trivdes på Åråsen. Fikk – av en eller annen grunn – lov til å fortsette etter hvilen. Var ikke noe bedre da. Tuslet av banen i siste spilleminutt med et kroppsspråk som oppsummerte innsatsen.

SUM 11 MANN: 46

INNBYTTERE:

KRISTOFFER TOKSTAD

(29 min. for Dosso). Startet med en hasardiøs avklaring inn i eget felt. Men fulgte opp med flere gode involveringer. Solid innhopp av Lørenskog-gutten.

MATHIS BOLLY

(26 min. for Myklebust). Ikke mye involvert, men kom på noen raid det ikke ble noe ut av.

FREDRIK GULBRANDSEN

(1 min. for Igiebor).

DOMMER

SVEIN ODDVAR MOEN 5

Kun Haugar-dommerens andre opptreden på Åråsen. Blåste mye mot LSK-spillere som var for sene før pause. Gjorde helt rett da han valgte å gi Dosso gult, selv om ballen var ute først. Snøt Igiebor for ett frispark, men var også snill da han ikke ga Søgård gult etter hvilen.

ANALYSEN

Et LSK-lag uten tap på de siste ni obligatoriske kampene (seks serie, tre cup) møtte sin vanskeligste motstander på lenge i et medaljejagende Molde.

LSK startet svakt og ble presset langt tilbake i banen. Til tross for dette kom ikke de sterke gjestene til mer enn én målsjanse før pause. Det skyldes ikke bare ineffektive gjester, men også et godt LSK-forsvar.

Framover skapte LSK så godt som null og niks. Det ble med halvhjertede skuddforsøk.

Kanarifuglene så i alle fall noe friskere ut etter hvilen, selv om gjestene fortsatte å ha ballen mye. Høye, lange baller mot lave spisser var heller ikke den rette medisinen.

Selv om Molde ikke skapte all verden, var det fortjent da innbytter Ertsås fikk avgjøre på overtid. Å ikke skape en målsjanse på hjemmebane er ikke godt nok!

Vurdert av Per Morten Sødal

Artikkeltags