Børsen: LSK-Lyn

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Lillestrøm – Lyn 1-2 (1-2)

Åråsen.

Mål: 1-0 (4) Olivier Occean (Steinar Pedersen), 1-1 (5) Espen Hoff, 1-2 (8) Espen Hoff.

Gult kort: Ingen

Målsjanser: LSK 4, Lyn 8.

Cornere: LSK 5, Lyn 6.

Tilskuere: 7.334.

Dagens kanarifugl: Steinar Pedersen.

Stadionstemning: 6

Kampkarakter: 6

LARS IVAR MOLDSKRED 4

Startet med en flott redning på en stor sjanse fra Hoff. Stresset unødvendig med et utspill rett etter 1-0 og skled. Det skapte muligheten som førte til utlikning fra samme mann. Kunne ikke gjøre noe med frisparket som ga 1-2. Slet voldsomt med ballen i beina og skapte flere av Lyns sjanser selv, men klarte seg bra når han kunne bruke hendene.

STEINAR PEDERSEN 6

Åpnet kampen med målgivende til Occean – med venstrebeinet. Klarte seg greit defensivt på den vanskelige underlaget. Overspilt av Hoff én gang før pause. Villig til å bli med offensivt og nær ved å bryte gjennom Lyn-forsvaret et par ganger. Solid kamp av forsvarsveteranen. LSKs beste.

EIRIK BERTHEUSSEN 5

Debut fra start i LSK-trøya. Det ble hektisk rundt ham siden Lyn startet forrykende. Men midtstopperen klarte seg greit og fikk stort sett ei tå imellom i de duellene han var involvert i. .

FRODE KIPPE 5

Stanget unna det som kom luftveien. Slet mer da Lyn kom raskt langs bakken i starten. Fikk etter hvert kontroll på et forsvar som lå litt lavt i starten. Flyttet opp som spiss da LSK jaktet utlikning. Scoret to ganger, men ved begge anledninger så det riktig ut.

JON MIDTTUN LIE 4

Slo flere ganger unødvendig baller tilbake til keeper da han selv hadde like god tid til å slå den lange ballen 30 meter høyere i banen. Spilte generelt med litt for stor risiko i pasningsspillet sitt. Slet også mer enn mange andre med å stå på beina.

KARIM ESSEDIRI 4

Lite med i starten. Kom til noen innlegg utover i 1. omg. Langt mer involvert etter pause da LSK hadde ballen mer og hadde flere gode innlegg. Men tunisieren slurvet med dødballene sine i går. Ett skuddforsøk gikk utenfor før pause. Byttet ut da LSK jaget utlikning.

KHALED MOUELHI 4

Slet med å komme inn i kampen på det våte underlaget. Slo flere feilpasninger enn normalt før pause. Et brukbart skuddforsøk. Kontrollerte kampen mer fra sin sentrale posisjon etter hvilen, men langt fra så framtredende som han kan være på sitt beste.

ESPEN SØGÅRD 3

Ble sammen med Mouelhi ofte løpt over av et kontringssterkt Lyn i første halvdel av 1. omg. Høy feilprosent på pasningene. Vant heller ikke så mange dueller som vanlig. Jobbet hardt for laget da LSK styrte kampen i 2. omg., men lyktes ikke med så mye. Byttet ut.

BJØRN HELGE RIISE 5

Usynlig den første halvtimen i sitt comeback. Kom mer med mot slutten av 1. omg., og hadde blant annet et skuddforsøk på Gustafsson. Åpnet 2. omg. med et nytt skudd fra enda bedre posisjon. Også det reddet Lyn-keeperen. Men det var en langt friskere Riise i denne omgangen selv om han ikke lyktes med det aller siste.

ARILD SUNDGOT 4

Sjelden brukt som det oppspillspunktet han bør være langs bakken. Kom til en sjanse før pause, men halvvolleyen gikk rett på keeper. Hadde en stor sjanse i 2. omg. også, men brukte for lang tid og ble blokkert av en Lyn-forsvarer.

OLIVIER OCCEAN 4

Ga LSK en drømmestart da han flikket inn 1-0 med beinet. Mye ballkontakt, men gikk seg ofte fast på den bløte banen. Tøff i duellspillet og gikk seirende ut av de fleste nærkampene mot sterke Lyn-forsvarere. Men bruker generelt spissen for lang tid og kommer derfor til få sjanser. Byttet ut.

SUM 11 MANN: 48

INNBYTTERE

SIMEN BRENNE

(25 min. for Søgård). Preget ikke kampen slik han gjør på sitt beste.

DAN ALBERTO FELLUS

(13 min. for Occean). Friskt innhopp. Skapte noe umiddelbart.

JOHN ANDERS BJØRKØY

(13 min. for Essediri). Kunne utliknet på overtid, men skuddet gikk over.

DOMMER

SVEIN-ERIK EDVARTSEN 5

Ingen populær mann på Åråsen. Litt ujevn frisparkbedømmelse i starten, men hevet seg og gjennomførte en godkjent kamp. Men har for arrogant kroppsspråk til å selge inn avgjørelsene selv om de er riktige. Unngikk kort på det vanskelige underlaget. Annullerte korrekt tre mål (to for LSK) mot slutten.

ANALYSEN

Statistikken på LSKs side i disse oppgjørene. Men mye har gått mot god LSK-statistikk før denne sesongen. Lyn fikk en stor mulighet med en gang, men det var LSK som fikk drømmeåpningen i det påfølgende angrepet. Pedersen fant Occean foran mål som gjorde det enkelt da han satte inn 1-0.

Et håpløst utspill fra keeper Moldskred minuttet etterpå ga Hoff en enkel jobb med å utlikne. Frisparket han satte flott i krysset tre minutter senere var alt annet en enkelt å utføre. Meget god prestasjon.

Det neste kvarteret var det Lyn som styrte alt på Åråsen uten at de klarte å øke ledelsen. LSK jobbet seg inn i kampen og resten av oppgjøret var jevnspilt. Men totalt sett skapte Lyn mest – og vant slik sett fortjent – selv om LSK trykket Lyn kraftig etter at Dan Fellus satte fart i LSK-angrepet.

Vurdert av Morten Svesengen

Artikkeltags