Børsen: LSK-Lyn

Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Lillestrøm – Lyn 3-1 (2-1)

Kampkarakter: 5

Stadionstemning: 7

Åråsen stadion.

Mål: 1-0 (12) Magnus Myklebust (Pål Strand), 1-1 (29) Stefan Gislason, 2-1 (45) Kevin Larsen, selvmål, 3-1 (87) Arild Sundgot (Bjørn Helge Riise).

Gult kort: Jo Tessem og Kim Holmen, Lyn.

Tilskuere: 9.762.

Målsjanser: LSK 7, Lyn 3.

Cornere: LSK 5, Lyn 3.

Dagens RB-kanarifugl: Magnus Myklebust.

LSK (4-3-3):

Heinz Müller 5

Ikke å laste for Gislasons mål da Wehrman spilte hasard foran tyskeren. Ga noen returer på langskudd, men hadde ikke veldig mye å gjøre. Trygg med beina på tilbakespill og opptrådte med selvtillit.

Dan Anton Johansen 4

Traff for ofte førsteforsvareren i Lyn med oppspillene sine fra backen. Fikk stadig store rom til å komme framover, men kom sjelden så langt som til innlegg. Spilte med stor ro, men bare en kamp på det jevne.

Pål Steffen Andresen 5

Nær ved å stanse Gislason (ulovlig) på utligningen. Noen posisjonsfeil i den bakre fireren. Taper sjelden med Rambekk som makker, og duoen slapp til få sjanser i mot i Lyn-matchen også.

Anders Rambekk 5

Ballen falt ergerlig nær Rambekk ved flere anledninger i boksen offensivt. Ble løpende etter sin gamle Odd-kamerat Hoff i flere situasjoner. Holdt forsvaret, med noen få unntak, godt samlet.

Shane Stefanutto 3

Åpnet med horrible pasninger på tribunen. Grei kontroll defensivt på Sokolowski, men fikk ikke uttelling framover før pause. Definitivt ikke en av venstrebackens beste dager på Åråsen.

Bjørn Helge Riise 5

Vekslet fra det glimrende til enkelte enkle feil. Nær scoring med en "John Arne-spesial" i tverrliggeren fra langt hold. Preget aldri kampen og løp mye i mellom Gislason og Tessem. Stor løpskapasitet, spilte seg godt opp.

Kasey Wehrman 5

Lyn droppet ned McAllister som markering på Kasey, som fikk dårlig tid. Spilte på små marginer og ble straffet forut for 1-1, en megatabbe av australieren. Vant mange dueller på grunn at han var uredd da han angrep ballene på midten.

Espen Søgård 4

Anonym fra sin venstre indreløper-posisjon før hvilen. Løp som alltid mye på midten og vant noen baller, men gjorde også noen merkelige valg med ballen. Har en herlig innstilling som er viktig i tette kamper som mot Lyn.

Magnus Myklebust 7 BB

Fin balanse og lavt tyngdepunkt i sine forseringer. Et aktivum før pause kronet med en herlig scoring i bue over Gustavsson. Farlig både da han kom inn i banen og da han greide å gå rundt backen på yttersida.

Olivier Occean 4

Fikk en tidlig smell i hodet (Berntsen) som krevde behandling, først én gang og så igjen. Ble borte utover i 1. omgang. Engasjerte seg for langt nede i banen i stedet for i boksen. Nær scoring med spektakulær brasse.

Pål Strand 6

Årets første start for formspilleren på LSK 2 i år. Svarte med en klassisk assist fra venstrekanten umiddelbart. Også 2-1 til LSK kom fra Strands fot. Ble naturlig nok sliten utover i kampen, men som RB-sporten har skrevet hele uka så er "Påsan" tilbake

SUM 11 MANN: 53

INNBYTTERE

Arild Sundgot

(25 min. for Strand).

Kom inn og vant mye i lufta. Først nær scoring på stuss etter dødball, deretter punkterte han matchen.

Martin Husàr

(1 min. for Myklebust).

DOMMER:

Tommy Skjerven, Kaupanger 7

Holdt fin flyt i kampen og dømte godt. Unngikk flagrende kortbruk, helt OK i en fair match.

ANALYSEN:

Rotete start på kampen med skjemmende pasningsspill fra begge lag. I målvei skjedde det plutselig mye med LSK-ledelse ved Myklebust og utligning av Lyn etter en stor Wehrman-feil. Likevel var det langt mellom finspillet på Åråsen. For LSK var det en opptur med to gode kantspillere i Myklebust og Strand, og Wehrman fikk også rettet opp feilen da han var nest sist på ballen som Lyns Larsen beinet i eget nett på overtid i 1. omgang.

Lyn startet 2. omgang godt og den snaue ledelsen virket ikke sikker. Lyn satte innpå unggutter, og da tok LSK etterhvert over igjen. Punkteringen kom tre minutter før slutt ved innbytter Sundgot. Fullt fortjent og fugla er på topp!

Vurdert av Per Kristian Torvik og Espen Solbakken

Artikkeltags