Gå til sidens hovedinnhold

Børsen: LSK-Lyn (cup)

Artikkelen er over 14 år gammel

Lillestrøm – Lyn 2-1 (1-0)

Stadionstemning: 7

Kampkarakter: 6

Åråsen stadion.

Mål: 1-0 (44) Robert Koren (Wehrman), 2-0 (56) Michael Mifsud, 2-1 (88) Espen Hoff.

Gult kort: Heinz Müller, LSK. Ezekeil Bala, Lyn.

Tilskuere: 2.798.

Målsjanser: LSK 5, Lyn 4.

Cornere: LSK 4, Lyn 2.

Dagens kanarifugl: Bjørn Helge Riise.

LSK (4-4-2):

Heinz Müller 7

Hadde ikke opplevd null baklengs siden 16. mai før kampen. Gjorde det han kunne for å unngå det denne gangen. Flere gode redninger. Sikker og god i alt han foretok seg både i feltet og med beina.

Anders Rambekk 6

Nok en gang flyttet ut på høyrebacken. Så ut til å føle seg mer "hjemme" i posisjonen denne gangen. God kontroll defensivt og aktiv offensivt da han og Riise herjet med Lyns venstreside i perioder før pause.

Pål Steffen Andresen 4

Begynner å få noen kamper i beina. Tydelig tent på å stoppe lynhurtige Ogbuke. Hadde full kontroll og var bestemt i duellene med nigerianeren før pause. Gjorde noen småfeil før han serverte Espen Hoff et reduseringsmål.

Frode Kippe 4

Skadefri, men har ikke spilt mye i det siste. Så litt rusten ut i noen av duellene med hurtige Ogbuke. Ellers hadde kaptein god kontroll i sitt forsvarsspill. Bedre kvalitet på langpasningene enn vanlig.

Shane Stefanutto 5

Aldri overspilt av raske og tekniske Bala. Klarer seg godt defensivt om dagen, men slår for mange dårlige innlegg. Noen centimeter unna sitt aller første LSK-mål da han banket ballen i tverrliggeren fra 30 meter.

Bjørn Helge Riise 7 BB

Ser ut som en evighetsmaskin. Spiller alle kampene, men en av dem som orker mest. Gjorde kvelden lite hyggelig for Lyns venstreback som til slutt måtte ut. Vant alle dueller, utfordret og slo gode innlegg. En meget god kamp. Banens ener!

Kasey Wehrman 6

Styrte midtbanen i kjent stil. Slår noen pasninger som nesten ingen andre på banen har kapasitet til. Kjapp i hodet da han med et raskt frispark sendte Koren gjennom og sloveneren skjøt laget i ledelsen. Flink til å holde på ballen da LSK kontrollerte inn til 2-1.

Robert Koren 6

Periodevis anonym før pause, men nesten alltid med når LSK skaper noe farlig. Ledermålet var av vanlig god Koren-klasse. Hans femte mål fra langt hold i år.

Pål Strand 4

Lite involvert på annet enn dødballer før pause, mye på grunn av at alt på LSKs høyrekant. Dødballene var av vanlig kvalitet. Byttet ut da 2-0 kom, for å spare beina til lørdagens returkamp i intertottocupen mot Newcastle.

Arild Sundgot 5

Fikk kampens første sjanse, men avslutningen gikk utenfor. Flink som oppspillspunkt langs bakken. Større problemer med Lyn-stopperne i lufta. Hans avslutning via Lyn-keeperen ga Mifsud hans enkleste mål for klubben.

Michael Mifsud 5

Bevegelig og god. Skapte mye i begynnelsen av begge omgangene. Fikk målet i gave av Lyn-keeperen da han ikke klarte å stoppe Sundgots avslutning. Byttet ut for å hvile til lørdag.

SUM 11 MANN: 59

INNBYTTERE:

Espen Søgård 5

(31 min. for Strand).

Kom inn sentralt for å ro i land seieren. Gjorde jobben sin.

SUM 12 MANN: 64

Magnus Myklebust

(25 min. for Mifsud).

Olivier Occean

(17 min. for Sundgot).

DOMMER

Roy Helge Olsen, Flekkerøy 7

En av banens beste aktører. Gjorde ingen feil og var generelt lite synlig. Det er et godt tegn.

ANALYSEN

Alltid tett og tøft i kampene mellom disse lagene. Ofte små marginer som avgjør.

LSK åpnet best. De vant ofte ballen høyt i banen og satte et visst trykk på Lyn uten å skape store sjanser.

Lyn kom mer med og var det førende laget rett før og etter at den første halvtimen var passert. Da skapte Lyns nigerianere litt trøbbel. Men takket være Riises oppofrende stil tok LSK tilbake initiativet og fikk scoringen som ga laget ro. En ny fantastisk scoring av Koren.

Da Sundgot og Mifsud i fellesskap økte ledelsen i rett etter pause, virket kampen avgjort. LSK kontrollerte greit før Pål Steffen Andresen forærte Lyn en redusering og sørget for spennende sluttminutter – igjen.

Denne gangen holdt det inn til seier og avansement, men LSK har fortsatt ikke holdt nullen siden 16. mai!

Vurdert av Morten Svesengen.