Børsen: LSK-Haugesund

Artikkelen er over 11 år gammel
DEL

FK Haugesund – Lillestrøm SK 0-2 (0-0)

Kampkarakter: 6

Stadionstemning: 8

Ullevaal stadion.

Mål: 0-1 (57) Olivier Occean (Espen Søgård), 0-2 (90) Olivier Occean (Arild Sundgot).

Gult kort: Anders Rambekk, Shane Stefanutto, LSK.

Tilskuere: 24.361.

Målsjanser: FKH 1, LSK 7.

Cornere: FKH 1, LSK 10.

LSK (4-3-3):

Otto Fredrikson 5

Arbeidsløs i innledningen da LSK presset voldsomt. Hadde sin første enkle redning etter 23 minutter og måtte konsentrere seg for å holde fokus i lange perioder. Virket sikker i klypene på dødball-poolerne som ble lempet inn mot LSK-målet. Ikke den vanskeligste kampen å holde nullen i.

Anders Rambekk 4

Hardt idømt kort tidlig av dommer Staberg, prøvde ellers å supplere Riise langs høyresida og var ofte spillbar der ute. Litt krøll i duellene og manglet litt timing i noen faser av spillet. Jobbet seg suksessivt inn i kampen, men virket fremdeles ikke helt trygg defensivt i en nervøs avslutning på kampen. Fikk avslutte karrieren i LSK med en tittel.

Pål Steffen Andresen 5

Stødig i sine klareringer og ble sjelden dratt ut av posisjon. Flink til å avskjære innleggene og være der ballen kom. Viste også enorm fart da han løp opp langpasninger ut mot cornerflaggene. Slapp noe passivt til Elias Storm forut for FKHs første store sjanse etter 78 minutter, men kom unna med det.

Frode Kippe 6

Aldri truet på farten av den svært så langsomme Weaver på topp. Greide ikke å vinne de viktige duellene foran FKH-målet før pause, men bakover kom han som regel først med den lange tåa si. Traff også med taklingene og ville tydelig løfte den store pokalen søndag ettermiddag.

Marius Johnsen 4

Har virket stadig bedre fysisk etter hvert som han har fått flere LSK-kamper i beltet. Offensiv og mye inne i Haugesund-boksen. Eike imot hadde bra hurtighet og virket ikke ufarlig. Litt rufsete klareringer og svake avklareringer dro ned helhetsinntrykket. Da Haugesund satte inn lynraske Larsen, ble Johnsen ofret til fordel for Shane Stefanutto.

Espen Søgård 5

Ikke den mest aktive av midtbanetrioen før pause. Hadde et par dype løp bak forsvaret, men preget ikke kampen. Vant ballen i gunstige posisjoner flere ganger, men greide ikke å utnytte overgangene. Står som vanlig distansen fullt ut og var nest sist på målet som sendte LSK i føringen. Brøt angrepet forut for 2-0.

Khaled Mouelhi 5

Fant posisjonen som ballsentral tidlig, men prøvde for ofte de ambisiøse gjennombruddspasningene. Flink til å fange opp andreballene som ble klarert fra forsvaret til Haugesund. Virket i det hele tatt veldig tent og tok stort ansvar med sugende returløp for å vinne ballen langt bak i banen flere ganger.

Simen Brenne 5

Veldig mye involvert i starten med fine kombinasjoner og dype løp i lengderetning. Var nesten borti alt LSK hadde offensivt i starten på kampen, men greide ikke helt å følge opp. Imponerte likevel med bra duellspill, også i luftrommet. Ble bare den andre i historien som har vunnet NM-gull to år på rad med to forskjellige klubber.

Bjørn Helge Riise 5

Farlig da han satte fart rettvendt og utfordret ryggende forsvarere. Kom også til mange skuddmuligheter, men brukte for lang tid og forsøkene ble som oftest blokkert av Haugesund-bein. Sto på til siste slutt med smittende innsats, men vi har sett Riise bedre med ball tidligere i år.

Olivier Occean BB 8

Bevegelig som oppspillspunkt i 1. omgang og var virkelig en håndfull for FKH-stopperne. Greide stadig vekk å vende bort forsvarerne, men sviktet litt i avslutningene før pause, dels fordi han ble mye holdt i trøya. Fortsatte å gjøre det aller meste rett også etter hvilen og scoret et praktfullt mål som sendte LSK foran. Litt svakere på kanten.

Magnus Myklebust 4

Burde sentret inn i midten da han avsluttet egoistisk i nettveggen tidlig. Var veldig livlig i innledningen og kom til flere gode muligheter da han skar inn fra kanten med direkte spill. Men ble mer borte jo nærmere pause man kom. Heller ikke synlig i starten av 2. omgang, og det siste han gjorde var å juble sammen med Occean etter 1-0-målet.

SUM 11 MANN: 56

INNBYTTERE:

Arild Sundgot 5

(32 minutter for Myklebust). Inn rett etter Occeans mål og la opp til kanadierens andre scoring.

Shane Stefanutto

(22 minutter for Johnsen). Inn for å demme opp for farten til Petter Larsen. Gjorde jobben sin.

SUM 12 MANN: 61

DOMMER: 4

Per Ivar Staberg, Harstad IL

Vaklende frisparklinje helt fra første minutt da Brenne ble feil avblåst. Ingen direkte avgjørende feil, men Staberg har vi sett bedre før.

ANALYSEN:

LSK spilte en meget god første halvtime før det døde ut litt. I den gode perioden kjempet LSK fram seks cornere og en håndfull målsjanser. Spesielt Olivier Occean var flink til å binde opp Haugesund-forsvarere, men avslutningene havnet rett på keeper.

Haugesund kom langt mer med mot slutten av 1. omgang og åpnet også bra etter pause. Derfor var det litt ulogisk at det første målet kom etter 57 minutter for da virket faktisk LSK rustne. En ting som ikke var ulogisk var målscoreren; Olivier Occean hadde vist enorm klasse i hele kampen og avslutningen i lengste hjørnet var så distinkt og kraftfull at keeperen var helt sjanseløs. Haugesund hadde en stor sjanse til å utligne, så LSK hadde brukbar kontroll inn. Aldri har det vært viktigere å sikre et resultat enn søndag, og da Occean satte inn sitt andre var titteltørken over! Lillestrøm er cupmestere 2007!

Vurdert av Espen Solbakken, Per Kristian Torvik og Morten Svesengen

Artikkeltags