Børsen: LSK-Fredrikstad

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Lillestrøm – Fredrikstad 4-2 (3-2)

Åråsen stadion.

Mål: 1-0 (9) Espen Søgård, 1-1 (13) Celso Borges, 2-1 (34) Edwin Eziyodawe (Magnus Myklebust), 2-2 (32) Everton, 3-2 (42) Frode Kippe (John Anders Bjørkøy), 4-2 (67) Edwin Eziyodawe (Kristoffer Tokstad).

Gult kort: Frode Kippe, Espen Søgård, LSK.

Tilskuere: 7.737.

Målsjanser: LSK 8, Fredrikstad 3.

Cornere: LSK 10, Fredrikstad 4.

Stadionstemning: 8

Kampkarakter: 6

LSK (4-4-2):

OTTO FREDRIKSON 5

Kunne ikke gjøre noe med baklengsmålene som var et utslag av tabber foran ham. Hadde god kontroll på alt han foretok seg, uten at han behøvde å gjøre de helt store redningene. Solid gjennomført.

LUNAN RUBEN GABRIELSEN 5

Lurt i åpningsminuttet da han slapp backen Thomassen til dødlinja. Spilte seg opp etter den usikre starten. God kombinasjon med Tokstad hadde nær sendt ham gjennom til målsjanse før pause.

VIDAR RISETH 4

Glapp en enkel ball da Fredrikstad utlignet til 1-1. En kamprusten veteran kom ikke nok opp i duellene før pause. Mye bedre i 2. omgang, da han hindret spissene å vende i duellene.

FRODE KIPPE 5

Begivenhetsrik 1. omgang, da han først gikk på et løp og tok en utfordring offensivt han ikke skulle gjort før Fredrikstad utlignet til 2-2. Pådro seg gult kort etter en situasjon han ikke greide å dempe en enkel ball. Svarte deretter med å gjøre 3-2. Solid etter pause.

MARIUS JOHNSEN 6

Har kommet seg etter sine skadeproblemer og gjennomførte en god kamp defensivt. Slapp sjelden FFK-spillere til med farligheter på sin side. Kan mer framover på banen. Det vil komme sterkere fram om noen kamper.

KRISTOFFER TOKSTAD 5

Gikk på banen med ambisjoner om først og fremst å gjøre et god defensivt arbeid. Greide seg bra mot en vanskelig venstreback i Thomassen som ville framover. En hjemmedebut 17-åringen kan være bekjent av.

ESPEN SØGÅRD 5

Banket inn en herlig volleyscoring, men slet også med et par dårlige dempinger før pause som ga Fredrikstad muligheter til å avslutte. Viljen til å stå på i 90 minutter smitter over på medspillerne.

JOHN ANDERS BJØRKØY 6

Ville mye og jobbet hardt på midtbanen. Et meget godt skudd som ga keeper Staw problemer. Dirigerer medspillere fra sin posisjon sentralt og viser tydelig at han går i bresjen for LSKs snuoperasjon.

MAGNUS MYKLEBUST 4

Unøyaktig og ukonsentrert med ballen helt til han plutselig spilte fram Edwin som scoret sitt første. Har mistet noe av spisskompetansen foran mål, men gjorde en meget god jobb bakover på banen etter pause.

EDWIN EZIYODAWE 7BB

Fantastisk scoring da ha dundret inn 2-1. Enda bedre var soloprestasjonen og skuddet da han avsluttet ballet og banket inn LSKs fjerde. Banens suveren ener. Må regne med noen ukers avbrekk etter strekkskade.

ARILD SUNDGOT 4

Ikke så farlig innenfor motstanderens 16-meter som han har vært i noen kamper nå. Fikk en smell i ryggen da han headet etter corner midt i 1. omgang og måtte gi seg rett etter pause.

SUM 11 MANN: 56

INNBYTTERE:

BJØRN HELGE RIISE 5

(41 min. for Sundgot)

Bilhulene streiket hos LSKs landslagsspiller. Derfor begynte han på benken. Kom inn de siste 40 minuttene og spilte til godkjent med sykdom i kroppen. Det er bare å krysse fingrene for at problemene nå er over for en skadeplaget spiller.

MATHIS BOLLY

(20 minutter for Eziyodawe)

Spiller som nesten kan matche Edwin på farten. Problemet for Bolly var at han gikk altfor ofte i offsidefella. De fleste gangene var det helt unødvendig.

SUM 12 MANN: 61

DOMMER:

TOM HENNING ØVREBØ 5

Litt for pirkete. Verken Søgårds eller Kippes gule kort var av kategorien så alvorlig at han nødvendigvis burde gitt dem. Ellers grei nok i en lettdømt kamp.

ANALYSEN

En merkelig 1. omgang, der LSK tok ledelsen tre ganger, men ga den bort på enkle forsvarsfeil både ved 1-0 og 2-1. Men da Kippe gikk opp og headet inn det tredje, maktet Fredrikstad aldri å komme tilbake.

Edwin Eziyodawe var suveren og bandt opp et helt forsvar med sin hurtighet, dribleferdigheter og uforutsigbarhet. Når han lærer seg å se opp og orientere seg hvor medspillerne befinner seg, kan han bli en klassespiss.

Etter pause var det langt mellom hver gang Fredrikstad var farlige. LSK hadde kontroll og punkterte det hele 23 minutter før full tid. Laget spilte sin sjuende kamp på rad uten å tape (fem i serien og to i cupen). Viljen til å vinne og komme seg vekk fra nedrykksstriden imponerer for et mannskap som er på vei til å reise seg.

Vurdert av Per Kristian Torvik

Artikkeltags