Børsen: LSK-Fredrikstad

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Lillestrøm – Fredrikstad 1-2 (0-1)

Åråsen.

Mål: 0-1 (17.) Everton, 0-2 (49.) Gardar Johansson, 1-2 (69.) Arild Sundgot (Ståle Stensaas).

Gult kort: Vidar Riseth, Ståle Stensaas, Frode Kippe, LSK, Raio Piiroja, Ardian Gashi, Fernando Wallace, Fredrikstad.

Målsjanser: LSK 6, Fredrikstad 3.

Cornere: LSK 5, Fredrikstad 3.

Tilskuere: 8.586.

Stadionstemning: 5

Kampkarakter: 3

Dagens kanarifugl: Khaled Mouelhi

OTTO FREDRIKSON 4

Kunne lite gjøre med FFKs scoring før i 1.omgang, men hadde en fin inngripen da Everton kom alene rett før pause. Spørsmål om han ikke burde tatt Fredrikstads seiersmål, da han kom for seint ned på skuddet.

STEINAR PEDERSEN 4

Ingen store feil før pause. Spilte som vanlig på det sikre. Vil gjerne med framover. Var ikke til stede da Joackim Thomassen fikk stå helt alene på venstresiden og prikke innlegget til Johansson som ga gjestene 2-0.

VIDAR RISETH 3

Giganttabbe ved han forsøkte å heade mot Bertheussen da Fredrikstad tok ledelsen. Isteden dukket Everton opp, snappet ballen og scoret. Slet med store akillesproblemer og måtte gå ut de siste minuttene.

EIRIK BERTHEUSSEN 3

Med fra start for skadet Frode Kippe. Slapp Everton gjennom alene to ganger og ble reddet av keeper Fredrikson begge gangene. Ble aldri venn med ballen på de våte underlaget.

STÅLE STENSAAS 4

Ingen store problemer på sin side i forsvaret. Et par gode skuddforsøk uten å lykkes i 1. omgang. Aktiv framover i 2. omgang, og la pasningen til reduseringen, som ga LSK håp om poeng.

SIMEN BRENNE 3

Tilbake på laget da Bjørn Helge Riise måtte melde pass. Et par spede forsøk på å komme gjennom i 1. omgang, men hadde ikke marginene med seg. Ble borte utover i kampen og byttet ut med Midttun Lie den siste halve timen.

KHALED MOUELHI 5

Er i form og rekker over store områder på banen. Et par pasningsfeil, men stort sett gode forsøk framover. Kan legge det for vanskelig opp enkelte ganger. Men uten tvil LSKs beste spiller.

ESPEN SØGÅRD 4

Kaptein i Kippes skadefravær. Arbeidet hardt over hele banen og ville gjerne vinne. Men feilprosenten i pasningene var for høy. Ble også revet med av den sure stemningen på banen etter hvert.

JOHN ANDERS BJØRKØY 4

Kom aldri inn i kampen fra sin posisjon på venstre midtbane. Heldig som unngikk rødt kort da han sparket mot Barsom i 2. omgang. Byttet ut med Sundgot en halv time før slutt.

OLIVIER OCCEAN 3

Trivdes ikke på den gjennomvåte banen. Kom seg aldri inn i farlige situasjoner foran mål før to minutter før full tid. Da headet han rett på keeper på en 100 prosentsjanse som skulle sikret LSK det ene poenget.

MAGNUS MYKLEBUST 4

Kanonskudd i stanga etter mindre enn to minutters spill, og hadde et godt forsøk fra skrå vinkel seinere i omgangen. Nydelig forarbeid da Occean burde scoret, men bommet på en like stor mulighet på overtid.

SUM 11 MANN: 41

INNBYTTERE

JON MIDTTUN LIE

(28 min. for Brenne)

Med å skape flere av LSKs gode sjanser mot slutten, og kom til et par gode innleggssjanser.

ARILD SUNDGOT

(28 min. for Bjørkøy)

Brukte sju minutter på å tenne LSK-håpet da han var på rett plass og satte Ståle Stensaas' gode innlegg i mål. Var i nærheten et par andre ganger også, uten at det ble de store sjansene.

FRODE KIPPE

(7 min. for Riseth)

Sto over fra start etter tendenser til strekk i låret, men kom inn da Riseth haltet ut. Årets femte gule kort i en hodeduell som så helt ok ut. Må stå over mot Vålerenga.

DOMMER

TOM HARALD HAGEN 3

Var ikke bestemt nok og hadde ikke kontroll på lagene i en kamp med sure og gretne spillere. Det kunne han fått hvis han hadde slått hardere til fra start. Manglet den respekten en dommer trenger i en så tøff kamp.

ANALYSEN:

Et klart tilbakesteg for LSK etter en fin seier i Tromsø og gode uavgjortkamper før det. Laget glemte å spille fotball, ble irriterte over motstandere som la seg ned for den minste ting og ble liggende.

LSK slapp Fredrikstad til med to lette scoringer og måtte kjempe for å komme tilbake i kampen. Det var laget i ferd med å gjøre da Arild Sundgot scoret 21 minutter før slutt.

Men når Occean og Myklebust ikke greier å score på de megasjansene de fikk helt mot slutten, blir det vanskelig å ta poeng i en kamp som kom skjevt ut for hjemmelaget.

Vurdert av Per Kristian Torvik

Artikkeltags