Børsen: LSK-Fredrikstad

Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Lillestrøm – Fredrikstad 3-0 (0-0)

Kampkarakter: 8

Stadionstemning: 7

Åråsen.

Mål: 1-0 (60) Olivier Occean (Myklebust), 2-0 (70) Arild Sundgot (Riise), 3-0 (83) Bjørn Helge Riise (Occean).

Gult kort: Dan Anton Johansen, Olivier Occean, LSK, John Anders Bjørkøy, Tarek Elyonoussi, FFK.

Tilskuere: 11.460.

Målsjanser: LSK 9, FFK 0.

Cornere: LSK 6, FFK 6.

Dagens kanarifugl: Frode Kippe.

LSK (4-3-3):

Heinz Müller 5

Outstanding de siste ukene i Spania. I går var det lenge bare baklengsspill å konsentrere seg om, et par av dem lagde han trøbbel av for laget. Kunne dominert luftrommet mer på cornere.

Dan Anton Johansen 5

Full kontroll både i lufta (!) og langs bakken på Stadheim i starten. Fikk et strengt idømt gult kort før pause. Mer trøbbel med innbytter Kouadio, men sluttet ikke å gå i angrep.

Anders Rambekk 5

Kom til premierematchen noe skadeplaget. Så "fit" ut igjen, men ikke involvert i altfor mange dueller før pause. Rolig og bedagelig dag på jobben, overlot de røffe takene til makker Kippe.

Frode Kippe 7 BB

Slo i overkant langt i åpningsminuttene. Helt suveren i lufta på de mange utspillene fra Shaaban. Tok skikkelig ansvar i backfireren og var sjef. Flink til å piske i gang laget da man trengte mål.

Shane Stefanutto 5

Doblet på kanten allerede etter ett minutt, men offensiven døde ut – før han våknet igjen før pause. Ikke utfordret bakover, og var nær ved å servere Sundgot sitt andre mål rett etter 2-0.

Espen Søgård 6

Litt trøbbel med å komme inn i kampen. Lå ofte bredt uten å få ballen. Løp seg inn i matchen, men fortsatte å rope forgjeves på ballen flere ganger. Mer inne i boksen enn tidligere år.

Kasey Wehrman 4

Forsøkt tatt ut av kampen av Elyonussi, og det lyktes delvis for FFKs del. Kloke valg de gangene han fikk ro med kula. Greide aldri å dominere matchen, og fikk bare en time på banen. Byttet ut.

Khaled Mouelhi 7

Virker med ett langt kvikkere i steget denne våren. Ødela for seg selv med et par "vårbane-dempinger", men ser ut som en "ny" mann i stallen. Inn sentralt siste halvtimen, nesten like god der.

Bjørn Helge Riise 5

Teknikken satt ikke helt, heller ikke dødballene i gode posisjoner landet der de skulle. Virket nesten som han forsøkte for mye. Flyttet ned som indreløper. Og da satt plutselig en dødball (2-0) og et mål (3-0) også.

Olivier Occean 7

Aktiv start med annullering og heading utenfor. Blåste også LSKs andre sjanse med en løs bredside. Lenge bedre utenfor 16-meteren enn innenfor, men fikk omsider hull. Serverte Riise på 3-0.

Magnus Myklebust 5

Kunne vært mer uegoistisk i gjennombruddene sine og skutt i stedet for å legge inn. Herlig innlegg før 1-0, men viste ikke alltid det overblikket i andre situasjoner.

SUM 11 MANN: 61

INNBYTTERE

Arild Sundgot

(29 minutter for Wehrman).

Svevde inn en klassiker av en LSK-scoring. Hans 73. seriemål.

Pål Strand

(14 minutter for Myklebust).

Viste lekre detaljer i en god LSK-spurt.

Karim Essediri

(1 minutt for Occean).

DOMMER:

Brage Sandmoen, Kjelsås IL 6

Annullerte et Occean-mål på grunn av en voldsom Kippe, avgjørelsen så korrekt ut. Noe smårart innimellom, men grei.

ANALYSEN:

LSK fikk tidlig trøkk på FFK, som kom ut i 4-4-1-1. Ubesluttsomhet på siste tredjedelen hindret at det ble mange store sjanser. Man så imidlertid tegn til den nye spillestilen flere ganger. Indreløperne startet bredt innover, fikk ballen av backfireren og tredde den videre ut til kantene.

Dødballene av nye LSK var dog ikke av godt, gammelt merke. Olivier Occean misset et hat-trick av sjanser, og burde minst scoret på en av dem. FFK hadde kommet mer med da Occean la igjen all tvil på et Myklebust-innlegg og stanget ballen under tverrliggeren. I motsetning til under Rösler gikk man for nummer to og tre – og fikk dem! Knallstart for Nordlies regime.

Vurdert av Espen Solbakken og Morten Svesengen

Artikkeltags