Børsen: LSK-Brann

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Lillestrøm – Brann 3-1 (2-0)

Mål: 1-0 (7) Steinar Pedersen (Karim Essidiri), 2-0 (45) Frode Kippe (Khaled Mouelhi), 2-1 (48) Rodolph Austin, 3-1 (77) Espen Søgård.

Gult kort: Nosa Igiebor, Espen Søgård, LSK. Rodolph Austin, Brann. Tilskuere: 8.585.

Målsjanser: LSK 6, Brann 2.

Cornere: LSK 7, Brann 4.

Dagens kanarifugl: Magnus Myklebust.

Stadionstemning: 9

Kampkarakter: 7

LSK (4-4-2):

STEFAN LOGI MAGNUSSON 5

Lite å gjøre før Vaagan Moen avsluttet en kontring med et skudd drøyt midtveis i 1. omg. Den holdt islendingen i fast grep. Sjanseløs da Austin upresset fikk hamre inn reduseringen rett etter pause. God kontroll med beina og trygg i det meste han foretok seg. Satt på få prøver bak et godt forsvar.

STEINAR PEDERSEN 6

Tilbake på back etter mange kamper i midten. Sendte LSK i viktig og tidlig ledelse med et presist hodestøt på Essidiris frispark. Klarte seg også bra defensivt i duellen med Vaagan Moen. Noen merkelige og upresise løsninger med ball, ellers prikkfri jobb på backen.

MARIUS JOHNSEN 6

Sterk i alle dueller før hvilen. Konsentrert hver gang ballen kom luftveien. Ingenting gikk forbi ham i går kveld. Klarte seg også bra langs bakken selv om det ikke alltid er lett for en venstrebeint spiller å spille på høyresiden. Laget et unødvendig frispark i duell med Huseklepp i farlig posisjon rett før pause. Ellers ingenting å trekke for.

FRODE KIPPE 7

En bauta i LSK-forsvaret fra start. Vant alt av dueller og avskar Huseklepp de gangene han kom på løp. Stanget inn det viktige 2-0 målet rett før pause. Styrte et forsvar som hadde full kontroll uten om da Austin fikk banke inn 1-2. Ny sterk kamp av en kaptein som har vært bunnsolid hele sesongen.

LARS KRISTIAN ERIKSEN 5

Svært lite skjedde på hans side defensivt før pause. Fikk heller ikke anledning til å bidra så mye framover, siden det meste skjedde på LSKs høyreside. Mer med offensivt etter hvilen. Nok en god kamp, selv om han aldri ble tvunget til å hente fram sitt aller beste i forsvarsjobben.

KARIM ESSIDIRI 7

Flyttet opp på midtbanen etter en sterk høst på backen. Nærmest terroriserte Brann-back Kristian F. Onstad før pause og Gjelleråsen-gutten byttet side i 2. omg. Fikk seg en smell rett før hvilen, men klarte å fortsette. God også siste de 45 min. Slo dødballene i forkant av både 1-0 og 3-1. Meget god.

ESPEN SØGÅRD 6

En kamp etter hans smak. Mange dueller og stort trøkk passer Fetsund-gutten. Og han vant de fleste av dem. Oppofrende og god i det meste han foretok seg. Klarte stort sett å roe seg ned når han hadde ballen. Ble for het en gang, og fikk et gult kort som betyr at han må stå over serieavslutningen. Satte et perfekt punktum med 3-1.

NOSA IGIEBOR 6

En befrielse å se en spiller som er så god til å holde på ballen. Flink til å bruke den fornuftig også. Ikke like dominant som mot Sandefjord, men nok en god kamp. Kom til et par avslutningsmuligheter, men traff ikke godt nok denne gangen. Fikk et tidlig gult, men klarte å holde seg unna nummer to.

KHALED MOUELHI 5

Løper mye og jobber hardt for laget. Flink til å komme seg på riktig side defensivt. Vant derfor mange dueller. Denne gangen var også feilprosenten med ball lavere enn det har vært tidligere i sesongen. Flott frispark før 2-0 da han tok jobben for en skadet Essidiri på sidelinja.

ARILD SUNDGOT 5

Flink til å skaffe seg plass i mellomrommet. Der fordelte han ballene til medspillere på løp. Ble passet vel godt på da ballen kom i lufta, og burde fått flere frispark. Kom til færre avslutninger enn vanlig. Hadde et godt skuddforsøk, men har fortsatt ikke scoret mot Brann på hjemmebane siden 1999.

MAGNUS MYKLEBUST 7 BB

Bygde videre på den gode kampen i Sandefjord. Løp på alt og gjorde det til en slitsom kveld å være Brann-forsvarer. Skapte masse med sin bevegelighet og hurtighet. Trolig snytt for straffe også. Hans aggressive jobb i LSK-angrepet la grunnlaget for LSK-seieren. Banens beste spiller.

SUM 11 MANN: 65

DOMMER

PER IVAR STABERG 4

La seg på en frisparklinje det var vanskelig å bli klok på. Blåste for en situasjon, for så å la den neste liknende situasjonen gå. Snøt LSK for minst ett straffespark, og har tydeligvis noe imot Nosa Igiebor, som sjelden fikk avgjørelser med seg. Alle kortene han ga så greie ut.

ANALYSEN

En kamp av like stor betydning som den mot Rosenborg i fjor. Det var et LSK som skjønte alvoret fra start. De vant nesten alt av dueller og trykket gjestene tilbake. Derfor naturlig at laget tok ledelsen. Vertene fortsatte å trykke på og 2-0 var ikke ufortjent til pause. For en gangs skyld var det LSK som fikk det psykologisk viktige målet rett før hvilen. Et par minutter etterpå snudde psykologien i Branns favør da Austin ut av ingenting banket inn reduseringen. Da fikk nok mange i gult og svart bange anelser og vonde tanker fra en nær fortid. Men denne gangen var det aldri noen tvil. LSK slo tilbake, og ingenting var mer naturlig enn at Espen Søgård fikk sette spikeren i kista. LSK er klar for en ny sesong i Tippeligaen etter årsbeste.

Vurdert av Per Kristian Torvik og Morten Svesengen

Artikkeltags