Børsen: LSK–Brann

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Lillestrøm – Brann 1-1 (0-1)

Åråsen.

Mål: 0-1 (36) Gylfi Einarsson, 1-1 (73) Steinar Pedersen.

Gult kort: Frode Kippe, LSK, Rudolph Austin, Kristjan Örn Sigurdsson, Brann.

Målsjanser: LSK 7, Brann 4.

Cornere: LSK 9, Brann 1.

Tilskuere: 8.750.

Dagens kanarifugl: Bjørn Helge Riise.

Stadionstemning: 7

Kampkarakter: 6

OTTO FREDRIKSON 5

Har kommet flott tilbake etter den alvorlige kneskaden. Sto riktig plassert og fikk Branns to første muligheter etter headinger rett på seg. Den tredje nikken var han ikke raskt nok nede på. Lite å gjøre, men var våken i den gode LSK-andreomgangen.

STEINAR PEDERSEN 5

Plassen i fare neste år når Lyns Eriksen kommer med trener Berg. Fikk veldig liten hjelp av Essediri i går, men var også litt for ofte upresis selv i sine oppspill. Holdt Vaagan Moen unna innleggsposisjon. Endelig scoring igjen etter vinterens mange mål.

VIDAR RISETH 6

Blir han Norges redningsmann mot Skottland? Åpnet med selvtillit og vant alt av dueller, i tillegg til at han var fornuftig med ballen da han hadde tid. Enkelte tempoproblemer mot Huseklepp i løpsdueller, men det har de fleste. Solid kamp.

FRODE KIPPE 6

Ikke sluppet inn to mål i en seriekamp siden FFK borte. Kunne faktisk scoret allerede etter to minutters spill. Fikk også et mål marginalt annullert rett før pause og virket sugen på en scoring. Sto opp og brøt foran Björnsson. Konge i lufta.

STÅLE STENSAAS 4

Eldst i forsvaret (37), de andre tre er jo tross alt "bare" 36, 32 og 30. Grei kontroll på Solli og presset ofte Brann-flanken til å slå støttepasninger i stedet for å utfordre. Misbrukte et godt "frispark-läge" fra 18 meter.

KARIM ESSEDIRI 2

Beholdt plassen dels pga. at Riise ble plassert til venstre. Misset både med enkle innlegg og slet med samhandlingen med Occean i starten. Selvtilliten sank og bidragene ble færre fra høyrekanten. Mistet tidlig troen på at dette var kvelden.

KHALED MOUELHI 6

Lette hele tiden etter den tidlige gjennombruddspasningen, men endte som regel opp med å velge et enklere alternativ. Stor arbeidsradius og hadde regien i noen sugende overganger. Styrte midtbanen i 2. omgang.

JOHN ANDERS BJØRKØY 4

Aksjespekulant på fritida, men opptrer sikrere på banen. Har en trygg pasningsfot og spilte også aggressivt med riktig tenningsnivå i duellene. Kom ikke like godt inn i matchen etter pause og ble ofret til fordel for Søgård midtveis i 2. omgang.

BJØRN HELGE RIISE 7 BB

Første kamp fra start siden Glimt hjemme i sommer. Brukte starten på å komme i gang og ble skikkelig varm i trøya med et par langskudd, gode løp og finter. Har også kvaliteter når han slår dødballer fra venstre. Meget god kamp og bør være landslagsmann igjen.

OLIVIER OCCEAN 3

Har fremdeles en outsidersjanse til å bli toppscorer i Tippeligaen i år. Trøblet imidlertid fælt med nærteknikken i 1. omgang og skuslet bort mange oppløp som kunne blitt farlige. Var snublefot og fomlet fælt da han fikk muligheter. Noe bedre da han gikk i bakrom.

DAN FELLUS 6

Åråsen-debut fra start for unggutten da Myklebust aldri ble klar. Åpnet freidig med et langt raid og løp som en gal på topp i presset. Ga et positivt inntrykk og var tydelig innstilt på å vise seg fram på hjemmebane. God også på kanten.

SUM 11 MANN: 54

INNBYTTERE

ARILD SUNDGOT

(29 min. for Essediri).

Inn for å få inn tyngde i boksen og Fellus flyttet ned på kant. Så skarpere ut enn i de siste kampene, men fikk ikke mye rom.

ESPEN SØGÅRD

(23 min. for Bjørkøy).

Inn i en terrierrolle på midten som ballvinner. Det fungerte fint, for ingen løper mer enn Fetsund-gutten for LSK.

DOMMER

BRAGE SANDMOEN 3

Stolte selvsagt på assistentene sine på offsideavgjørelser, og de var ikke like patente. Pådro seg publikums vrede (begge veier) med noen merkelige avblåsninger.

ANALYSEN

I 1. omgang satt man med et inntrykk av at dette absolutt var en Brann-utgave LSK burde slå. Hjemmelagets problem før pause var at man ble for omstendelige. Det virket ikke som om spillerne stolte på egne ferdigheter og i stedet valgte "feige" løsninger med sikre støttepasninger. Dan Fellus var frisk på topp, men makker Occean åpnet med stor feilprosent. Brann kom voldsomt rett før pause, vasket fram tre-fire feite sjanser – og på det tredje headeforsøket satt den ved eks-LSKer Einarsson. Lillestrøm åpnet godt etter pause og presset Brann bakover på banen i jakten på utligning. Derfor var det svært fortjent da Pedersen scoret med skulderen (!) drøye kvarteret før slutt. Det bølget fram og tilbake mot slutten, men det endte med LSKs fjerde uavgjort kamp på rad, og den tredje som ender 1-1 etter hverandre.

Vurdert av Espen Solbakken og Per Kristian Torvik.

Artikkeltags