Børsen: LSK-Bodø/Glimt

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Lillestrøm – Bodø/Glimt 2-2 (1-2)

Åråsen.

Mål: 1-0 (7) Nosa Igiebor (Edwin Eziyodawe), 1-1 (37) Thomas Rønning, 1-2 (45) Stig Johansen, 2-2 (77) Bjørn Bergmann Sigurdarson.

Gule kort: Magnus Myklebust og Arild Sundgot, LSK. Per Verner Rønning og Willis Forko, Glimt.

Tilskuere: 7.149.

Målsjanser: LSK 3, Glimt 4.

Cornere: LSK 3, Glimt 3.

Dagens kanarifugl: Steinar Pedersen

Stadionstemning: 5

Kampkarakter: 4

LSK (4-4-2):

STEFAN LOGI MAGNUSSON 5

Strålende og ble til slutt matchvinner sist. Fin redning på Martins' tidligere sjanse og var også bra med da Hamoud kom i god posisjon. Lite å gjøre med utlikningen, selv om den gikk inn i korthjørnet. Sjanseløs på Johansens perle. Arbeidsledig i andre omgang, men vel overmodig i igangsettingene.

LARS KRISTIAN ERIKSEN 4

Virket litt rusten i åpningsminuttene, men spilte seg raskt opp. Ikke like mye involvert offensivt. Tapte duellene i forkant av utlikningsmålet. Kunne ikke lastes for at headingen hans gikk ut til Johansen på Glimts ledermål. Friskere da han ble flyttet fram som kant.

STEINAR PEDERSEN 6

Krumtapp etter Godset-returen. Holdt helt uforskyldt på å lage selvmål på Magnussons retur og hadde englevakt da ballen gikk mellom keeper og stolpen. Full kontroll, med unntak av en svak pasning etter pause. Nok en gang LSKs beste, selv om konkurransen i går ikke var veldig hard.

FRODE KIPPE 5

Slitt med sykdom i uka etter kjempekampen i Skien. Sterk i duellene med Martins og lå akkurat på rett side av hva dommeren tillot av holding. Ikke satt på prøve i en andreomgang gjestene ikke skapte noe som helst. Kom ikke til farligheter i motstanderens boks.

MARIUS JOHNSEN 4

Fornyet tillit etter en svak kamp sist. God kontroll på Sørensen den første halve timen. Stygg miss før Hamouds sjanse som ledet til corner og utlikning. Mer med offensivt etter pause. Men innleggene hans traff ikke gul spiller.

KARIM ESSEDIRI 4

Kom etter hvert til mange innlegg som back, men ble ikke spilt opp i de rette posisjonene før pause i går. Var blant annet helt ledig på en overgang halvveis i omgangen, men Igiebor valgte en mye dårligere løsning. Natt og dag etter hvilen da han var tilbake på backen. Innleggene var imidlertid ikke av topp kvalitet.

ESPEN SØGÅRD 5

Fortsatt ikke i gang med forhandlingen om ny kontrakt. Løp mange meter og vant dueller før pause. Også ganske sikker i pasningene den første halve timen. Også god etter pause, men ikke god når han må styre spillet. Alltid oppofrende og fikk mye rom å dekke, både med en skadet Igiebor og med diamant på midten.

NOSA IGIEBOR 4

Heldig som ikke ble vist ut sist. Smell i ankelen etter 25 sekunder (!). Kom seg på beina og klinisk i avslutningen da han ga LSK 1-0. Holdt for lenge på ballen på en god overgang med Sundgot og Essediri i bedre posisjon. Fulgte ikke Konradsen da han fikk slå inn til Rønnings utlikning. Berg torde ikke å holde ham på banen da han sluttet å løpe hjemover.

MAGNUS MYKLEBUST 4

Tilbake i startoppstillingen. Tredje sist – og svært delaktig i ledermålet. Veldig viktig defensiv jobb, spesielt siden det ikke gikk like raskt den veien med Igiebor. Pådro seg sesongens fjerde gule. Mye nesten også etter pause. Virker nesten vaksinert mot å lykkes på den siste tredjedelen i Tippeligaen.

ARILD SUNDGOT 4

På jakt etter det mye omtalte mål nummer 100. Startet situasjonen som ga 1-0. Veldig mye feilvendt langt fra mål før pause og fikk heller ikke benyttet styrken i boksen, siden LSK omtrent ikke kom til innlegg. Ned i midtbaneleddet da Igiebor forlot banen. Avslørt da han forøkte å bokse inn 3-2.

EDWIN EZIYODAWE 4

Farlig raid som endte med en dårlig touch tidlig. Strålende en-touch pasning til Igiebors 1-0. Farlig hver gang han kom rettvendt. Fine kombinasjoner med Igiebor, men forsvant mer og mer fra kampen etter hvert som prestasjonene i laget falt betraktelig. Meldte seg ut av kampen etter pause.

SUM 11 MANN: 49

INNBYTTERE:

BJØRN BERGMANN SIGURDARSON 5

(46 min. for Igiebor).

Ganske anonym inntil han dundret inn utlikningen. Islendingens første mål på Åråsen. Ofret alt i duellene og flink til å fordele baller feilvendt.

SUM 12 MANN: 54

DOMMER

TOM HARALD HAGEN 4

Valgte å spare kortet da Eziyodawe ble holdt igjen bakfra på en farlig overgang, men var nådeløs da Myklebust felte en feilvendt Hamoud. La frisparklinja såpass lavt at han ikke klarte å holde den fullt ut. Slo ned på – men ikke hardt nok – på gjestenes uthaling. Tre minutter tillegg i andre omgang var altfor lite.

ANALYSEN

Gyllen mulighet til å komme seg unna nedrykkskampen. Og den sjansen så kanarifuglene ut til å ville ta med begge hendene ta glimrende angrepsspill førte til Igiebors tidlige scoring.

Men LSK fikk aldri festet jerngrepet på kampen. Flere skader var også med på å trekke tempoet ned. Samtidig ble romerikingene svakere og svakere utover i omgangen og skuslet vekk en rekke overgangsmuligheter.

Avslutningen ble elendig.

Det var faktisk fullt fortjent at gjestene gikk til pause med ledelse.

Og det var ikke noe stormløp LSK kom på banen med etter pause heller. Riktignok kom laget til en rekke innlegg, men kvaliteten ble for svak.

Sigurdarsons utlikning var lagets første og eneste sjanse. Det ene poenget kan bli gull verdt.

Vurdert av Per Morten Sødal og Morten Svesengen

Artikkeltags