Børsen: LSK-Bodø/Glimt

Bildeserie

Festkveld på Åråsen

Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

LSK – Bodø/Glimt 3-0 (3-0)

Åråsen.

Mål: 1-0 (9.) Arild Sundgot (Bjørn Helge Riise), 2-0 (19.) Olivier Occean (Simen Brenne), 3-0 (20.) Arild Sundgot (Bjørn Helge Riise).

Gult kort: Vidar Riseth, LSK.

Målsjanser: LSK 9, Bodø/Glimt 2.

Cornere: LSK 6, Bodø/Glimt 2.

Tilskuere: 7.014.

Dagens kanarifugl: Khaled Mouelhi.

Stadionstemning: 7

Kampkarakter: 6

LARS IVAR MOLDSKRED 5

Måtte i aksjon en gang før pause. Hadde god kontroll på langskuddet. Glimrende dobbeltredning da Stig Johansen stusset etter pause, den ene sjansen som kunne gitt gjestene håp. Gjennomført god kamp.

PÅL STEFFEN ANDRESEN 5

Solgte seg en gang mot Trond Olsen. Ut over det hadde han så god kontroll på Glimts lynving, at han flyttet over på høyresiden. Nydelig pasning da Ollie var nær ved å heade inn 4-0.

VIDAR RISETH 5

Brukte rutinen og gjorde ting enkelt og greit. Umulig å skubbe seg på for Glimts offensive spillere. Meget god i en periode etter pause gjestene fortsatt så en mulighet til å komme tilbake. Fikk sitt femte gule kort for året og må stå over mot Ham-Kam.

FRODE KIPPE 5

Kapteinen viste med all tydelighet at han hadde forstått alvoret i situasjonen. Samlet troppene og var selv kompromissløs, uten å gå over streken i taklingene.

STEINAR PEDERSEN 5

God defensiv, dyktig til å støtte opp rundt Simen Brenne framover på banen før pause. Spilte på det sikre de siste 45 minuttene, men hadde et par raid som skapte farlige sjanser.

BJØRN HELGE RIISE 6

Strålende halvtime før han måtte gå ut med strekk. Godt frispark som Sundgot sendte i nettet med hælen. Glimrende dribleserie før Sundgots andre scoring. Kryss fingre for at strekkskaden ikke er alvorlig for en spiller som kan bli helt avgjørende for LSK i høst.

KHALED MOUELHI 7 BB

Gikk på banen med den fandenivoldske innstillingen at dette ville han ikke tape. Stor jobb defensivt, og med pasninger få andre slår bedre enn ham når han er i slag, viste hvor god han kan være. Nå er det bare å følge opp.

JOHN ANDERS BJØRKØY 6

For første gang i LSK viste Bjørkøy at klubben har kjøpt den tidligere kapteinen i Fredrikstad. Engasjert over hele banen, gikk til så det luktet svidd i taklingene og var god framover.

SIMEN BRENNE 7

Brenne spilte en 1. omgang som i sine beste stunder. Elegant med ballen. Suveren pasning til Occean da han gjorde 2-0. Jobbet godt begge veier – og manglet bare en scoring på å toppe en praktkamp.

ARILD SUNDGOT 6

Hvilken herlig kamp for veteranen som ikke har innfridd som han kan og har ambisjoner om. Frekt hælspark rett LSK-nervene på 1-0, mens han elegant plasserte 3-0 i hjørnet og i realiteten fratok gjestene ethvert håp om poeng.

OLIVIER OCCEAN 6

Iskaldt satte Ollie ballen i hjørnet da Brenne spilte ham gjennom og LSK gikk opp til 2-0. Bedre venn med ballen enn de siste ukene. Bare centimeter på treffpunktet med hodet hindret scoring etter pause, da han hadde sjanser til å plusse på med minst et par mål til.

SUM 11 MANN: 63

INNBYTTERE

KARIM ESSEDIRI 5

(59 min. for Riise)

Ble med på moroa da Riise måtte gi seg. Flere gode raid langs høyrekanten og et par meget gode innlegg, som fort kunne gitt resultater.

JON MIDTTUN LIE

(13 min. for Brenne).

God jobb for å trygge seieren. Et par gode forsøk på venstresida.

DAN FELLUS

(6 min. for Occean).

Jobbet godt. Hadde nær lyktes med å lure keeper på tur utenfor 16 meteren, som med litt flaks hadde gitt en enkel scoring.

SUM 12 MANN: 68

DOMMER

KJETIL SÆHLEN 5

God kontroll på et oppgjør som aldri ble vanskelig, selv om banen lett kunnet ført til for tøffe dueller. At det gikk pent for seg skal dommeren ha ros for.

ANALYSEN

LSK viste fra første spark at de hadde skjønt hva denne kampen betydde. Midtbanen var strålende, tok tak umiddelbart og støtte opp bak to friske spisser.

Mot Strømsgodset og Lyn tok LSK ledelsen, men maktet ikke å holde på en. Nå gjorde Sundgot 1-0 etter 11 minutter, mens Occean fulgte opp før det var 20. Etter det så LSK seg aldri tilbake.

Med et forsvar som holdt nullen, en midtbane som var komplett i alle spilles faser, og spisser som fant hverandre som i sine beste kamper, gikk det veien gjennom 90 minutter.

Spiller LSK som de gjorde i går i de kommende kampene, er det ingen fare for at laget vil rykke ned. Men med ny tvil rundt Bjørn Helge Riise og hans trøblete lår, og Vidar Riseth ute med karantene, må det forandringer til.

Det aller viktigste er at spillerne fortsetter å forstå alvoret og spiller som mot Bodø/Glimt.

Vurdert av Per Kristian Torvik

Artikkeltags