Børsen: LSK-Aalesund

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Lillestrøm – Aalesund 1-1 (0-1)

Åråsen stadion.

Mål: 0-1 (39) Peter Kopteff, 1-1 (66) Edwin Eziyodawe (Karim Essediri).

Gule kort: Stian Ringstad og Nosa Igiebor, LSK. Fredrik Carlsen og Andreas Lindegaard, Aalesund.

Tilskuere: 6.907.

Målsjanser: LSK 5, Aalesund 6.

Cornere: LSK 12, Aalesund 3.

Dagens kanarifugl: Edwin Eziyodawe.

Stadionstemning: 6

Kampkarakter: 4

LSK (4-4-2):

OTTO FREDRIKSON 6

LSKs beste i cupfadesen. Bommet totalt på Aalesund første corner, men skovturen fikk ingen konsekvenser. Uheldig, men kan ikke lastes, for Kopteffs scoring. Veldig våken da Stephenson kom gjennom etter pause og fikk hjelp av sine beste venner – stolpene – da målscoreren fyrte løs igjen. Kjemperedning da han fistet Stephensons dupper over.

KARIM ESSEDIRI 5

Løp glimrende opp Kopteff da finnen kom alene med Fredrikson etter kvarteret. Ble imidlertid overspilt da Kopteff brukte hånda for å gi gjestene ledelsen. Kom ikke mye med offensivt før han serverte lekkert på Eziyodawes utlikning. Virket som den assisten ga ham selvtillit, for avslutningen av kampen var god fra tunisieren.

HÅVARD NORDVEIT 5

Ikke satt på de største prøvene før pause, og klarte seg fint i de duellene han hadde med Aarøy. Ikke nok opp i presset før Aalesunds ledermål. Satt på svært få prøver etter pause. Ble bare balltriller i det oppbyggende spillet, siden Kopteff lå høyt på hans side. Taklet så det luktet svidd ved noen anledninger.

FRODE KIPPE 5

Siden Aalesund lot LSK få sette i gang bakfra, ble kapteinen veldig sentral i den oppbyggende spillet. Ikke veldig skapende. Mange voksne dueller med fyrtårnet Aarøy. De kom han godt ut av. Flink til å bryte i forkant. Knapt nok involvert i Aalesunds sjanser.

STIAN RINGSTAD 4

Tilbake etter mer enn to måneder på benk og tribune. Virket ganske trygg defensivt og tok heller ikke store sjanser framover på banen den første halvtimen. Fikk en kjempesjanse, men skuddet fra returrommet gikk like utenfor. Tullete gult kort for å sparke bort ballen. Ikke utfordret defensivt etter hvilen. Prøvde seg framover, men kom aldri til innleggsmuligheter.

KRISTOFFER TOKSTAD 5

Har tidligere klart seg bra de gangene han har fått sjansen. Stor løpskapasitet og mye involvert i starten. Kom også godt fra nærkampspillet hvor han framsto med autoritet. Falt mer av utover i omgangen, men var aktiv de første minuttene etter pause. Ble ofret da Berg satset offensivt.

KHALED MOUELHI 3

Åpnet med flere svake pasninger og var nok også heldig med at Kopteff ikke fikk noe da han ble lagt i bakken farlig nær 16-meterstreken. Hevet seg noe utover i omgangen, men klarte på ingen måte å prege kampen. Trenden fortsatte etter pause. Mye upresist fra tunisieren.

NOSA IGIEBOR 3

Føler seg mye bedre etter ankelskaden og fikk også starte i favorittposisjonen. Nonchalant balltap før Carlsens tidlige halvsjanse og også flere tvilsomme involveringer på egen banehalvdel. Mer ballsikker offensivt og kom også til noen avslutninger. Har et stykke igjen til toppformen.

BJØRN HELGE RIISE 3

Syk, men spilte sist. Stor sett kun involvert i dødballer den første halvtimen. Litt mer med etter pause, men lyktes langt fra med alt av det han foretok seg. Kan ikke tas på innsatsen, men det var noe mer tafatt over kantspilleren enn det som har vært gjennomgangsmelodien den siste tiden.

ARILD SUNDGOT 4

Ny tillit etter svak innsats sist. Flink til å gi spissmakker Eziyodawe mye rom, men hadde også flere upressede pasningsfeil i starten. Led under manglende fart og brukte også vel lang tid med ballen ved enkelte anledninger før pause. Noen fine flikker etter hvilen og også farligere i boksen.

EDWIN EZIYODAWE 6 BB

Veldig involvert i åpningsminuttene og kom også til LSKs første sjanse etter fint samspill med Sundgot. Den andre kom kort tid senere, men avslutningen gikk rett utenfor. Virket litt het i de situasjonene. Så ut til å være på vei ut av kampen før han sikkert headet inn Essediris krempasning.

SUM 11 MANN: 49

INNBYTTERE:

OLIVIER OCCEAN 5

(33 min. for Tokstad).

Positivt innhopp fra canadieren. Kom til en del avslutninger, både i og utenfor boks. Ble for mye feilvendt til å utbytte potensialet til fulle.

SUM 12 MANN: 54

JOHN ANDERS BJØRKØY

(1 min. for Mouelhi).

DOMMER

KEN HENRY JOHNSEN 3

Valgte å spare det gule til Skiri for munnbruk for så å gi Igiebor kortet for samme forseelse etter AaFKs ledermål. Og nigerianeren hadde helt rett i at Kopteff handset før målet. Pekte heller ikke på straffemerket da Sundgot ville ha hands etter timen. Den avgjørelsen kan forsvares. Ga Ringstad et fortjent gult for sabotasje, men ikke til Aarøy i andre omgang. Ikke konsekvent nok, men veldig fin bruk av fordelsparagrafen trekker opp.

ANALYSEN

Et LSK på jakt etter å reise kjerringa gikk rett i angrep og Eziyodawe burde gitt laget ledelsen på en av sine sjanser i åpningsminuttene. Men gjestene virket også farlige de gangene de kom til mot et ikke alltid like godt organisert LSK-forsvar.

Utover i omgangen var LSK det førende laget, men fikk veldig lite ut av sine mange dødballer. Kalddusjen kom da Nordtveit og Essediri ble overspilt fem minutter før pause.

LSK lyktes ikke med å skape det store trykket etter pause heller, og fortvilelsen begynte å spre seg før Essediris lekre servering til Eziyodawes utlikning.

Selv om LSK presset mot slutten, hadde gjestene også muligheter til å avgjøre. Høye baller i boksen da Aarøy ble trukket ned var nok heller ikke den rette resepten.

Ett poeng var mye bedre enn null, men samtidig to for lite for kanarifuglene.

Vurdert av Per Morten Sødal

Artikkeltags