Børsen: LSK-Aalesund

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Lillestrøm – Aalesund 3-0 (0-0)

Åråsen.

Mål: 1-0 (75) Olivier Occean (Tore Andreas Gundersen), 2-0 (80) Olivier Occean (Espen Søgård), 3-0 (83) Arild Sundgot (Jon Midttun Lie).

Gult kort: Karim Essediri, Espen Søgård, LSK, Trond Fredriksen, AaFK.

Målsjanser: LSK 6, AaFK 1.

Cornere: LSK 11, AaFK 1.

Tilskuere: 7.590.

Dagens kanarifugl: Vidar Riseth.

Stadionstemning: 8

Kampkarakter: 6

OTTO FREDRIKSON 5

Tok en Bjarte Flem på Eidsvoll. Knapt nok nær ballen til å begynne med, men var heldig da ballen traff stanga bak ham. Minus for flere svake utspill med beina. Holdt nullen og får dermed klart godkjent.

STEINAR PEDERSEN 6

Flyttes fram og tilbake på sidebackene. Samarbeidet bra fra start med Karim på høyre i går, og skapte flere to mot én situasjoner mot backen imot. Hadde et bra driv i backspillet sitt, med distinkte oppspill i bakrom.

VIDAR RISETH 7 BB

Har hatt en dalende formkurve denne sesongen, men var usedvanlig offensiv med å bryte oppspillene foran AaFK-spissene. Vant ballen og satte i gang Essediri flere ganger. Svært god kamp av trønderen, spesielt 1. omgang.

FRODE KIPPE 6

Har vært skipperen på en synkende skute. Lot Aarøy vinne duellene for deretter å konsentrere seg om andreballene. Bandt forsvaret greit sammen før pause og mistet aldri konsentrasjonen. Dannet et godt stopperpar med Riseth.

JON MIDTTUN LIE 5

Flyttet ned igjen pga. Andresens skade. Noen plasseringsfeil ga ham trøbbel, men han var flink til å rydde opp igjen. Stort dødballansvar fra høyre, men varierte litt for mye i kvalitet, bra forut for 3-0. Litt for defensiv i tankegangen.

KARIM ESSEDIRI 6

Har økt tillit etter trenerbyttet og forsvarte tilliten i går gjennom å komme til mange innlegg. Trenger ikke store vinkelen for å curle ballen inn, noe som er viktig med to target-spisser oppe. Årets beste kantspill for LSK servert av tunisieren.

KHALED MOUELHI 4

Virket umotivert og uinspirert i cupfadesen. Åpnet med en sensasjonelt høy feilprosent i går, hvor feilene florerte på svært enkle pasninger. Noe bedre i 2. omgang, men under pari kampen sett under ett. Temmelig anonym match.

ESPEN SØGÅRD 6

Mobiliserte ordentlig til match før kampstart. Mikset den smittende innsatsen med enkle pasningsfeil. Håpløst at han har to gule kort for munnbruk på to kamper, det har ikke laget råd til. Knallgod 2. omgang og et herlig forarbeid til 2-0.

JOHN ANDERS BJØRKØY 5

Har lett febrilsk etter godfølelsen og fant igjen deler av den i går. Fornuftig med ballen og valgte enkle pasninger før pause. Dermed slo han knapt nok vekk en ball. Jevnt bra også etter pause. Byttet ut rett før målet.

ARILD SUNDGOT 5

Spillbart oppspillspunkt, men sleit med å finne den rette linken og ansvarsfordelingen med makkeren. Sluttet aldri å jobbe for laget, og klok med ballen etter at man endelig kom i ledelsen. Fikk sin fortjente scoring.

OLIVIER OCCEAN 6

Ikke trent siden cupexiten pga. en lårhøne. Mye involvert inne i boksen, men ikke målfarlig nok i sine bevegelser. Kjempet og sleit, og ble til slutt truffet av en ball i feltet før den havnet i nettet. Det var nok til at det løsnet med en til...

SUM 11 MANN: 61

INNBYTTERE

TORE A. GUNDERSEN

(16 min. for Bjørkøy). Mål umiddelbart etter innhoppet! Virket opplagt.

MARIUS JOHNSEN

(3 min. for Søgård). Kjærkomment comeback. To viktige inngripener bak.

DOMMER

TOM HARALD HAGEN 6

Grue-dommeren dømte bra. Lot seg ikke friste til å blåse for straffe da spillerne kastet seg.

ANALYSEN

Til tross for få målsjanser og 0-0 var 1. omgang faktisk ikke så gal fra LSKs side, i hvert fall ikke sammenlignet med det begredelige man har servert hjemmepublikummet tidligere i sesongen. Med Essediri til høyre, så man konturene av et angrepsspill hvor poenget var å komme til innlegg. Det lukter imidlertid ikke mål av LSK om dagen og avslutningsforsøkene var på 2. divisjonsnivå før pause.

Starten på 2. omgangene har vært LSKs svakeste periode i år, og heller ikke i går kom man raskt nok ut av startblokkene etter hvilen. Likevel satt man med en følelse av at hjemmelaget kunne vinne dette. Og da Åråsen-klubben mer enn noensinne trengte en målhelt, dukket Occean opp med årets mest vidunderlige dobbel. Aldri har poeng vært mer tiltrengt enn i går, og ketchupeffekten mot slutten lover godt for høsten.

Vurdert av Per Kristian Torvik og Espen Solbakken

Artikkeltags