Børsen: LSK-Aalesund

Artikkelen er over 11 år gammel
DEL

Lillestrøm – Aalesund 7-0 (4-0)

Kampkarakter: 8

Stadionstemning: 8

Mål: 1-0 (10.) Arild Sundgot (Shane Stefanutto), 2-0 (19.) Shane Stefanutto, 3-0 (40.) Olivier Occean (Magnus Myklebust), 4-0 (45.) Arild Sundgot, 5-0 (46.) Olivier Occean (Shane Stefanutto), 6-0 (69.) Arild Sundgot (Khaled Mouelhi), 7-0 (75.) Karim Essediri.
Gult kort: Ingen.
Tilskuere: 9.232.
Målsjanser: LSK 15, Aalesund 2.
Cornere: LSK 4, Aalesund 1.
Dagens kanarifugl: Arild Sundgot.

LSK (4-3-3):

Otto Fredrikson 6

Suveren til å sette i gang spillet. Skapte flere gode LSK-muligheter med sine gode kast. Full kontroll på det han måtte redde på streken og helt sjef ute i feltet.

Anders Rambekk 5

Slurvet litt med pasningene før pause. Defensivt hadde han ingen problemer med den vanligvis farlige Joakim Austnes. Sikker og god gjennom hele 2. omgang.

Pål Steffen Andresen 6

God kontroll i midtforsvaret uten at han ble satt på store prøver mot et blekt Aalesund-angrep. Brasilianeren Diego Silva skulle sørge for å holde LSK-forsvaret i fullt arbeid. Det greide verken han eller noen andre mot Pål Steffen & Co.

Frode Kippe 6

Kompromissløs, som alltid. Fair i duellene og en vanskelig mann å møte for enhver motstander. Overrasket med tunnel rett foran Kanari-Fansen. Hvilt i 10 minutter med tanke på faren for gult kort nummer sju.

Shane Stefanutto 7

Ketchupeffekt for Stefanutto med en scoring og to målgivende pasninger. Slet han med nattesøvnen før om han skal undertegne ny kontrakt med LSK, blir det neppe bedre etter denne kampen. Tåler han konkurransen, blir han i klubben.

Espen Søgård 6

Oppofrende jobb over hele banen, som en ballvinner av rang. Krydret igjen spillet med et par lekre pasninger, og er blitt bedre med ball. Sto bak et par gode angrep som kunne gitt ytterligere mål.

Khaled Mouelhi 8

Litt upresis i åpningen av kampen, samtidig som han kunne spilt ballen raskere et par ganger. Men tok raskt raskt og spilte ut hele sitt register med ball og dekket halve banen uten.

Simen Brenne 6

Gjorde en viktig defensiv jobb. Nære på i angrep før pause, men sliter fortsatt litt med å lykkes med det som er mest synlig. Men en sterk kamp av Brenne, som er blitt mye bedre bakover på banen i år.

Olivier Occean 7

Utnyttet en spesiell pasning fra Myklebust til å gjøre sitt første mål. Innledet 2. omgang med å stige til værs og heade inn LSKs femte mål. Før det hadde han vært aktiv spillbar og sterk mot frustrerte stoppere.

Arild Sundgot 8 BB

Løp seg fri og headet inn Stefanuttos perfekte corner. Fulgte opp med en elegant vipp over keeper og i mål til 4-0 på overtid i 1. omgang. Satte punktum for sitt show med å banke inn 6-0. Den som mente Sundgot var ferdig må tro om igjen.

Magnus Myklebust 7

Løpsvillig, driblesterk, bevegelig, flink til å finne de ledige rommene – you name it. Magnus Myklebust har det ekstra som vil gjøre en liten kar til en stor spiller.

SUM 11 MANN: 72

INNBYTTERE

Karim Essediri

(19 min. for Myklebust).

Rett inn og la inn frisparket som stusset Amund Skiri før ballen gikk i mål. Oppløftende for en spiller med liten tillit før i år.

Pål Strand

(14 min. for Brenne).

Kom nesten på scoringslista med sin heading rett før slutt. Virket piggere enn på ganske lenge.

Dan Anton Johansen

(10 min. for Kippe).

Kontrollerte alt som høyre back og gjorde ingen feil de minuttene han spilte.

DOMMER:

Espen Berntsen, Vang 6

Kunne kanskje gitt LSK et straffespark. Men hadde full kontroll på en kamp som ble ganske lettdømt, siden Aalesund ikke engang greide å hegne så mye med at de fikk taklet ureint.

ANALYSEN:

En festforestilling av LSK, som var så aggressive fra start at gjestene ikke fikk tak i ballen og hadde mer enn nok med å forsvare seg. Med 2-0 før 20 minutter var spilt, ble det aldri noen reell kamp å snakke om. Til det var LSK for overlegne.

Defensivt fungerte alt meget godt, selv om trener Tom Nordlie syntes spillerne kunne flyttet beina enda fortere. Det morsomste var variasjonen og oppfinnsomheten offensivt, der Aalesund aldri greide å finne ut av hvordan LSK spilte. At Sundgot (3), Occean (2) i tillegg til at Stefanutto endelig kom på scoringslista betyr mye for selvtilliten foran en tøff serieavslutning.

Vurdert av Per Kristian Torvik

Artikkeltags