Børsen: LSK-Aalesund (cup)

Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Lillestrøm – Aalesund 1-0 (0-0)

Kampkarakter: 5

Stadionstemning: 6

4. runde i NM.

Åråsen.

Mål: 1-0 (str. 85) Khaled Mouelhi.

Gult kort: Diego Silva, Enar Jääger, Haraldur Gudmundsson, Trond Fredriksen, Aalesund.

Tilskuere: 3.405.

Målsjanser: LSK 4, Aalesund 2.

Cornere: LSK 8, Aalesund 3.

Dagens kanarifugl: Bjørn Helge Riise.

LSK (4-3-3):

Heinz Müller 5

Fikk tilbake plassen etter karantenefraværet i sterk konkurranse med erstatter Fredrikson. Feilfri i 1. omg. Trengte ikke hente fram noen redninger siden alle avslutningene gikk utenfor. Plukket ned innleggene som kom etter pause. Ellers arbeidsledig.

Anders Rambekk 4

Slet med pasningskvaliteten i 1. omg. Kom også sjelden fram slik han har gjort i sine beste kamper som høyreback. Som alle andre bedre etter pause. Av og til uoppmerksom med ballen i beina.

Pål Steffen Andresen 6

En av få spillere som holdt god standard også i åpningshalvtimen. I ferd med å bli en midtstopper i landslagsklasse. Nesten feilfri hver gang han spiller nå.

Frode Kippe 5

Tilbake etter karantene og skadeavbrekk. Så ganske komfortabel ut i en åpningsomgang som hadde lavt tempo. Vant mange dueller og gjorde det greit med ballen. Etter hvert hadde han lite å gjøre.

Shane Stefanutto 4

Reiste seg etter en forferdelig første halvtime hvor pasningene sjelden traff spillere i gult. Kanskje ble han inspirert av Kanari-Fansen som støttet han da han slet. Bedre i 2. omg. Innleggene hans var av middels kvalitet, dødballene ok. Nær ved å lage straffe etter 1-0.

Espen Søgård 4

Gjorde mye rart med ballen før pause. Jobbet og slet, men vant ikke så mange dueller som vanlig. Kom til en brukbar avslutning med hodet rett før hvilen. Hevet seg i likhet med laget etter pause. Men gjorde litt for mange feil valg med ball.

Khaled Mouelhi 4

Var en av dem som oftest traff medspiller i starten, men de fleste pasningene gikk bakover eller på tvers. Litt for stor feilmargin utover i kampen. Hadde ett godt skuddforsøk, men det ser ikke helt ut som han har tro på det når han kommer til avslutningsmuligheter. Heldigvis for LSK var han sikker da han fikk sjansen på straffe.

Simen Brenne 4

Mangler åpenbart selvtilliten som skal til for å lykkes. Spilte seg gradvis opp etter en svak åpning på 1. omg. Fikk kjempesjansen som kunne gitt ham tilbake troen rett etter pause, men en meget god Aalesund-keeper hindret ham ledermålet. Likevel en positiv sisteomgang fra østfoldingen.

Bjørn Helge Riise 6 BB

Stort sett godt pakket inn av Austnes før pause. Men det så farlig ut de få gangene han kom seg løs. Mye bedre etter hvilen. Satte opp Brenne med et perfekt innlegg umiddelbart. Livlig etterpå. Skapte mye på høyresiden og serverte til Myklebust. Gjør litt for mange feil når han kommer i gode posisjoner med ball.

Olivier Occean 5

Inn i midten igjen. Er åpenbart i god form. Blir holdt og passet godt på, men vinner likevel dueller og får med seg ballen. Før pause var han dessverre sørgelig alene framover. Han fikk selskap i 2. omg. Spilte bra da også, men han kom til få sjanser.

Magnus Myklebust 4

Hadde ikke scoret siden 13. mai før denne. Mangler selvtillit. Det preger spillet hans, og det kom godt til syne da han misbrukte muligheten alene med Brown. Likevel så det ut som han hevet seg etterpå.

SUM 11 MANN: 51

INNBYTTER:

Pål Strand

(4 min. for Brenne)

DOMMER:

Espen Berntsen, Vang 6

Full kontroll på en kamp som aldri ble vanskelig å dømme. God frisparklinje. Korrekt straffe da Riise ble sparket i ansiktet.

ANALYSEN:

LSK overkjørte Aalesund på bortebane i mai. Etter det har de oransje hevet seg betraktelig. I går var det Aalesund som så ut som det farligste laget den første halvtimen.

LSK hadde ballen mest, men beholdt den sjelden i mange trekk om gangen. Pasningsspillet til hjemmelaget var under enhver kritikk. Litt fordi bevegelsen var for dårlig, men mest fordi presisjonen var elendig hos mange spillere. LSK skal være glad det var et tamt Aalesund som var gjester. Et godt lag ville straffet LSKs slappe førsteomgang.

Vertene gikk ut med en annen innstilling etter hvilen og skapte en kjempesjanse umiddelbart. Men Brown gjorde en fantastisk redning da han stoppet Brennes heading. Fullstendig LSK-overtak etterpå. Seiersmålet burde kommet før, men heldigvis for LSK kom det før det hadde gått 90 minutter. Laget trengte ikke ekstraomganger før lørdagens hjemmekamp mot Odd.

Vurdert av Morten Svesengen

Artikkeltags