Børsen: Fredrikstad-LSK

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Fredrikstad – Lillestrøm 4-0 (4-0)

Fredrikstad stadion.

Mål: 1-0 Gardar Johansson (2.), 2-0 Tarik Elyounoussi (9.), 3-0 Abgar Barsom (31.), 4-0 Gardar Johansson (45.)

Gult kort: Espen Søgård, Vidar Riseth, Olivier Occean, LSK.

Målsjanser: Fredrikstad 9, LSK 2.

Cornere: Fredrikstad 2, LSK 6.

Tilskuere: 12.248.

Stadionstemning: 7

Kampkarakter: 5

LARS IVAR MOLDSKRED 2

Gikk ut for å avskjerme duellen mellom Riseth og Johansson etter to minutter med skjebnesvangert resultat. FFKs islending satte ballen lett forbi ham til ledelse. Usikker resten av kampen, selv om han reddet noe i 2. omgang. Svake utspark. Holder ikke eliteseriestandard.

ESPEN SØGÅRD 1

Hvor var Espen Søgård da Fredrikstad økte til 3-0? I alle fall ikke i nærheten av målscorer Abgar Barsom, som fikk all den tid han trengte til å prikke ballen i mål. Søgård har fått to gule kort for kjeftbruk før i år. Fikk det tredje for en håpløs tackling før 15 minutter var spilt denne gangen. Totalt ute av form.

VIDAR RISETH 1

Sov da Gardar Johansson løp bak ham, fikk ballen og gjorde 1-0.. Ville heve offsidelinja før 4-0, med det resultat at samme mann løp gjennom og scoret. Pådro seg gult kort ved å ta beinet til Tarik Elyounoussi. Var for mye på etterskudd til være den stopperen som hever forsvarsspillet til LSK.

FRODE KIPPE 3

Må ikke nøle i den situasjonen LSK er om dagen. Det hadde han tendenser til. Ville gjerne være med å score etter 2-0 til FFK. Spilte seg opp etter hvert og gjorde en godkjent 2. omgang

STEINAR PEDERSEN 2

Passiv ved Fredrikstads andre scoring. Kom ikke tett nok opp i markeringene. Var sjelden med framover. Ble lite synlig og ikke i nærheten av den formen han var rett før sesongen startet

BJØRN HELGE RIISE 3

En mann som vil mye, men ble tidlig preget av at laget ikke fungerer. Mangler det ekstra giret til å drible av en mann og skape innleggsmuligheter, slik han kan når han er i kampform. Greier heller ikke ta tak når det butter.

KHALED MOUELHI 4

En av få som skjønte det må tas et tak for at LSK i dagens situasjon i det hele tatt skal ha en mulighet til å ta poeng. Men det hjalp lite. For upresis i pasningsspillet. Gjorde ikke som trener Johnsen hadde lagt opp til, og ble tatt ut ved pause.

JONN ANDERS BJØRKØY 2

Ville vise sitt gamle hjemmepublikum at han ikke hadde glemt alt i åpningsfasen, og tok tak ved et par anledninger. Forsvant sakte, men sikkert ut av kampen i et lite hyggelig gjensyn med Fredrikstad stadion.

JON MIDTTUN LIE 2

Helt usynlig gjennom hele første omgang. Var knapt nok nær ballen og bidro lite defensivt. Litt bedre som back enn flankespiller etter pause.

DAN FELLUS 4

Løp mye de første minuttene og ville gjerne ha ballen. Ble borte og fikk ikke den kampen han hadde drømt om, selv om han forsøkte iherdig. Men det er andre enn ham som må forventes ta de tunge takene i situasjonen LSK er i.

OLIVIER OCCEAN 3

En sjanse før pause, men skjøt over på hel volley på en god pasning fra Bjørkøy. Ellers var det en anonym Ollie, som spilte 73 minutter før han måte forlate banen med kutt i panna.

SUM 11 MANN: 27

SUM 13 MANN: 33

INNBYTTERE

PÅL STEFFEN ANDRESEN 4

(45 min. for Riseth). Et helt greit comeback av Pål Steffen Andresen etter skadeavbrekk i en håpløs situasjon for laget.

KARIM ESSEDIRI 2

(45 min. for Mouelhi). Et godt innlegg, som Espen Søgård nesten hadde scoret på. Ellers fikk han lite til.

ARILD SUNDGOT

(17 min. Occean). En håpløs jobb for en spiss å gjøre noe i denne kampen.

DOMMER

TERJE HAUGE 6

Ingen problemer i en lettdømt kamp. Ga korrekte kort til LSK-spillere. Lot seg ikke hisse opp over frustrerte gjester, som hadde lite å stille opp med.

ANALYSEN

Alle kan tape for Fredrikstad i plankebyen. Men måten LSK gjorde det på, betyr at laget befinner seg dypere og dypere i nedrykksstriden. I går kunne det vært både 7 og 8-0 uten at det hadde vært noe å si på det.

LSK henger ikke sammen. Ikke makter laget å spille seg ut bakfra, ikke greier spissene å holde på ballen når det spilles langt. Mye av grunnen til det er at de ikke har støtte. I tillegg mister laget ballen nesten med en gang de får tak i den.

På Åråsen er flaggskipet på full fart i utforbakke. Det må gjøres noen store og raske grep for at klubben skal kunne gå inn i sin 35. sesong på rad.

Vurdert av Per Kristian Torvik

Artikkeltags