Gå til sidens hovedinnhold

Børsen: Fredrikstad-LSK

Artikkelen er over 13 år gammel

Fredrikstad – Lillestrøm 0-0 (0-0)

Kampkarakter: 6

Stadionstemning: 8

Nye Fredrikstad stadion.

Gult kort: Pål Steffen Andresen, LSK, Pål Anders Czwartek, FFK.

Tilskuere: 12.261.

Målsjanser: FFK 4, LSK 2.

Cornere: FFK 3, LSK 7.

LSK (4-3-3):

Otto Fredrikson 7

Holdt 0-0 for LSK med to fantastiske reaksjonsredninger i 1. omgang, Fulgte opp med god redning av langskudd etter pause. For dristig da han i andre kamp på rad tok en Cruyff-finte for å lure en motstander tilbakespill. Det kan straffe seg. Men en prima kamp av Otto.

Espen Søgård 5

Foretrukket som back. Spilte fornuftig og klokt mot Raymond Kvisvik og de gangene Elyounoussi trakk over mot venstre. Vokste mer og mer og spilte sin beste kamp i den uvante situasjonen som back.

Pål Steffen Andresen 6

Tapte hodeduell før Elyounoussi kom gjennom på vertenes første store sjanse. Men er likevel en meget viktig spiller i forsvaret akkurat nå, der han sto fram for fullt i 2. omgang.

Anders Rambekk 5

Litt nølende ved et par anledninger det første kvarteret. Men hevet seg etter hvert fra torsdagens UEFA-cup. Sto fram som den stopperen han kan være den siste halve timen.

Shane Stefanutto 5

Hadde god kontroll på venstreside, bortsett fra en gang da Forfana var nær ved å løpe seg helt fri. Etter et par slurvete pasninger før pause, skapte han to bra LSK-muligheter med gode cornere tidlig i 2. omgang.

Bjørn Helge Riise 5

Involverte seg med løpsvilje før pause, men dødballene hans ble ikke farlige nok. Mer og mer synlig utover i kampen, med gode løp og skuddforsøk, uten at de var gode nok.

Khaled Mouelhi 5

Greide ikke helt å demme opp for en pigg Kasey Wehrman før pause. Hevet seg stort i 2. omgang da LSK dominerte midtbanen. Mange gode tendenser til å ville bidra med sine gode pasninger utover i kampen. Avsluttet sterkt.

Simen Brenne 5

Var nok preget av å skulle spille mot gamle lagkamerater på et fullsatt stadion, der tilskuerne ikke var ufine mot ham, men ga klart uttrykk for at de ikke likte ham i gul drakt. Nær scoring da han kom i stor fart inn i feltet rett etter pause, men skjøt over. Gjorde en viktig jobb defensivt.

Magnus Myklebust 4

Svært anonym første halvdel av 1.omgang. Markerte seg mer etter hvert, og var en helt annen mann i 2. omgang. Men er ikke i den samme formen som han var før ferien.

Arild Sundgot 3

Anonym og lite bevegelig. Er ikke på hogget som han kan være når han er i form. En Sundgot uten sin vanlige sprut blir for stasjonær og lite bevegelig inne i boksen.

Olivier Occean 6

Sto på og prøvde å rive seg løs mot et forsvar som rev og slet i ham. Manglet det lille ekstra for å løpe seg fri og skape sjanser. Nær ved å avgjøre i sluttminuttene. En gang ventet han litt for lenge, rett før sluttsignalet gikk skuddet over.

SUM 11 MANN: 56

DOMMER:

Kristoffer Helgerud, Lier 4

Feig da han unnlot å gi Tarik Elyounoussi gult kort for å sparke bort ballen. Skal dommerne ha en linje for dette, må alle holde den. Ellers blir det helt galt.

ANALYSEN:

LSK hadde god kontroll det mest av 1. omgang, bortsett fra da laget slapp til vertene to ganger. Da var Otto Fredrikson redningsmann.

Problemet var offensivt, da laget ikke skapte noe på 45 minutter. Bevegelsene ble ikke gode nok framover, samtidig som de gode pasningene sjelden ble slått.

Etter en jevn åpning av 2.omgang kom LSK inn i en meget god periode. Shane Stefanutto hadde to meget gode cornere, som holdt på å føre til scoring, mens både Brenne og Riise var nære på å lykkes i gjennombrudd. De siste ti minuttene kunne det vippet begge veier, og 0-0 var et greit resultat som LSK ikke kan være misfornøyd med.

Vurdert av Per Kristian Torvik