Børsen: Brann-LSK

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Brann – Lillestrøm 3-1 (1-0)

Brann stadion

Mål: 1-0 (45.) David Nielsen, 2-0 (51.) Erik Huseklepp, 2-1 (64.) Bjørn Helge Riise (Frode Kippe), 3-1 (71) Petter Vaagan Moen.

Gult kort: Vidar Riseth, LSK.

Rødt kort: Vidar Riseth, LSK.

Tilskuere: 15.991

Sjanser: Brann 8, LSK 2.

Cornere: Brann 4, LSK 1.

Stadionstemning: 7

Kampkarakter: 5

LSK (4-4-2):

ANDRÉ HANSEN 5

Kjempetabbe da han kastet ballen rett til Vaagan Moen før Branns 2-0 scoring. Hadde før det kontroll før pause og kunne vanskelig gjøre noe med Branns ledermål. En rekke fine redninger i 2. omgang, som viste at han er en mann å satse på.

HÅVARD NORDTVEIT 6

Åpnet bra som back. Fikk problemer med farten til Erik Huseklepp ved et par anledninger, da han måtte inn som midtstopper etter Vidar Riseths utvisning. Men har ro, teknikk og selvtillit som imponerer.

VIDAR RISETH 4

Flere gode inngripener det første kvarteret, men hadde tempoproblemer i en del situasjoner. Riktig gult kort, men kort nummer to som ga rødt var alt for strengt i dømt av dommer Olsen.

FRODE KIPPE 5

Hadde problemer med Erik Huseklepp, som resten av LSKs forsvar. Sto godt opp utover i kampen, uten at han hadde noen stor kveld på Brann stadion. Fin assist til Riises scoring.

STIAN RINGSTAD 4

Stoppet effektivt Jan Gunnar Solli to ganger som kunne gitt Brann farlige sjanser før pause. God med ballen og et bra pasningsspill, men fikk erfare at det er tøft å møte Brann hjemme med en spiller mindre på banen.

KARIM ESSEDIRI 3

Åpnet bra og kom fram på høyresiden ved flere anledninger. Men pasningene kunne vært bedre. Spilte elegant fram Riise på LSKs kjempesjanse i 1. omgang. To gode innleggsmuligheter mot ti mann i 2. omgang. Begge ble for svake.

ESPEN SØGÅRD 4

En god defensivt jobb i 1. omgang, men kunne bidratt mer med ball. Jobbet hardt den timen LSK var i undertall, men det ble mye løping uten ball i dette oppgjøret.

KHALED MOUELHI 4

Løp opp et par farlige Brann-tilløp og stoppet dem med gode taklinger. Bedre med ballen enn mot Rosenborg, men det ble tungt etter pause, da han sjeldnere ble involvert offensivt.

MAGNUS MYKLEBUST 3

Spilte en grei halvtime før han ble ofret da Vidar Riseth måtte ut. Et par halvsjanser, men Myklebust er ikke så tøff inne i feltet som han burde være.

BJØRN HELGE RIISE 6

Åpnet med en rekke gode pasninger og flikker til Occean. Snytt for straffe og dro opp angrepet der han selv avsluttet med LSKs største sjanse før pause. Det frister å se ham mer som spiss enn i den halve timen han fikk. Scoret igjen.

OLIVIER OCCEAN 3

Ikke venn med ballen, og ble dermed heller ikke farlig når han kunne ha utfordret Branns forsvar. Maktet ikke å utnytte pasningene fra Riise. Byttet ut med Edwin etter 1. omgang.

SUM 11 MANN: 47

INNBYTTERE:

EDWIN EZIYODAWE

(25 min for Occean)

Fikk bare spille drøye 25 min. da han måtte ut med strekk. Markerte seg ikke.

LUNAN RUBEN GABRIELSEN 3

(58 min. for Myklebust)

Inn da Vidar Riseth ble utvist. Fikk kjørt seg mot Huseklepp da Brann tok ledelsen. Virker ikke moden nok for dette nivået på nåværende tidspunkt.

NOSA IGIEBOR

(20 min. for Eziyodawe)

Inn som spiss for skadet Eziyodawe. Med ned en gang og holdt igjen en gang uten at dommer Olsen reagerte.

SUM 12 MANN: 50

DOMMER

ROY HELGE OLSEN 2

Dagens feigeste på Brann stadion. Står og ser på at Bjørn Helge Riise blir holdt og lagt ned uten å reagere. Fra en langt dårligere posisjon presterer han å blåse frispark og vise ut Vidar Riseth på noe som ikke er frispark. Vinket spillet videre da Nosa Igiebor ble lagt ned ulovlig to ganger. Fullstendig uakseptabel innsats av en dommer, som må på tribunen.

ANALYSEN

En jevn første halve time, så lenge det var kamp 11 mot 11. LSK hadde den største sjansen, da Bjørn Helge Riise brukte Occean og Essediri i samspill, gikk gjennom Branns forsvar, men keeper Opdal reddet fra kort hold. LSK ble også snytt for straffespark i denne perioden.

Etter utvisningen var kampen jevn fram til pause. Brann tok en ufortjent ledelse sju sekunder før overtida var slutt etter en omgang LSK burde ledet.

Utover i 2. omgang fikk hjemmelaget utnyttet sitt overtak i antall spillere, samtidig som dommer Olsen fortsatte med sine favorisering av bergenserne. Erik Huseklepp var i det umulige hjørnet, var med og utnyttet et svakt utkast fra André Hansen og scorer Branns mål nummer to. Derfra og inn var det vanskelig å se at LSK kunne ta poeng, selv om Bjørn Helge Riise reduserte 25 minutter før slutt.

Per Kristian Torvik

Artikkeltags