Børsen: Brann-LSK

Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Brann – Lillestrøm 3-1 (0-0)

Kampkarakter: 7

Stadionstemning: 9

Brann stadion.

Mål: 1-0 (str. 54) Martin Andresen, 2-0 (58) Thorstein Helstad, 3-0 Thorstein Helstad (68), 3-1 (88) Olivier Occean (Pål Strand).

Gult kort: Bengt Sæternes, Martin Andresen, Tijan Jaiteh, Brann, Olivier Occean, Frode Kippe, Khaled Mouelhi, LSK.

Tilskuere: 17.455.

Målsjanser: Brann 6, LSK 5.

Cornere: Brann 12, LSK 8.

LSK (4-3-3):

Heinz Müller 5

Forventet mange Brann-avslutninger på deres hjemmebane. Var på alerten og hadde flere gode, tidlige igangsettinger etter han plukket ned Brann-dødballer. Kunne ikke forhindre baklengsmålene i går. Vi venter på den første strafferedningen...

Anders Rambekk 5

Hovedoppgave var å stanse innleggene, det greide han. Bra kontroll på Vaagen Moen, men slurvet litt med oppspillene til Riise i mellomrommet. Prøvde å spille seg ut av forsvaret, men burde valgt å klarere i de mest pressede situasjonene.

Pål Steffen Andresen 5

Spilte sin beste LSK-kamp for året sist. Fortsatte med å kneble Sæternes i Bergen søndag og spilte med stor autoritet. Kom oftere i vanskeligheter og 50/50-dueller i 2. omgang. Uheldig på straffesituasjonen, ellers greit.

Frode Kippe 5

Kom aldri på banen for Norge. Uredd i duellene og gikk inn med dødsforakt på offensive dødballer, det terget både Brann og publikum. Greide ikke å samle LSK-leiren defensivt da Brann boblet over i minuttene etter straffen.

Shane Stefanutto 4

Dro tur-retur Australia uten å få ett landslagsminutt. Gjorde ikke skam på sitt ferske dødballansvar med innsvingerne sine fra høyre. Fikk stadig mer trøbbel med Solli, som fant ut at veien rundt australieren gikk på yttersida. Svak 2. omgang.

Bjørn Helge Riise 5

Skulle følge opp flott landslagsuke, men ble ikke brukt like mye av LSK-spillerne i går som landslaget gjorde forrige uke. Løp ustanselig, men fikk ikke betalt for innsatsen. Ga aldri opp kampen og sluttet aldri å prøve.

Khaled Mouelhi 4

Fikk sjansen sentralt i Wehrmans karantene. Langt mer bevegelig enn Andresen i samme rolle i Brann, men sluknet betenkelig etter pause. Da var det Andresen som var mest synlig. Flere umotiverte pasninger over sidelinja trakk ned.

Simen Brenne 4

Inne i det som er hans beste rolle på banen. Kommer stadig i bedre form, sprudlet til tider og lurte også Andresen på en tunnel. Etter en god start på kampen, forsvant Brenne litt ut av kampen. Fikk en kraftig smell av Jaiteh og måtte ut etter 63 minutter.

Magnus Myklebust 3

Restituert etter skulderskaden mot Stabæk. Hadde en stor sjanse som ble reddet på streken, men var også litt anonym i perioder. Lå mye ledig, men fikk ballen for sjelden. Sleit også med å kontrollere ballen, mange dårlige førstetoucher.

Arild Sundgot 4

Hadde et hat trick fra før på Brann stadion, men sleit foran kassa i går. Fine detaljer ute på banen, men hadde ikke alltid det vanlige blikket for medspillere. Ble også frustrert over alle avgjørelsene som gikk i Branns favør og mistet humøret.

Olivier Occean 6

Trente ikke fotball på tre dager før Bergen (strekk). Rørte seg fint og var spillbar, men minus for at han ikke scoret på sjansene før pause. Ble pepet ut etter slåss-episoden, men lot seg ikke affisere. Som resten av LSK'erne var han dårligere etter pause. Scoret til slutt.

SUM 11 MANN: 50

INNBYTTERE

Espen Søgård

(27 min. for Brenne).

Ulykkelig start, taklet ballen feil vei da Helstad gjorde 3-0 til Brann. Mange fine løp inn i boksen.

Pål Strand

(15 min. for Myklebust).

Tok dødballen som førte til redusering.

DOMMER:

Svein Oddvar Moen, Haugar 2

Valgte å løse bråket før pause med fire gule kort, men kunne også brukt diplomatiets kunst og holdt kortene i lomma. Ga Brann straffe på mistanke og kompenserte feigt og ga etter for presset. Junior i årets største match til nå, NFF?

ANALYSEN:

Tidlig seriefinale i Bergen mellom lag 1 og 2 på Tippeligatabellen. LSK koblet bra grep tidlig, og Occean hadde tre store muligheter til å score. Taktikken med å slå tidlig i bakrom bak Brann-stopperne var nær ved å lykkes flere ganger. Bortelaget skapte mest før pause og burde ledet ved halvtid. Spørsmålet var om ineffektiviteten ville straffe seg i 2. omgang, 45 minutter senere var svaret ja. Ellers merket vi oss at ingen av lagene har fått sving på dødballene i år. Det var hele 13 cornere før pause søndag kveld, men ingen store målsjanser kom ut av det for Norges to beste fotballag.

Brann fikk god drahjelp av dommeren på 1-0. LSK hadde vært klart best i 53 minutter da Moen ga Brann sjansen fra 11-metersmerket. Brann utnyttet ledelsen til å parkere LSK de neste minuttene. Da rullet alt til de grader bergensernes vei. Occeans redusering kom da kampen var avgjort.

Vurdert av Espen Solbakken og Morten Svesengen

Artikkeltags