Børsen: Bodø/Glimt-LSK

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Bodø/Glimt – Lillestrøm 1-1 (1-1)

Aspmyra.

Mål: 0-1 (20) Bjørn Helge Riise, 1-1 (41) Daniel Stensland.

Gult kort: Ingen.

Tilskuere: 3.568.

Målsjanser: Glimt 2, LSK 6.

Cornere: Glimt 2, LSK 3.

Stadionstemning: 3

Kampkarakter: 5

LSK (4-4-2):

OTTO FREDRIKSON 6

Ikke satt på en eneste prøve før han ikke rakk fram til Essediris løse heading som åpnet for 1-1 rett før pause. Kan ikke lastes for at nullen nok en gang sprakk. Hentet fram en kjemperedning da Stig Johansen fikk en stor sjanse midtveis i 2. omg. Trygg og god i alt han foretok seg.

KARIM ESSEDIRI 4

For første gang back på dette nivået. Klarte seg greit helt til den løse headingen tilbake til Fredrikson åpnet opp for Glimts utlikningsmål før pause. Hadde problemer de få gangene kantspilleren Oduro fikk satt fart med ballen i beina. Men leste som regel situasjonene godt. Viktig inngripen på Johansens sjanse.

HÅVARD NORDTVEIT 5

Slet litt med å stokke beina innledningsvis og hadde tidvis problemer med å stå på dem. Men etter hvert sto han fram og vant dueller både langs bakken og i lufta. Satte også fart framover med ball en del ganger.

FRODE KIPPE 5

Syk i dagene før kampen, men klarert for spill tross lite matinntak. Klarte seg greit defensivt i midten før pause, da Glimt stort sett kom til på kantene. Holdt på rote det til da han feilberegnet en ball til Stensland i 2. omg., men kapteinen rettet opp sin egen feil med en god takling.

MARIUS JOHNSEN 4

Problemer med farten til Daniel Stensland i åpningshalvtimen. Rakk ikke fram da vingen bredsidet inn utlikningsmålet før pause. Fikk mye bedre kontroll på lynvingen etter pause.

HASSANE DOSSO 3

Plassert i en uvant kantrolle på midtbanen. Trakk mye inn i midten og kom egentlig aldri med i kampen. Gjorde en grei defensiv jobb, men bidro lite med ball før han ble byttet ut med Gulbrandsen.

ESPEN SØGÅRD 5

Lite involvert i åpningsomgangen da mye foregikk på kantene. Vant som vanlig flere dueller enn han tapte. Hadde ballen mer etter pause. Feilprosenten var en stund litt for høy på pasningene hans, men mot slutten bidro han sterkt da LSK burde avgjort. Skuddet hans ble slått i tverrliggeren av keeperen.

JOHN ANDERS BJØRKØY 4

Ikke helt våken i starten da han slapp flere baller sentralt enn normalt. Fikk etter hvert ganske god kontroll på midtbanen og fordelte pasninger. Lekker stikker til Riise da han fikk sin dobbeltsjanse i sluttminuttene.

MAGNUS MYKLEBUST 4

Mye involvert i 1. omg. da LSK ofte angrep på hans side. Lyktes ikke alltid med ball, men gjorde en oppofrende jobb for å vinne den. En slapp avslutning før pause. Fikk en stor sjanse til å avgjøre i sluttminuttene, men han fikk aldri avsluttet ordentlig på returen fra Søgårds tverrliggerskudd.

BJØRN HELGE RIISE 7

Veldig god og bevegelig på topp fra start. Flink til å utfordre og hele tiden en trussel. Viste også at det ikke bare et broren som kan skyte. Ledermål med strak vrist var både hardt og presist. Satte også opp Nosa til en kjempesjanse. Mindre med i starten av 2. omg. Men svært sentral mot slutten. Nær seiersmål på dobbeltsjanse.

NOSA IGIEBOR 5

Skulle etter rapportene kun starte på benken. Men med fra start. Mye involvert i åpningen. Først med en så svak avslutning, så ble han snytt for straffe. En svak assistentdommer hindret ham å komme alene med keeper tre ganger. Haltet og var sliten etter pause. Måtte byttes ut.

SUM 11 MANN: 52

INNBYTTERE:

FREDRIK GULBRANDSEN 4

(31 min. for Igiebor)

Gikk på gode løp og fikk ballen i gunstige posisjoner. Lyktes ikke helt når han nærmet seg boksen. Ble litt for lett bytte da.

BJØRN B. SIGURDARSON

(14 min. for Dosso)

Skadefri igjen og ble kastet inn i jakt på et seiersmål. LSK fikk et trykk etter at han kom inn – uten at han fikk noen sjanser.

DOMMER

PER IVAR STABERG 4

Snøt Nosa for straffe tidlig i kampen. Hadde en elendig assistentdommer i Magne Tøsse som tre ganger feilaktig vinket av Nosa på vei gjennom i 1. omg. Frisparkbedømmelsen og kampledelsen for øvrig var god.

ANALYSEN

Det er få steder LSK har gjort det så bra som på Aspmyra. Fikk tidlig et godt grep på kampen denne gangen også. Nosa Igiebor fikk en sjanse i åpningen, og han ble snytt for straffe rett etterpå. Bodø/Glimt var farlige når de kontret på høyreside, men det var LSK som tok ledelsen med Riises strake vrist.

Gjestene så ut til å ha god kontroll da, og de kunne også økt ledelsen ved Nosa. Isteden åpnet en løs Essediri heading for Glimts utlikning. LSK var klart best før pause. Etter hvilen var det hjemmelaget som var best den første halvdelen. Men de skapte kun én stor sjanse. De siste ti minuttene trykket LSK på, men klarte ikke å omsette noen av sine to dobbeltsjanser. Totalt sett ga LSK fra seg to poeng.

Vurdert av Morten Svesengen

Artikkeltags