Børsen: Aalesund-LSK

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Aalesund - Lillestrøm 3-1 (2-0)

Color Line stadion

Mål: 1-0 (8.) Tor Hogne Aarøy, 2-0 (36.) Amund Skiri, 2-1 (52.) Bjørn Helge Riise (Magnus Myklebust), 3-1 (58.) Tor Hogne Aarøy.

Gult kort: Magnus Myklebust, LSK.

Målsjanser: 9-3. Cornere: 3-4.

Tilskuere: 10.579

Stadionstemning: 7

Kampkarakter: 4

LSK (4-4-2):

OTTO FREDRIKSON 4

Vanskelig å kunne redde det første målet, selv om det ikke var umulig. Sjanseløs på nummer to. Ingen drømmesituasjon å stå bak et så vaklende forsvar i 1. omgang. Virker likevel ikke så patent som han bør være.

HÅVARD NORDTVEIT 4

Fikk en del problemer da det ofte kom 2 mot 1 på hans side i forsvar. En av få med et brukbart pasningsspill i 1. omgang. Inn som midtstopper da Andresen måtte ut. Mange gode inngripener der, men pasningene gikk for mye rett fram og langt.

PÅL STEFFEN ANDRESEN 3

Kjempeblemme da Aalesund gikk opp til 1-0. Greide ikke å dempe ballen og få den under kontroll. Hjemmelaget tok ballen og scoret. Ingen god kamp. Skadet og byttet ut med Lunan Ruben Gabrielsen etter vel en time.

FRODE KIPPE 4

Var reservert og tapte noen dueller mot Hogne Aarøy, noe som skapte muligheter for AaFK. Kom egentlig aldri til sin rett mot AaFKs angripere, selv om han var langt bedre de siste 45 minuttene.

STIAN RINGSTAD 4

Forsiktig i åpningen, men kom raskt inn i det. Torde etter hvert lå bruke ballen og var av de bedre i en meget svak 1. omgang fra LSKs side. Kan være godt fornøyd med sin debut i Tippeligaen.

BJØRN HELGE RIISE 5

Likte seg ikke på besøk hos moderklubben den første halve timen, da han ikke brukte løpskapasiteten han har. Scoret et nydelig mål som ga tro på poeng, og var langt bedre i 2. omgang.

KHALED MOUELHI 3

Spilte ballen for seint og kom ikke opp i motspillerne kjapt nok. Heller ikke venn med ballen på et underlag og et vær han ikke så ut til å trives i. En av Mouelhis svakeste kamper i LSK.

HASSANE DOSSO 3

Var sjelden med i oppbyggingen av angrep og ga bort ballen altfor lett. Hadde knapt en god pasning. Virket ikke komfortabel og ble korrekt byttet ut med Søgård ved pause.

MAGNUS MYKLEBUST 4

Skapte ingenting på sin side i 1. omg. Hadde en rekke balltap, og dårlige pasninger. Løsnet litt etter pause da han driblet sin back og assisterte ved Riises scoring.

EDWIN EZIYODAWE 3

Maktet ikke å gi LSKs angrep det løftet og den uberegneligheten som var meningen. Prøvde seg med et par gjennombrudd uten at han greide å komme seg fri. Byttet ut med Sundgot ved pause.

OLIVIER OCCEAN 4

Hadde LSKs eneste sjanse i 1 omgang. Headingen etter corner var god nok, men keeper Lindegaard slo til corner. Fik bedre støtte da Sundgot kom inn, men manglet det lille ekstra for å komme til store sjanser..

SUM 11 MANN: 41

INNBYTTERE:

ESPEN SØGÅRD 5

(45 min. for Dosso)

Inn for Dosso etter pause. Bidro til at LSK hevet seg ved å vinne dueller og drive spillet framover. De 45 minuttene han spilte betyr at han er meget aktuell for å spille mot Vålerenga.

ARILD SUNDGOT 4

(45 min for Eziyodawe)

Inn for Edwin etter pause. Et bedre oppspillspunkt og mer bevegelig. Burde ha scoret på en dobbeltsjanse han og Occean hadde i 2. omgang. Scoring der kunne skapt spenning i sluttminuttene.

LUNAN RUBEN GABRIELSEN

(29 min. for Andresen)

Inn som høyre back i en snau halvtime. Greide seg helt ok i sin debut som den yngste spilleren som noen gang har spilt i Tippeligaen for LSK.

SUM 13 MANN: 50

DOMMER

KJETIL SÆHLEN 4

Gult kort til Myklebust da han sto bak og dirigerte muren, men ikke til to Aalesund-spillere som sto og hindret LSK å ta frispark i farlig posisjon. Inkonsekvens er dårlig dømming, Sæhlen. Men at LSK tapte hadde han ingen innvirkning på, selv om laget mente seg snytt for straffe.

ANALYSEN

Et usedvanlig tafatt LSK-lag ble tatt på senga av Aalesund, som dominerte fra start, fikk en tidlig scoring på tabbe i LSKs forsvar og den åpningen laget hadde håpet på.

På 2-0 hadde LSK-forsvaret flere muligheter til å klarere. Det endte med at Occean sendte ballen rett i beina på Skiri, som banket den i vinkelen.

Den sterke vinden er en forklaring på hvorfor LSK kunne være så usedvanlig dårlige før pause. Men det er ingen unnskyldning. Ikke bare tapte laget duellene over hele banen. De tapte også andreballene, pluss at pasningsspillet rett og slett var elendig.

Bjørn Helge Riises tidlige scoring i 2. omgang tente håpet om poeng. LSK var inne i sin beste periode, fikk noen halvsjanser og så ut til å kunne utligne. Da slo Hogne Aarøy til for andre gang og etterlot enhver tvil om at Aalesund vant fortjent.

Vurdert av Per Kristian Torvik

Artikkeltags