Børsen: Aalesund-LSK

Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Aalesund – Lillestrøm 3-0 (1-0)

Color Line stadion.

Mål: 1-0 (16) Tor Hogne Aarøy, 2-0 (78) Peter Kopteff, 3-0 (81) Trond Fredriksen.

Gult kort: Frode Kippe, Espen Søgård, Arild Sundgot, LSK.

Målsjanser: Aalesund 6, LSK 3.

Cornere: Aalesund 4, LSK 2.

Tilskuere: 10.639.

Stadionstemning: 7

Kampkarakter: 5

OTTO FREDRIKSON 6

Satt på få prøver starten. Kunne ikke gjøre så mye da Aarøy stanget inn 1-0. Reddet flott da samme mann skjøt godt rett før pause. Feilberegnet en gang i feltet, ellers sikker og god de gangene han gikk ut. Lurt av vinden og Trond Fredriksen da sistnevnte skjøt inn vertenes tredje fra midtsirkelen. Hindret et enda mer pinlig resultat.

JOHN ANDERS BJØRKØY 3

Tidvis problemer med Kopteff utover i 1. omg. Tapte også duellen da finnen satte inn 2-0 mot slutten av 2. omg. Slo noen unødvendige tilbakespill til Fredrikson. Mer med i spillet offensivt i andre omgang, men langt fra noen god innsats i sesongens siste kamp.

VIDAR RISETH 4

Friskmeldt til kampstart. Slet i likhet som forsvarskollegene med å få tak på Aarøy, men var stort sett smart i sine defensive vurderinger. Noen pasningsfeil også fra trønderen.

FRODE KIPPE 4

Kom for sent inn i duellen med Aarøy da to-meters-mannen headet vertene i ledelsen. Slet også med klareringene i den vanskelige vinden da ballen kom i lufta. Ikke vanlig klasse på kapteinen heller denne gangen.

STEINAR PEDERSEN 4

Forsvarspoteten startet denne gangen på venstresiden. Klarte seg greit i duellen med Lasse Olsen, men trives åpenbart bedre på høyresiden. Det går særlig utover hans offensive bidrag. Avsluttet sesongen med 90 minutter og har spilt samtlige minutter i årets sesong.

BJØRN HELGE RIISE 2

Veldig lite med i spillet før pause. Lyktes heller ikke de gangene han fikk ballen. Ble mer involvert i kampen da LSK hadde mye ball i starten av 2. omg., men det var ikke hans dag. Ble pepet ut hver gang han hadde ballen i sin hjemby.

KHALED MOUELHI 4

Den av LSK-spillerne som var mest sikker med pasningsfoten, men også tunisieren gjorde flere feil med ball i farlig område enn vanlig. Styrte mye da LSK hadde ballen mest etter pause. Tok også noen viktige returløp og hindret Aalesund-sjanser da.

ESPEN SØGÅRD 2

Slurvet med ballen på midten i starten. Slo vekk nesten alle pasningene og laget mange farlige Aalesund-overganger med sine feil midt på banen. Pådro seg gult kort i iveren etter å rette opp en av sine egne feil. Ruste på i duellen i forkant av innlegget som ga 1-0. Bedre etter pause, men totalt sett svakt av Fetsund-gutten.

MAGNUS MYKLEBUST 3

Kom til to gode sjanser før pause, men ved begge anledningene ble han litt for het i avslutningene. Lyktes sjelden med ball ute til venstre på midtbanen. Fikk altfor ofte ballen da han hadde ryggen mot mål. Det er ikke da han er best.

ARILD SUNDGOT 5

God i åpningen. Fikk kampens første sjanse, men lobben over keeper var ikke følsom nok. Flink til å få ta i ballen og få den videre til medspiller. Viktig som oppspillspunkt da LSK hadde ballen mye i 2. omg. Satte ballen i mål, men ble avblåst for offside.

OLIVIER OCCEAN 5

Åpnet friskt. Var bevegelig og dermed en håndfull for vertenes forsvar i starten. Men begynte etter hvert å slurve med ballen han også. God i 2. omg. så lenge LSK jaktet utlikning.

SUM 11 MANN: 42

INNBYTTERE

MATHIS BOLLY

(14 min. for Myklebust)

Fint innhopp av unggutten som blant annet slo to gode innlegg.

DOMMER

BRAGE SANDMOEN 6

Fratok Occean en mulighet alene med keeper da han ikke ga fordel før pause. Ellers en nærmest prikkfri innsats av dommeren i en kamp som aldri ble vanskelig å dømme.

ANALYSEN:

Mye på spill for hjemmelaget. Seier det eneste som helt sikkert ville gi kvalifiseringsplass. Bortepoeng åpnet for direkte nedrykk med Ham-Kam-seier over Molde. LSK tok tidlig grep og Sundgot kunne gitt laget en tidlig ledelse da han løp inn bak et usikkert hjemmeforsvar. Men LSK ga fra seg initiativet. Først og fremst fordi det ble gjort feil med ballen offensivt. LSK mistet ballen på vei fram og det ga Aalesund kontringer og etter hvert et trykk på LSK. Ledermålet var også et resultat av flere feil.

LSK jaktet utlikning etter pause. De hadde ballen mye, men skapte ikke store sjanser. Etter at Aalesund laget sitt andre mål, falt laget helt sammen og totalt sett var dette en pinlig forestilling av LSK. Og dessverre ganske likt det som har vært gjennomgangsmelodien i 2008.

Vurdert av Morten Svesengen

Artikkeltags