Børsen: Aalesund-LSK

Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Aalesund – Lillestrøm 1-3 (0-3)

Kampkarakter: 6

Stadionstemning: 5

Color Line Stadion.

Mål: 0-1 (24) Arild Sundgot (Magnus Myklebust), 0-2 (27) Benjamin Kibebe (selvmål), 0-3 Magnus Myklebust (Arild Sundgot), 1-3 (54) Magnus Kihlberg.

Gult kort: Lasse Olsen, Mattias Nylund, Amund Skiri og Trond Fredriksen, AaFK, Magnus Myklebust, Frode Kippe og Kasey Wehrman, LSK.

Tilskuere: 10.308.

Målsjanser: AaFK 4, LSK 9.

Cornere: AaFK 6 LSK 9

LSK (4-3-3):

Heinz Müller 5

Sluppet inn færrest av mål av alle i Tippeligaen. Trådde til med redninger da det var påkrevd. Flink til å lese spillet og hvor skuddene skulle komme. Muren foran sviktet på 1-3, Müller uten skyld på baklengsmålet. Stø kamp.

Anders Rambekk 6

Har vært høyreback for Norge, nå også for LSK. Sugen etter å overbevise Hareide igjen og var villig og spillbar bak Riise/Myklebust framover på banen. Stø på pasningslabben også og jevnt over en god kamp på backen.

Pål Steffen Andresen 6

Klorte seg fast i elleveren selv om Kippe returnerte i går. Flink til å falle av og hurtigheten hans sto ikke tilbake for Lasse Olsens. Er blitt tøffere i lufta og gikk opp med god timing og stor kraft flere ganger.

Frode Kippe 5

Tilbake etter to kampers karantene. Sterkt i fokus i 1. omgang. Presset Kibebe til selvmål etter han fikk gult kort for en duell med Lasse Olsen. Laget frispark og hullet i muren på 1-3. Noen bevis på manglende kamptrening.

Shane Stefanutto 6

Har variert en del før i år, men mot gode Austnes kom han godt i gang, så bra at samme spiller byttet side etter pause. Flink til å komme tett opp i vingene og matchet også farten til motstanderne. Bedre innlegg enn før.

Bjørn Helge Riise 7

Spilte kamp samme dag som samboer hadde fødselstermin, men hadde definitivt hodet med seg på banen. Suveren innsats fra start og gikk på løp som det skulle vært hans siste fotballdag. Mindre god etter pause.

Kasey Wehrman 5

Ingen tilhenger av kunstgressunderlaget. Brukte litt lang tid da han skulle vende spillet og fikk motstandere i kroppen. Viktig da han roet ned spillet i Aalesunds beste periode, men varierte litt for mye.

Espen Søgård 4

Den mest typiske indreløperen i laget. Langt mindre synlig enn kollega Riise på motsatt indreløper. Gjorde som alltid en god jobb, men nesten alt foregikk uten ball. For anonym til å score høyere på børsen.

Magnus Myklebust 7 BB

En av to sunnmøringer i angrep mot sunnmørsklubben. Også gnistrende før hvilen med både assist og mål pluss flere lekre kombinasjoner. For fotrapp for Aalesund, men fikk også årets andre gule kort.

Arild Sundgot 6

Etterlengtet start etter mål som innbytter to av fire matcher før. Leverte igjen foran kassa, og linket opp fint med sunnmørsmafiaen Riise/Myklebust. Som vanlig god da han droppet ned for å møte og spille ut til kantene.

Olivier Occean 4

Skjøvet ut til venstre i en skjev 4-3-3. Og ble også skjøvet litt vekk fra ballen ettersom spillet foregikk mest på høyresiden offensivt til å begynne med. Tok mer ansvar bakover på banen enn han gjør som midtspiss.

SUM 11 MANN: 61

INNBYTTERE

Simen Brenne

(4 min. for Sundgot).

DOMMER:

Kjell Alseth, Stjørdals/Blink 4

Flagret i overkant med kortene før pause i temmelig snill kamp. Litt lav toleranselinje på frispark.

ANALYSEN:

Jumbo mot serieleder i Aalesund, men i en serie hvor "alle slår alle", var ikke resultatet så gitt på forhånd som tabellposisjonen skulle tilsi.

Men så lenge LSK fikk så mye plass som i overgangene i 1. omgang, var det likevel beretningen om et varslet mord som utspant seg på Sunnmøre. Tre mål på åtte minutter var voldsom uttelling på kort tid, men ut fra kampbildet var det ikke overraskende med målrushet. Det var E6 alle veier rundt hjemmeforsvaret i 1. omgang.

Aalesund fikk halmstrået da eks-LSK-er Kihlberg fant et hull i muren på direkte frispark, og Kippe & Co fikk midlertidig mer trøbbel. Det roet seg raskt igjen og LSK cruiset inn til en sikker seier. De tre poengene kom etter en knallgod første omgang, mens de siste 45 handlet om å fullføre – da imponerte ikke LSK like mye.

Vurdert av Morten Svesengen og Espen Solbakken

Artikkeltags