LSK endte søndag på kvalifiseringsplassen i Eliteserien. I kampene mot Start som spilles henholdsvis 7. desember (Kristiansand) og 11. desember (Åråsen), blir LSK etter all sannsynlighet ikke ledet av Jörgen Lennartsson.

RB-sporten meldte mandag at den svenske treneren var i møte med klubbledelsen om en sluttavtale.

Nå har klubben bekreftet at de skiller lag med Lennartsson.

På sin egen hjemmeside skriver de følgende:

«Begge parter hadde et sterkt ønske om at dette prosjektet skulle lykkes, men etter 11 kamper på rad uten seier – og to viktige kvalifiseringskamper foran oss – vil en annen hovedtrener lede laget mot Start.

Både interne og eksterne trenerkrefter er aktuelle som trener på kort sikt. Vi vil informere om hvem som leder laget mot Start når det er avklart.

- Lillestrøm Sportsklubb vil takke Jörgen Lennartsson for den innsatsen han har lagt ned for klubben, og ønsker ham lykke til videre, sier styreleder Morten Kokkim.»

Vunnet 11 av 44

Lennartsson ble LSK-trener på sommeren i 2018 etter at Arne Erlandsen fikk sparken fra jobben i slutten av juni.

Han ledet laget til trygg plass i 2018. Lenge så det ut til at LSK skulle kjempe om en plass på øvre halvdel denne sesongen, men etter at laget slo Haugesund 2-0 på bortebane 25. august, har ikke laget vunnet en eneste kamp.

På de 11 kampene som er spilt, har LSK kun tatt fem poeng (0-5-6), og det viste seg søndag kveld å være ett poeng for lite til å sikre plassen.

Lennartsson har ledet LSK i 44 seriekamper, og laget har bare vunnet 11 av dem.

Les også

Ventetida er ikke over

Kan koste millionbeløp

Senest forrige mandag ga LSK-styret tillit til 54-åringen foran den siste seriekampen mot Sarpsborg.

Nå var styrets tålmodighet over. Derfor satte de seg mandag morgeni forhandlinger om en sluttavtale med treneren.

Lennartsson hadde en avtale som varer ut 2020-sesongen, og det er derfor ikke utenkelig at LSK måtte ut med én årslønn for å bli kvitt treneren nå. Det vil i tilfelle kunne koste klubben et sted mellom 1,5 og 2 millioner kroner.

Nordlie inn?

Tom Nordlie kan være en het kandidat til å ta over laget i de to kvalifiseringskampene dersom klubben kommer til enighet med Lennartsson og samtidig bli enig med ham og Skeid.

Nordlie er under kontrakt med Skeid i en sesong, så spørs det om lillestrømlingen som senest søndag kveld var ekspert i RBs Studio Åråsen, kan løses fra den kontrakten.

I Studio Åråsen søndag diskuterte Jörgen Lennartsson og Tom Nordlie både kampen mot Sarpsborg og den kommende kvalifiseringskampen mot Start. Nordlie har møtt Start to ganger som Skeid-trener denne sesongen. Det endte 0-2 i Kristiansand og 1-1 i Oslo.

RB-TV: Her kan du se Nordlie og Lennartsson sammen i Studio Åråsen søndag!