LSK arrangerer veldedighetskamp: – Det minste vi kan gjøre

SKRED: Mange boliger ble tatt av kvikkleireskredet på Ask i Gjerdrum.

SKRED: Mange boliger ble tatt av kvikkleireskredet på Ask i Gjerdrum. Foto:

LSK håper at de kan skape en folkefest i Gjerdrum til sommeren.

DEL

– Alle som er en del av Lillestrøm Sportsklubb er sterkt preget av katastrofen. Det minste vi kan gjøre nå er å skape et samlende og fint arrangement for en hardt rammet kommune, sier medie- og kommunikasjonsansvarlig i LSK, Morten Stokstad.

Det er for tidlig å si når kampen skal spilles, men Stokstad forteller at de håper at den kan gjennomføres i juni i år. Det som likevel er sikkert, er at veldedighetskampen kommer til å gjennomføres i løpet av 2021.

– Vi håper at vi kan ha publikum til stede, og at samfunnet har begynt å åpne opp igjen når vi nærmer oss sommeren. Jeg tror at det kan bli et fint arrangementet som kan bidra til å støtte opp om idrettslagene i Gjerdrum.

For tidlig

Hvem motstanderlaget blir, er også for tidlig å si, forteller Stokstad. Inntektene fra kampen vil gå til Gjerdrum idrettslag og de berørte etter skredet på Ask.

ØNSKER Å BIDRA: Lillestrøm sportsklubb ønsker å gi sitt bidrag til Gjerdrum ved å arrangere en veldedighetskamp. Kommunikasjonsansvarlig i LSK, Morten Stokstad, håper det kan arrangeres med publikum tilstede.

ØNSKER Å BIDRA: Lillestrøm sportsklubb ønsker å gi sitt bidrag til Gjerdrum ved å arrangere en veldedighetskamp. Kommunikasjonsansvarlig i LSK, Morten Stokstad, håper det kan arrangeres med publikum tilstede.

Bjørn-Ivar Grymyr Jansen (40) er en av dem som omkom i skredet som skjedde natt til 30. desember. For han betydde fotballen mye, og hans favorittlag var Lillestrøm og Liverpool, forteller hans bror Hans Jørgen Jansen i et intervju med LSK.

– Striden mellom klubber blir lagt til side, og også andre norske klubber og supportergrupper har bidratt. Det varmer, sier Jansen.

Enorm respons

– At LSK ønsker å bidra er veldig hyggelig. De er jo utrolig viktig for oss som både klubb og sted. LSK har en spiller fra Gjerdrum som heter Lars Ranger, så klubben betyr mye for mange som bor her, sier daglig leder Roger Pettersen i Gjerdrum idrettsklubb.

Nå er de på jakt etter å skape en fremtid med mange gode, og nye minner. Responsen og støtten de har fått fra ulike idrettsklubber, har vært enorm, forteller Pettersen.

– Telefonen ringer jevnt og trutt. Mange i nabokommunene har tatt kontakt for å tilby hjelp og støtte til idrettslagene. Det har vært alt fra økonomisk støtte, til utlån av hall og andre ting det skulle være behov for.

Denne uken har også Vålerenga kontaktet Gjerdrum idrettslag for å si at de ønsker å komme på besøk. De har også gitt 40. 000 kroner i støtte til idrettslaget. LSK har også gitt et økonomisk bidrag til Gjerdrum.

– Pengene skal brukes til å gi de unge gode idrettslige forhold og støtte opp om lokalidretten. Idrett kan være en veldig viktig del av det å skape gode opplevelser i en vanskelig periode. Det kan også bidra til å gi mange en mental pause i en tung periode.

Å få til en folkefest med eliteserielaget LSK er noe Pettersen ser frem til.

– Kanskje vi kan få til en kamp med både Vålerenga, LSK og Gjerdrum?


Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken