– Vi hadde ham her på prøve i fjor. Da overbeviste han meg om at han er et talent å satse på, sier keepertreneren.

Onar Nymoen er ikke i tvil om at Simon Thomas kan ta opp arven etter profiler som Duwayne Kerr og Arild Østbø.

– I tillegg til at vi hadde ham her i fjor, stoler jeg på agenten hans, som jobber seriøst.

Springbrett

Simon Thomas er 24 år, har vært innom Huddersfield og Newport i England, og har to landskamper for Canada.

– For meg har det vært riktig å satse på en karriere i Europa. Jeg håper å utvikle meg i Strømmen, sier han.

Som for alle spillere ønsker han å lykkes på et høyest mulig nivå, og at Strømmen blir et springbrett for den videre karrieren.

– Jeg ser på feltarbeidet som en av mine styrker. Å være målvakt i dag er mye mer enn å redde skudd. Jeg ser fram til å utvikle meg ved å være offensiv, bli bedre med beina og sete i gang spillet hurtig.

Tyskland og Bayern Münchens Manuel Neuer har tatt keeperrollen et nytt steg og er et forbilde for alle, slik han opptrer som nærmest som en ekstra midtstopper. Det har satt ytterligere press på trenerne og den treningen de legger opp til.

– Å stoppe skudd vil alltid være det viktigste. Men det er helt avgjørende å være god med ballen i beina. En keeper som er offensiv og flink til å sette i gang spillet raskt, kan skape sjanser med et eneste spark eller kast. Slike ting gjør at våre keepere vil bli mer involvert med resten av laget på treningene, sier Onar Nymoen.

– Hva er Simon Thomas’ styrker slik du ser det?

– Han har gode basisferdigheter, et godt grep på ballen, og har en fantastisk holdning til dert å bli best. Simon vil bli en lederskikkelse for oss allerede i år. Vi skal gjøre ham bedre med beina og utvikle nærspillet hans.

God sparringspartner

18-årige Stian Bolstad blir andrekeeper i Strømmen. Han har tenkt å legge press på sin nye lagkamerat.

– Det er fin motivasjon for meg å trene med en ambisjon om å utfordre Simon. Går jeg til hver eneste trening med det som mål, blir jeg bedre, sier han.

Onar Nymoen så talentet i Fjellhamar for to år siden, og hadde ham i Strømmen i fjor.

– Stian har hatt en herlig utvikling, og er en type som vil bli god. Da han gikk ut i feltet og snappet ballen i duell med Frode Johnsen i treningskamp mot Odd i fjor, skjønte jeg at her hadde vi fått en uredd fyr mellom stengene.

– Det kan bi snakk om å ha en 18-åpring som keeper hvis dere får skader?

– Stian har hatt gode læremestere så langt. Han får det også i Simon Thomas. De kommer til å pushe hverandre. Stian er naturligvis ikke klar for å stå 30 kamper i serien. Men i enkeltkamper og over kortere perioder vil det gå bra.

– Hva er ditt mål med Strømmen-keeperne i 2015?

– Det må være at vi skal ha 1. divisjons bese keeperpar i år igjen, sier Onar Nymoen.