Gå til sidens hovedinnhold

Brøt seg inn i klubbhus

Artikkelen er over 3 år gammel

Det kom seks meldinger til politiet om ubudne gjester i området Løvenstad og Kurland i natt. Blant annet har noen brutt seg inn i klubbhuset til Kurland Fotballklubb.

Politiet på Romerike har brukt store deler av natta på å lete etter flere personer som skal ha forsøkt å gjøre innbrudd en rekke steder. Jakten var delvis vellykket.

Bare ett sted har tyvene klart å ta seg inn uten å bli oppdaget. Et vindu er tatt ut i klubbhuset til Kurland Fotballklubb,

– Det er ikke mye som er tatt, men det brutt opp et par dører inne i klubbhuset og gjort endel skadeverk, sier operasjonsleder Trond Lorentzen.

Flere meldinger

Rett etter klokken 22 torsdag kveld ringte en huseier i Holenveien på Kurland politiet.

Han hadde oppdaget en mann med avbitertang og brekkjern og sett til sammen tre menn i hagen. Da de oppdaget han som meldte fra, løp de fra stedet i retning Løvenstad.

20 minutter etterpå fikk politiet melding fra en annen adresse i Holenveien om at uvedkommende hadde åpnet døra inn i gangen. Meldingen gikk ut på at vedkommende hadde sort lue og ryggsekk og at det var flere personer. Også disse løp fra stedet da de ble oppdaget.

– Det var en skremmende opplevelse for han som oppdaget dem, sier operasjonsleder Ronny Årstein ved politiets operasjonssentral på Romerike.

Et minutt før klokken halv ett natt til fredag ringte en ny melder og fortalte det var en person hadde forsøkt å komme seg inn i huset hans. Det var i Løkkeveien på Løvenstad. Vedkommende hadde først ringt på. Da ingen åpnet hadde han gått rundt huset og kastet stein gjennom vinduet.

– Da fikk vi innkalt patrulje med hund og helikopter til å bistå i letingen. Så det var nok en del støy for dem som bor i området i natt.

Fikk tak i en

Rett etter ringte en ny melder fra Torgenholtvegen. der var det oppdaget en person med spade i hånda i hagen.

– Vi søkte med hund og fikk et godt spor, men lyktes ikke med å få tak i vedkommende, forteller Årstein.

Det gjorde derimot vekterne på Ahus da de oppdaget noen inne i barnehagen på sykehusområdet klokken halv fire på morgenen.

En av vekterne ble slått med en tom brusflaske før to mørkkledde menn løp fra stedet.

Politiet søkte med hund og helikopter, men det var vekterne fikk tak i en av de mistenkte. Han sitter nå i arrest i Lillestrøm og skal avhøres.

– Det er en mann i 40-årene fra Romania som er registrert med tidligere forhold, opplyser Årstein.

Politiet utelukker ikke at det kan ha vært de samme gjerningsmennene som har vært på ferde flere steder.

– Det er litt tidlig å si noe om det. Men det er noe med bevegelsene som gjør at det ikke kan utelukkes.

– Så dere har jaktet på mulige tyver store deler av natta?

– Ja, vi har holdt på i hele natt vi. Det er veldig skremmende for dem som opplever dette her, sier Årstein.

Les også

Vil rive banken og bygge tre blokker

 

Kommentarer til denne saken