Tilbyr gratis trening for alle

Artikkelen er over 6 år gammel

Med ordføreren som ivrig støttespiller, inviterer Lørenskog friidrettslag til trening for alle på torsdager. Målet er økt deltakelse i Lørenskogløpet.

DEL

– Jeg stiller på Sørlihavna torsdag klokka 19.00! fastslår Åge Tovan entusiastisk.

Lørenskogs sportsinteresserte ordfører stiller seg mer enn gjerne bak friidrettslagets invitasjon til gratis trening for alle.

– Dette er et glimrende folkehelsetiltak! konstaterer Tovan.

Vil lage folkefest

Utgangspunktet er Lørenskogløpet, som går av stabelen for 37. gang lørdag 6. september.

– Vi traff løpsbølgen da vi i sin tid startet opp, og på det meste var vi oppe i 1.600 deltakere. Siden har det dabbet av litt, men nå gjør vi en innsats for å få med flere. Ønsket er at Lørenskogløpet skal bli en folkefest! sier Odd Ivar Storløkken, veteran i klubben og selvskreven speaker på arrangementet.

Og vil du være med, kan du henge på allerede nå. Som et ledd i å få flere deltakere i løpet, inviterer Lørenskog friidrettslag nemlig til trening for alle hver torsdag klokka 19.00 fra Sørlihavna. Både unge og gamle kan delta, enten de skal gå eller løpe og uansett hvilken form de måtte befinne seg i.

– Vi har grupper for alle, og vi er også behjelpelig med råd om trening og kosthold hvis noen ønsker det, sier sponsoransvarlig Thomas Heiberg Johansen.

Bryte dørstokkmila

Han understreker at det ikke er noen forutsetning for å delta på trening at man har tenkt å være med i Lørenskogløpet.

– Dette handler om folkehelse. Målet er å ufarliggjøre det å trene sammen med andre og hjelpe folk med å bryte dørstokkmila, sier Johansen.

– Samtidig har ikke Romerike noe stort mosjonsløp i dag. Når regionen samtidig er litt fragmentert, er håpet vårt at Lørenskogløpet kan være litt samlende for regionen, legger han til.

– Håpet er at vi på sikt kan samle 100-150 stykker på trening og kanskje få til et miljø som kan stå på egne bein, sier Thomas Heiberg Johansen.

Viktig å ha et mål

Ordfører Åge Tovan jubler for initiativet.

– Det er flott med et idrettslag som tilrettelegger for trening på alle nivåer. Samtidig er det viktig å ha et mål, for eksempel å trene til Lørenskogløpet – om ikke annet, så for å konkurrere med seg sjøl, sier Tovan.

Han understreker at kommunen har bygd ut steder som Losbylinna, treningsparken på Sørlihavna og turveien rundt Langvannet nettopp i et folkehelseperspektiv.

– Målet er å tilrettlegge områder der folk enkelt kan komme seg ut på tur, sier Åge Tovan.

5 og 10 kilometer

Og for dem som akter å delta på Lørenskogløpet:

Distansene er 5 og 10 kilometer, samt et eget barneløp på 700 meter. Starten går fra Mailand videregående skole, og løypa går rundt Langvannet – eller Langtjernet, som leder Svein Erik Hauger i Lørenskog friidrettslag helst kaller det.

– Det er idylliske omgivelser å løpe i! slår han fast med et smil.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken