Berg: – Tenker ikke på landslaget

Blackburn, England 20121110. Henning Berg hilser på hjemmepublikumet i sin første hjemmekamp som Blackburn-manager før Football League Championship-kampen i fotball mellom Blackburn Rovers og Birmingham City på Ewood Park lørdag ettermiddag.  Kampen endte 1-1.
Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo  / NTB scanpix

Blackburn, England 20121110. Henning Berg hilser på hjemmepublikumet i sin første hjemmekamp som Blackburn-manager før Football League Championship-kampen i fotball mellom Blackburn Rovers og Birmingham City på Ewood Park lørdag ettermiddag. Kampen endte 1-1. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix Foto:

Av

Henning Berg er helt avslappet med tanke på jobben som norsk landslagstrener. Han gjør stor suksess i ungarsk fotball etter samme opplegg som ga titler i Polen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Ståle Solbakken pekes ut som soleklar kandidat nummer én, men det er langt fra sikkert at han blir tilgjengelig.

Berg har så godt som ikke vært nevnt i debatten.

– En jobb som norsk landslagssjef er spesielt for alle norske trenere, men jeg har ikke tenkt noe på det i det hele tatt. Jeg kom til Ungarn i sommer, har noe på gang her og trives, sier Berg til NTB.

Egen stil

Han hadde suksess i Legia Warszawa og har fått Videoton til å bli et topplag. Klubben kan overta serieledelsen til helga. I så fall vil det være en forvandling med tanke på hva som har skjedd de siste årene.

I september sa Berg dette om landslaget:

– Norge må ha sin egen identitet. Vi kommer veldig sjelden til å ha bedre spillere enn motstanderne. Det kan skje i en årgang innimellom. Normalt vil Norge ha spillere som individuelt er under nivået til de vi møter enten de er jevngode eller bedre enn oss som lag.

Per-Mathias Høgmo ga seg for noen uker siden etter et nytt tap (Tsjekkia).

Hans tre år som landslagssjef ble resultatmessig svake, og Høgmo klarte aldri å leve opp til de store ordene han brukte.

A-landslaget spiller VM-kvalkamp borte mot Nord-Irland i mars.

Det gir gode odds om det skjer med Henning Berg på trenerbenken.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags