Berg: – Tenker ikke på landslaget

Blackburn, England 20121110. Henning Berg hilser på hjemmepublikumet i sin første hjemmekamp som Blackburn-manager før Football League Championship-kampen i fotball mellom Blackburn Rovers og Birmingham City på Ewood Park lørdag ettermiddag.  Kampen endte 1-1.
Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo  / NTB scanpix

Blackburn, England 20121110. Henning Berg hilser på hjemmepublikumet i sin første hjemmekamp som Blackburn-manager før Football League Championship-kampen i fotball mellom Blackburn Rovers og Birmingham City på Ewood Park lørdag ettermiddag. Kampen endte 1-1. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix Foto:

Av

Henning Berg er helt avslappet med tanke på jobben som norsk landslagstrener. Han gjør stor suksess i ungarsk fotball etter samme opplegg som ga titler i Polen.

DEL

Supertilbud: 5 kr for alt innhold på nett i 5 uker

Ståle Solbakken pekes ut som soleklar kandidat nummer én, men det er langt fra sikkert at han blir tilgjengelig.

Berg har så godt som ikke vært nevnt i debatten.

– En jobb som norsk landslagssjef er spesielt for alle norske trenere, men jeg har ikke tenkt noe på det i det hele tatt. Jeg kom til Ungarn i sommer, har noe på gang her og trives, sier Berg til NTB.

Egen stil

Han hadde suksess i Legia Warszawa og har fått Videoton til å bli et topplag. Klubben kan overta serieledelsen til helga. I så fall vil det være en forvandling med tanke på hva som har skjedd de siste årene.

I september sa Berg dette om landslaget:

– Norge må ha sin egen identitet. Vi kommer veldig sjelden til å ha bedre spillere enn motstanderne. Det kan skje i en årgang innimellom. Normalt vil Norge ha spillere som individuelt er under nivået til de vi møter enten de er jevngode eller bedre enn oss som lag.

Per-Mathias Høgmo ga seg for noen uker siden etter et nytt tap (Tsjekkia).

Hans tre år som landslagssjef ble resultatmessig svake, og Høgmo klarte aldri å leve opp til de store ordene han brukte.

A-landslaget spiller VM-kvalkamp borte mot Nord-Irland i mars.

Det gir gode odds om det skjer med Henning Berg på trenerbenken.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags