Sønn siktet for drap på sin mor: – Tydelig utsatt for voldshandling

Artikkelen er over 5 år gammel

Drapsalarmen har gått på Fjellhamar i Lørenskog. En kvinne er bekreftet omkommet etter det politiet mener er en voldshandling utført av hennes egen sønn.

DEL

Politiadvokat Jon Letnes bekrefter overfor Romerikes Blad at det er sønnen som er pågrepet og siktet i saken.

– Han er siktet for forsettlig drap på sin egen mor, sier Letnes klokka 09.13.

Politiet opplyser tirsdag formiddag at sønnen vil bli framstilt for varetektsfengsling onsdag – nyttårsaften.

** Har du opplysninger i saken? Tips våre journalister på 63 80 00 00 eller send e-post til tips@rb.no. **

Erklært død

Hendelsen skal ha skjedd på en privatadresse på Fjellhamar. Politiet ble varslet om bråk på stedet av naboer like etter klokka 05.30 og var kort tid etter på plass på stedet.

– Ved politiets ankomst til adressen, så fant vi en kvinne som tydelig var blitt utsatt for vold. Vedkommende ble erklært død kort tid etter at nødetatene var på plass. Åstedet er sperret av, og vi har skaffet oss kontroll på det vi mener er gjerningsmannen, opplyser operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt.

Politiadvokat Jon Letnes opplyser at tre personer var i boligen da den første politipatruljen ankom åstedet.

– Vi påtraff tre personer i boligen: Mor, far og sønn. Mor var drept, og sønnen er siktet for forsettlig drap på sin egen mor, sier Letnes.

Sønnen er i begynnelsen av 40-årene, mens moren er i midten av 60-årene, opplyser politiet.

Faren til siktede er gift med den avdøde kvinnen.

– Han var tilstede da hendelsen skjedde, men det er for tidlig å si om han var vitne til selve drapshandlingen, sier Letnes.

Ingen kjenning

Den siktede sønnen er tidligere registrert med noen forhold hos politiet, men ingen av disse skal dreie seg om alvorlige forhold.

– Han er ingen nær kjenning av politiet, sier Letnes.

Politiadvokaten ønsker ikke å opplyse noe mer om hvordan drapet skal ha skjedd, eller hva som kan være motivet for handlingen.

Han sier det er tydelige spor av hva slags type drap det er snakk om, men ønsker ikke si mer om det.

– Vi kommer ikke til å gå ut med mer om omstendighetene rundt drapet eller på hvilken måte dette har skjedd. Det kan vi ikke på nåværende tidspunkt. Det er så tidlig i fasen, og vi må snakke mer med sentrale personer og vitner om detaljer rundt det som skjedde, sier Letnes.

– Er det rus med i bildet?

– Det har vi ingen formening om, svarer han.

Eiendommen sperret av

Han gjentar at det er tidlig i etterforskningsfasen.

– Etterforskningen går sin gang med kriminaltekniske undersøkelser. Det vil være avhør av vitner, mens vi også vil foreta rundspørring i området. Vi er i startfasen, og noe mer enn vi har gått ut med nå, kan vi ikke si, sier Letnes.

RB-journalist Jon Theodor Hauger-Dalsgard ankom åstedet i 08.45-tida.

– Hele eiendommen er sperret av. Teknikerne er nå ankommet åstedet, og én politipatrulje holder vakt ved eiendommen, sier han.

Forsvarer vil ikke kommentere

Sønnen fikk opprinnelig oppnevnt Lillestrøm-advokat Cato Johannessen som forsvarer, men før de to hadde rukket å ta noe møte, ba han i stedet om å få bistand av advokat Geir Lippestad.

De to hadde sin første samtale tirsdag kveld.

– Det eneste jeg kan si til pressen nå i kveld er at jeg kan bekrefte at jeg er oppnevnt som siktedes forsvarer, at jeg har hatt en samtale med min klient og at det blir fengslingsmøte onsdag. Hva han har forklart, eller hvordan han stiller seg til siktelsen, kan jeg ikke si nå. Jeg må også få dokumentene i saken før jeg kan si noe mer, sier Lippestad til Romerikes Blad.

– Far var også tilstede i huset da politiet kom

Tips Oss
Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Artikkeltags