grønt sentrum" /> grønt sentrum" /> Gå til sidens hovedinnhold

Snart grønt sentrum

Artikkelen er over 7 år gammel

Lørenskog grønne sentrum ble politisk vedtatt allerede i 2003. Nå kan planene snart bli en realitet.

Varaordfører Ragnhild Bergheim (Ap) er godt fornøyd med at det ligger 10 millioner kroner til Lørenskog grønne sentrum i neste års budsjett.

– Det betyr forhåpentlig at vi kommer i gang med prosjekteringen og iverksette første etappe i løpet av neste år sier hun på vegne av flertallspartiene Ap, SV og Lørenskog i våre hjerter.

Stort rekreasjonspotensial

Planene for Lørenskog grønne sentrum består i å etablere et sammenhengende nett av turstier, gang- og sykkelveier og skiløyper fra Lørenskog sentrum og Elveparken via Losbydalen og videre ut i marka.

– Det innebærer ikke minst å gjøre området langs Nordlimyra tilgjengelig. Her bukter Losbyelva seg flott av gårde, men området er såpass utilgjengelig at det nok er få som har vært her, sier Ragnhild Bergheim.

– Med dette prosjektet får vi knyttet sammen turstien langs Langvannet og området innover mot Losbydalen og Mønevann. Dette området har potensial til å bli et nytt rekreasjonsområde for befolkningen i Lørenskog, mener hun.

Martin Bjerke (SV) har lenge vært blant de ivrigste pådriverne for prosjektet.

– Dette vil ikke bare knytte sammen nord og sør i Lørenskog, det vil i tillegg åpne et viktig kulturlandskap for innbyggerne, med Losbyelva som selve nerven i dalføret, sier han.

Koster 50 millioner

Lørenskog grønne sentrum ble vedtatt allerede i kommuneplanen for perioden 2003–2007.

Reguleringsplanen for den delen av Lørenskog grønne sentrum som omfatter gårdene Torshov, Hammer, Røiri og Nordli ble vedtatt i kommunestyret sommeren 2007.

I januar 2005 vant Arkitektkontoret Bjørbekk & Lindheim as idékonkurransen «Lørenskog Grønne Sentrum», som også omfatter gravlunden ved Lørenskog kirke. Prosjektet er beregnet å koste 50 millioner kroner totalt.

Høyre og Frp sier nei

Opposisjonspartiene Høyre og Frp foreslår på sin side å ta prosjektet Lørenskog grønne sentrum ut av budsjettet for 2014.

«Dette kan ikke gjennomføres så lenge vi samtidig gjennomfører til dels store kutt i tjenestetilbudet til innbyggerne,» skriver de i sitt alternative budsjettforslag, og understreker at ytterligere parkanlegg og forskjønning av sentrale områder i Lørenskog «må utsettes i påvente av et større handlingsrom i kommunens økonomi.»

Kommunestyret vedtar budsjettet for 2014 i morgen.

Kommentarer til denne saken