8. januar trillet Knut Erling Wedul av gårde fra Katmandu i Nepal. Etter å ha krysset Nord-India fra øst mot vest, har han nå kommet seg sørover til delstaten Goa.

Reisebrev på rb.no

– Jeg vil følge vestkysten ned til Indias sørligste by, Kanyakumari. Etter det er jeg noe usikker på hva jeg gjør, men jeg har svært lyst til å besøke den dansk-norske kolonien unionen hadde på Indias østkyst fra 1620 til 1845. Det er også mulig jeg tar en båt over til Sri Lanka og sykler ned til hovedstaden Colombo, og gir meg der, forklarer Wedul.

Tidligere har 51-åringen, som er oppvokst på Fjellhamar, blant annet syklet fra Nordkapp til Cape Town i Sør-Afrika for å se fotball-VM i 2010. Han har også syklet fra Åråsen til Bergen for å se Brann–LSK i 2007.

Wedul vil i tiden framover fortelle mer om hva han opplever på turene sine gjennom reisebrev som vil bli publisert på rb.no/lorenskog.

Sør-Amerika på langs

Etter India-turen, blir det en kort pause i Norge før han tar med seg tohjulingen til Brasil for å se et nytt fotball-VM.

– Etter at VM er slutt 13. juli, flyr jeg nordover til Quito i Ecuador, for å sykle Sør-Amerika på langs, forteller han.

136 dager på tur

Turen starter 1. august, og går gjennom landene Ecuador, Peru, Bolivia, Chile og Argentina.

– Hele distansen er på 11.000 kilometer.

Etter 136 dager på tur, vil Wedul nå verdens sørligste by, Ushaía, 14. desember.

Flere nyheter fra Lørenskog finner du her.