Planlegger dansefestival

DANSEFEST: Tuva Selmer Olsen og Katarina Skår Henriksen er klare til å arrangere dansefestival i Rådhusparken.

DANSEFEST: Tuva Selmer Olsen og Katarina Skår Henriksen er klare til å arrangere dansefestival i Rådhusparken. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Danserne Katarina Skår Henriksen og Tuva Selmer Olsen har savnet flere arenaer hvor profesjonelle dansere kan vise seg fram. Dermed bestemte de seg like greit for å arrangere sin egen dansefestival i Rådhusparken.

DEL

– Dette er jo ganske ambisiøst, men vi har egentlig bare hoppet ut i det, sier Katarina Skår Henriksen (26) fra Lørenskog og smiler.

Hun og Tuva Selmer Olsen (25) skal arrangere en dansefestival med spesielt fokus på samtidsdans og performance. Dette skjer i Rådhusparken i Lørenskog 31. mai, og 1. juni arrangerer jentene danseworkshops.

– Vi ønsker å satse primært på profesjonelle aktører, og har allerede fått mange forespørsler. Dette er foreløpig en liten festival, og vi har ikke kapasitet til å ta imot alle, men det er helt tydelig at det er et stort ønske fra kunstnernes side å ha en arena å vise seg fram på, sier Henriksen.

– Godt samarbeid

Temaet for festivalen er "Verden er mitt land", og danserne står selv fritt til hvordan de skal tolke dette.

Henriksen har bakgrunn som dansekunstner og pedagog, og Olsen underviser i dans på Lørenskog musikk- og kulturskole.

– Tuva var nyutdannet i fjor, og har et stort ønske om å fremme dans i Lørenskog, så det var egentlig hun som fikk det hele med festivalen i gang. Vi samarbeider godt sammen, så jeg har tro på dette prosjektet, sier hun.

Håper på støtte

– Hva koster det å arrangere en slik festival, og hvordan skal den finansieres?

– Det er ganske dyrt om man skal leie inn lydteknikker og profesjonelt lydanlegg. Vi håper at kommunen bidrar med støtte, i tillegg til lokale og offentlige instanser, forteller Henriksen.

Hun synes at Rådhusparken er veldig flott.

– Det er mye kultur som skjer i Lørenskog, men kanskje litt for lite scenekunst. Det er derfor vi ønsker å arrangere denne festivalen for å skape en arena hvor profesjonelle dansere kan vise fram dansen sin, sier hun.

Henriksen sier at de oppfordrer lokale aktører til å melde sin interesse.

– Vi ønsker som sagt å ha profesjonelle aktører, men dersom det er noen lokale aktører som vil delta, så blir vi glade om de tar kontakt, sier hun.

Danserne har også fått til et samarbeid med medie- og kommunikasjonslinja på Mailand videregående skole om å fotografere og filme under festivalen.

Kultursjef Torkel Sveinhaug er positiv til festivalen.

– Jeg synes dette høres veldig spennende ut. Vi har hatt møte med jentene, og de fortalte oss om planene sine. Dette er et positiv tiltak, og vi ønsker å legge forholdene til rette for dem, sier Sveinhaug.

Artikkeltags