Gå til sidens hovedinnhold

Påkjørt i gangfelt – 13-åring fraktet til Ullevål

Artikkelen er over 7 år gammel

To ungdommer på én og samme sykkel kolliderte med bil i gangfeltet. Syklisten (13) ble først betegnet som alvorlig skadet, men Ullevål sykehus omtaler nå skadene som moderate.

Politiet fikk den dramatiske meldingen klokka 08.23 torsdag morgen.

– To ungdommer – en 14-åring og en 13-åring, begge gutter – satt på samme sykkel da de syklet inn i et gangfelt. Der kolliderte de med en bil, sier operasjonsleder Svein Arild Hallås i Romerike politidistrikt til rb.no.

Operasjonslederen forteller at 13-åringen syklet, mens 14-åringen satt på sykkelstyret da ulykken skjedde.

– Den 13 år gamle gutten anses som alvorlig skadet og er fraktet til Ullevål sykehus for videre behandling. 14-åringen har det gått bra med, han har smerter i skulderen, sier operasjonslederen.

Like før klokka 14 opplyser Ullevål sykehus at 13-åringen behandles for moderate skader.

Kjenner ikke farten

Politiet opplyste først at ulykken hadde skjedd ved Fjellhamar skole, det riktige ulykkesstedet er rundkjøringen mellom Kloppaveien og Marcus Thranes vei, like ved Fjellsrud skole.

Politiet snakker nå med vitner til ulykken og sjåføren. Så langt har de ikke klart å bringe på det rene om bilen hadde fart da ulykken skjedde.

– Det er noe av det vi jobber med å finne ut nå. Vi har snakket med sjåføren, som er en mann i 40-åra fra Lørenskog, sier Hallås.

Elevene informeres

Rektor Lena Solholt på Fjellsrud skole forteller til RB at hun og assisterende rektor i morgentimene har gått fra klasse til klasse for å informere om ulykken på skoleveien.

– Vi har informert om det vi vet. Vi har også svart på de spørsmålene elevene har hatt. Det er klart ting sprer seg raskt i en slik situasjon, så vi forsøker å gå ut med all den infoen vi har, sier rektor Solholt.

Hun forteller at skolen har vært i kontakt begge de to guttenes foreldre etter ulykken.

Førerkortbeslag

Politiet har opprettet en sak på ulykken og saken skal etterforskes videre av Lørenskog lensmannskontor. Ifølge operasjonsleder Hallås er bilførerens førerkortbeslaglagt.

– Det er tatt med bakgrunn i veitrafikklovens paragraf 3. Om fører har samtykket til beslaget har jeg ikke informasjon om, sier Hallås.