Elena fikk bare seksere på vitnemålet: – Jeg er ingen nerd!

SOLID INNSATS: Både Løkenåsen-rektor Ellen Marie Gloppen (t.v.) og skolesjef Camilla Sandstrøm Mathiassen i Lørenskog kommune er stolte over innsatsen til Elena Pestoric. Foto: Torstein Davidsen

SOLID INNSATS: Både Løkenåsen-rektor Ellen Marie Gloppen (t.v.) og skolesjef Camilla Sandstrøm Mathiassen i Lørenskog kommune er stolte over innsatsen til Elena Pestoric. Foto: Torstein Davidsen

Artikkelen er over 4 år gammel

Med 18 seksere av 18 mulige på vitnemålet, kan Elena Pestoric (16) ta sommerferie med god samvittighet.

DEL

Slik deler du abonnementet ditt med andre i din husstand! 

– Jeg jobber jevnt, ikke altfor mye – men nok til at jeg er fornøyd med meg selv, smiler avgangseleven ved Løkenåsen skole etter en innsats det skal godt gjøres å matche:

På vitnemålet fra ungdomsskolen har Elena Pestoric nemlig karakteren seks i samtlige fag, inkludert muntlig eksamen i engelsk og skriftlig eksamen i matematikk – til sammen 18 seksere av 18 mulige.

– Et godt forbilde

– Det er helt strålende! Du er den eneste i Lørenskog på 10. trinn med et slikt resultat, sa grunnskolesjef Camilla Sandstrøm Mathiassen da hun stakk innom skolen tirsdag med en oppmerksomhet i form av et opplevelsesgavekort på Lørenskog hus.

Løkenåsen-rektor Ellen Marie Gloppen er også imponert og stolt over sin dyktige elev.

– Elena er et godt forbilde, ikke minst fordi hun også er positivt engasjert og inkluderende på en veldig god måte. Hun er aktiv i klasserommet, hun er med i elevrådet og hun har bidratt i vurderingssamtale med skolesjefen. Det skal bli spennende å følge henne videre i livet, smiler Gloppen.

Videregående i Frankrike

Og 16-åringen fra Rasta har planene klare for neste fase i livet:

– Ja, jeg flytter til Frankrike for å gå på videregående skole i regi av Studier i Utlandet.

– Jeg synes det høres veldig interessant ut, noe litt utenom det vanlige – og så lærer man jo et nytt språk, i tillegg til at det legger større vekt på realfag. Og jeg likte det jeg så av det franske skolesystemet da vi var på 10-dagers utveksling i oktober, forteller Elena.

– Hva har du tenkt å gjøre etter videregående, da?

– Jeg vet faktisk ikke, det er helt åpent. Mange tar for gitt at jeg vil bli lege eller noe sånt, men jeg vet faktisk ikke. Men jeg liker utfordringer, og ser for meg at jeg kanskje vil studere i England eller noe, sier seksereleven med det praktiske faget mat og helse som favorittfag fra ungdomsskolen.

Ingen usosial nerdetype

Hun tar skolearbeidet alvorlig og er stolt av resultatene, men er også opptatt av mye annet.

– Jeg er ingen nerdetype. Jeg følger godt med i timene, forbereder meg godt til prøver og legger en viss innsats i skolearbeidet, men jeg har også et sosialt liv med venner. De siste fem åra har jeg spilt håndball, og vi trener fem eller seks ganger i uka, sier hun.

– Opplever du at det er greit å være flink på skolen? vil skolesjef Mathiassen vite.

– Ja, man kan være den man er og blir akseptert for det. Det er viktig. Å være flink er positivt, men det er ikke akkurat sånn at jeg går rundt og forteller alle om karakterene mine, svarer Elena.

I slutten av juli begynner hun på et 20-dagers forkurs i fransk og matte, før turen går til Frankrike i slutten av august.

Men før den tid er det ferie.

– Jeg har foreldre fra det tidligere Jugoslavia, og skal besøke bestemor og bestefar i Montenegro. Det blir bra, smiler Elena.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken