Lovfester rett til brukerstyrt personlig assistent

FORNØYD: Helse- og omsorgskomiteens leder Kari Kjønaas Kjos (Frp) fra Lørenskog. Foto: Kay Stenshjemmet

FORNØYD: Helse- og omsorgskomiteens leder Kari Kjønaas Kjos (Frp) fra Lørenskog. Foto: Kay Stenshjemmet

Artikkelen er over 5 år gammel

Høyre og Frp gjør brukerstyrt personlig assistent (BPA) til en lovfestet rettighet.

DEL

– Dette er en viktig rettighet for å skape et samfunn med muligheter for alle, sier Kari Kjønaas Kjos (Frp) fra Lørenskog.

Trer i kraft neste år

Lederen av Stortingets helse- og omsorgskomité er meget godt fornøyd med at regjeringen i løpet av våren vil fremme et lovforslag om rett til brukerstyrt personlig assistanse.

Statsminister Erna Solberg (H), helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og justisminister Siv Jensen (Frp) fortalte om lovforslaget som under en pressekonferanse fredag. Målet er at lovenringen trer i kraft fra 1. januar 2015.

Den rødgrønne regjeringen la for ett år siden fram et høringsnotat om BPA, men Kjos mener forslaget ikke gikk langt nok.

Koster 300 millioner

– Vi vil også gi brukerne mulighet til å bytte inn innvilgede støttekontakttimer med BPA, og vi åpner for at foreldre med sterkt funksjonshemmede barn kan bytte inn avlastningstimer med BPA. Dette blir et bedre tilbud som gir folk mer valgfrihet og selvstendighet. Det handler om å få være litt mer sjef i sitt eget liv, sier Kari Kjønaas Kjos.

Regjeringen har beregnet at kostnadene for BPA vil øke med 300 milllioner kroner fordi flere vil benytte seg av tilbudet.

– Vi legger derfor inn disse pengene i statsbudsjettet for 2015, konstaterer Kjos tilfreds.

Artikkeltags