Vil du ha daglige nyhetsbrev hver morgen fra rb.no? Meld deg på her!

– Denne saken bør vi ikke utsette! Den har pågått lenge, og endelig får vi dette på plass, sa Mette Korsrud fra bygdelista Lørenskog i våre hjerter da kommunestyret onsdag kveld behandlet saken om etablering av ridebane på Losby besøksgård.

Stor betydning for driften

Og selv om både Miljøpartiet De Grønne og Kristelig Folkeparti ønsket å utsette saken til budsjettbehandlingen senere i år, ble prosjektet til slutt enstemmig vedtatt.

Dermed er selve klarsignalet gitt for en ridebane på 60x20 meter med en kostnad på anslagsvis to millioner kroner ved besøksgården.

Stalldriver Nadia Torsvik understreket nylig overfor Romerikes Blad hvor mye banen har å si for stallen og miljøet.

– Dette er noe vi har ønsket oss lenge og som vil ha stor betydning for driften av stallen. Med en ny ridebane kan vi gi elevene et veldig mye bedre tilbud enn i dag, sa hun.

Ville utsette

Det var Lisa Kara Fröyland fra MDG som foreslo å utsette saken.

– MDG mener slike ekstrakostnader bør tas i forbindelse med budsjett, sa hun – og la til at partiet er glade for at prosjektet er nedskalert og at det ikke lenger inngår en ridehall i planene.

– Men vi er bekymret for at etableringen skal medføre at det opparbeides nye biloppstillingsplasser, påpekte Fröyland.

Siv Tove Engebråten (KrF) erkjente at prosjektet er etterlengtet, men ønsket også i utgangspunktet å utsette det.

– Dette er en vanskelig sak fordi den må settes opp mot andre prioriteringer. Vi ønsker å gi vår tilslutning, men synes det er vanskelig ut fra kommunens økonomiske situasjon, sa hun.

Mette Korsrud tok til motmæle:

– Jeg tror ikke disse to millionene er det som velter budsjettet i Lørenskog, sa hun.