Harald ble årets natteravn

ÅRETS NATTERAVN: Harald Aksel Njaa er kåret til årets natteravn på Fjellhamar.

ÅRETS NATTERAVN: Harald Aksel Njaa er kåret til årets natteravn på Fjellhamar. Foto:

Av

Årets Fjellhamarravn 2019 i Lørenskog er nå kåret: Harald Aksel Njaa.

DEL

LeserinnleggHan har trofast deltatt som natteravn to ganger pr år helt siden desember 2008, og er en god representant. Han er hyggelig å ha med på laget, og har øye for og tar initiativ til å bistå de vi møter. Det handler om å være til stede der du er og gi tid. Natteravnene skal være diskret til stede i nærmiljøet, og bry oss om de vi møter på en ikke påtrengende måte. Slik som da han og teamet møtte en gutt og hans mor en kveld, og Harald hjalp de med å få sykkelkjedet på igjen, etter at de forgjeves hadde forsøkt å lirke det på plass fra en forvrengt tilstand. Moren ble så glad at hun skrev en svært hyggelig omtale på facebook om deres møte med de hyggelige og hjelpsomme natteravnene som tok seg tid til å bistå.

Om årets natteravnkåring sier Harald at det er hyggelig med slik oppmerksomhet, men at han føler bare han gjør «sin plikt» som alle foreldre burde, nemlig å interessere seg for ungdommene våre og for nærmiljøet på Fjellhamar. Harald ble Fjellhamarravn da han og familien var nyinnflyttede i området. Deres eldste sønn hadde da bikket 12 år, og Harald ble med for å bli mer kjent med området og med andre foreldre som kanskje hadde eldre barn. Det å være natteravn er virkelig en fin måte å bli kjent med området på, med andre foreldre og med «hva som rører seg» blant ungdommen. Høre om andre sine erfaringer, samtidig som man selv er til nytte. Og Harald har fått møte mange ulike voksne og ungdommer fra nærmiljøet i de 11 årene han har deltatt.

Videre sier Harald følgende: Jeg har stort sett aldri opplevd noe «skummelt», mange kvelder har vært helt stille. Men det har også vært kvelder med mye liv ute, som natt til 17. mai i Rådhusparken, eller på Byfesten i Lillestrøm. Jeg opplever Fjellhamar-ungdommen som veldig positive til oss natteravnene. De hilser og smiler, selv med litt for mye «innabords», og sier de er glade for at vi er der. Av og til har vi også delt ut vann til noen «trengende».

Jeg anbefaler alle voksne å bli med som natteravn, ikke bare foreldre, men også besteforeldre,tanter, onkler, naboer osv. Folk som bryr seg om nærmiljøet sitt.

Og i tillegg til alt dette, får man også trimmet litt og holdt seg i form.

Artikkeltags