Gå til sidens hovedinnhold

Re:Volt-festivalen i full gang

Artikkelen er over 5 år gammel

Ungdom fra Lørenskog står bak Re:Volt-festivalen som sparket i gang i skateparken på Kjenn lørdag ettermiddag. Hovedattraksjonen Lars Vaular går på scenen klokka 22 lørdag kveld.

Litt over klokka 15 lørdag braket det løs i skateparken mellom Mailand videregående skole og Kjennhallen:

Først entret punk-, trash-, metal- og progtrioen Druid den hjemmekoselige scenen Stua di – der flere av publikummerne benyttet anledningen til å slå seg ned i en av sofaene foran scenen – før hardrock-/metallbandet Deadly Casino bestående av fem karer fra Lørenskog inntok hovedscenen Storebror foran Kjennhallen.

Vil skape sommerstemning

Bak festivalen står nærmere 30 ungdommer fra Lørenskog, som det siste året har gått på festivalskole i regi av Akvititetshuset Volt.

Lørdagens festival er selve eksamensoppgaven, og bookinggruppa har en klar oppfatning av målsetningen med arrangementet:

– Re:Volt-festivalen markerer starten på sommeren. Skolen er slutt, og ønsket vårt er at folk skal få oppleve skikkelig sommerstemning mens de er her, er Edvard Smith Save (19), Remy Malchere Pettersen (19) og Trym Myra (18) enige om.

Mens forløperen Parkfest var et obligatorisk arrangement for ungdomsskoleelever, er det høyst frivillig å gå på Re:Volt-festivalen – og målgruppa er litt eldre ungdom i 16-20-årsalderen.

– Vi har satt sammen et variert program med både lokale band og artister utenfra, ut fra hva slags musikk ve selv og folk vi kjenner liker. Høydepunktet er selvsagt Lars Vaular, men selv er jeg kanskje aller mest spent på punkbandet Skalla fra Oslo, sier Remy Malchere Pettersen.

Vaular: Dette blir hyggelig!

Hovedtrekkplasteret for festivalen er rapperen Lars Vaular (31) fra Bergen.

Fredag kveld spilte han for en fullsatt plen på hjemmebane på Bergenhus Festning – lørdag klokka 22 går han på scenen i skateparken på Kjenn.

Og han gleder seg.

– Dette blir hyggelig. Og det høres helt ypperlig ut med festivalskole. Det er flott å skaffe seg erfaring med konsertproduksjon i ung alder, og sikkert ekstra motiverende for unge folk å få sjansen til å jobbe med arister de selv liker, sier Vaular på telefon til Romerikes Blad på vei fra Bergen til Lørenskog.

Han lover et variert show der rundt halvparten av låtene er byttet ut fra fjorårets konserter.

– Jeg prøver å variere og finne en god balanse, og vi har rundt 25-30 sanger vi bytter på med. Vi prøver å servere noe for spesielt interessert i alle aldre, forteller rapperen, som ga ut hele tre ep-er i løpet av fjoråret.

Han liker det litt kortere formatet på plate.

– Det er litt sånn jeg hører musikk selv, det er egentlig litt som tida vi lever i. Jeg håper å kunne gjøre mer sånt som dette rent kunstnerisk, gjerne også bare enkeltlåter, sier Lars Vaular.

Bildeserie

Revolt-festivalen i gang

 

 

Kommentarer til denne saken