Jentekvelden henger høyt

HØYT HENGER HUN: På Ladiesnight på volt kunne publikum blant annet holde pusten mens Yngvil Dammann (18) hang fra taket bare tøy-remser.

HØYT HENGER HUN: På Ladiesnight på volt kunne publikum blant annet holde pusten mens Yngvil Dammann (18) hang fra taket bare tøy-remser. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Med tissue, ukuleler og hard metall visste jentene at de er minst like gode som gutta på Ladies Night på Volt.

DEL

Ladies Night har blitt et av de viktigste arrangementene på Aktivitetshuset Volt. Her fremmes unge jenter og gis en smak av rampelyset, og arrangementet er blitt populært, både for de på scenen og publikum.

– Fordi dette er et så viktig og populært arrangement har vi nå gått opp til to jentekvelder i året. Jenter må opp på scenen og ta plass, mener leder for aktivitetshuset Volt, Linda Huuse Johansen.

– Jentene må tvinges

For det er ikke alltid at jentene er klare for å bryte ut på scenen, og da trenger de et lite puff.

– Det er så mange bra damer der ute som også kan spille, synge, danse, turne og henge i takstropp. Men jenter er ikke alltid like flinke på å stikke seg frem som gutta, og må derfor tvinges litt mer opp på scenen, forklarer Huuse Johansen.

Høyt henger de

På scenen, eller rettere sagt hengene fra taket, var blant andre Yngvil Dammann (18) og Celine Christoffersen (15). De driver med sirkusakrobatikk og tissue, som vil si å henge fra taket i tøyremser, uten å falle.

Jentene har drevet med tissue i bare et halvt år, men trives godt hengende fra taket og synes ikke det er skummelt å være nærmest i fritt fall på scenen.

Godt innpakket

– Vi øver veldig mye på å falle godt, slik at vi ikke skal skade oss, forteller Yngvil, og Celine legger til at de er godt pakket inn i stoffet, og derfor ikke faller så lett ned.

I tillegg til de høytsvevende jentene var det flere jenter på scenen, av det litt mer musikalske slaget, med et bredt spekter av sjangere. Omkring 10-15 jenter viste seg fra sin beste side, med både ukulele, gitarer og hard metall.

Artikkeltags