Unified-spillerne opplevde både julekveld og bursdag samtidig, men besøket i landslagsgarderoben ble det sterkeste for treneren: – De satt der med tårer i øynene

Sto igjen som seierherrer: Lørenskog Unified-lag scoret hele 14 mål på landslaget onsdag. Alle foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Sto igjen som seierherrer: Lørenskog Unified-lag scoret hele 14 mål på landslaget onsdag. Alle foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Artikkelen er over 1 år gammel

Selv etter å ha sett Unified-lagets glede av å møte landslagsspillerne, fikk trener Bjørn Nordby det sterkeste inntrykket da han gikk inn til Norge-stjerne for å takke for kampen.

DEL

I to år har ildsjelen stått i spissen for Lørenskog ishockeyklubbs Unified-lag. Men et av de største kom definitivt onsdag, da laget fikk spille mot landslaget.

– For våre spillere var det julekvelden og bursdag på en gang. Det var en helt enorm opplevelse, ikke bare å få spille med- og mot disse spillerne, men rammene rundt. Det var flere hundre tilskuere, nasjonalsanger, speaker og full pakke. Spillerne var helt i skyene, sier trener Nordby.

Fra NHL

Det 15 spillere sterke laget fikk også med seg noen landslagsspillere under kampen. De tre femmerne med Unified-spillere ble plusset på med to landslagsgutter på isen.

– Landslagsgutta opptrådte helt perfekt. De som skulle spille med våre kom inn i garderoben i forkant og pratet med dem. Andreas Martinsen kom eksempelvis fra NHL-spill. Dette er mildt sagt en helt annen verden. De hjalp dem som har litt trøbbel med å gå på skøyter. Tommy Kristiansen holdt en av våre i hånda gjennom hele kampen. Og da han også ga vekk køllen sin etterpå, var det en glede som knapt kan beskrives.

Festaften: Både landslagsspillere og Lørenskogs Unfied-lag gliste bredt etter kampen sistnevnte vant 14-6.

Festaften: Både landslagsspillere og Lørenskogs Unfied-lag gliste bredt etter kampen sistnevnte vant 14-6. Foto:

Det sterkeste inntrykket fikk Nordby imidlertid etter kampen.

– Da jeg gikk inn i landslagsgarderoben etterpå for å takke, satt faktisk flere av spillerne der med tårer i øynene. Det var veldig sterkt og viser også hva slags verdier de guttene har.

– Vant 14–6

Stian Ose (23) kunne også stolt fortelle om at landslagets svake oppkjøringsform før VM ble ytterligere forsterket onsdag.

– Det ble en bra kamp. Nasjonalsangen var gøy og vi scoret mange mål. Vi slo dem 14–6. Jeg scoret tre mål. Jeg har heller aldri spilt foran så mange tilskuere før, forteller han.

23-åringen sier både han og laget har opplevd stor utvikling.

– Vi er blitt gode, og vi er blitt mange. Vi er blitt veldig gode på de to årene vi har holdt på.

Han passet også å gi kreditt til landslagsspillerne.

– Jeg synes alle de gutta gjorde en god jobb. Alle var veldig gode og hjelpsomme. De scoret både mål og gjorde litt drittjobb for oss også.

Både Ose og de andre rundt laget ønsker enda flere spillere. Lagleder Ola Brandt opplyser at man nå har fått såpass god støtte fra næringslivet at alle spillerne får låne det de trenger av utstyr.

Tøffe dueller: Ishockey skal være tøft. Det fikk også denne spilleren erfare i duell med landslagets Erlend Lesund.

Tøffe dueller: Ishockey skal være tøft. Det fikk også denne spilleren erfare i duell med landslagets Erlend Lesund. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags