Hver tirsdag holder Friskis og Svettis Nedre Romerike trening for personer med funksjonsnedsettelse på Gjellerås Skole. Denne uka hadde en ekstra pådriver i gymsalen, ikke mindre enn tre ordførere hadde møtt opp for å delta på treningen.

Gledelig for alle

Både Øyvind Sand, Ole Jacob Flæten og Åge Tovan stilte, med noe variert treningstøy, for å få innblikk i hva slags trening organisasjonen driver med. Det betydde mye for både deltakere, og ledere.

– Vi ønsket å vise ordførerne hva vi driver med, og hvor viktig dette er for brukerne av tilbudet, forteller initiativtaker Tove Lyrstad, og legger til at deltakerne hadde gledet seg veldig til det storslåtte besøket.

– Mange hadde ordnet seg ekstra til ordførerne kom, og tatt på finstasen.

«Jympa»

Også ordførerne koste seg på treningen, og i en halvtimes tid hoppet de rundt og varmet opp sammen med de andre trimmerne.

Åge Tovan, som for anledningen kom i treningstøy, mener tiltaket er viktig.

– Det er morsomt å se hvor gøy de har det, og det er viktig å få satt fokus på slike tiltak, og at det finnes, forteller Lørenskog-ordføreren.

Deltakerne trener noe de selv kaller «Jympa», som de beskriver med at deltakerne beveger seg til musikk, og hermer etter lederen.

– Jympa handler rett og slett om bevegelse, ha det gøy og gjøre det man klarer, forklarer Lyrstad.