Nina Hanssen fra Lørenskog holdt nesten pusten mens hun sjonglerte hverdagen som journalist, foredragsholder og trebarnsmor.

Når hun pustet, var det sjelden med magen, og hun hadde vondt i nakken og skuldrene. Hun levde med en konstant følelse av uro.

Så møtte hun pusteekspert Anette Aarsland, som daglig hjelper klienter med å forbedre pustemønsteret sitt. Nina tok pustetimer hos Anette og opplevde at hun ble mer energisk, mindre stresset, og en tryggere person.

Parallelt med pustetimene utforsket journalisten og pusteeksperten hvordan pusten virker i kroppen, hvorfor så mange i den vestlige verden sliter med pustemønsteret og hvordan et godt pustemønster kan hindre livsstilplager og lindre smerter.

Nina Hanssen har tidligere skrevet boken om Lørenskogordfører Åge Tovan og også fagboken Flow i hverdagen. Hun holder jevnlig foredrag om flow og positiv psykologi. Til daglig er hun journalist i LO Media og Det skjer i Lørenskog-magasinet.

Boken Pusten er et resultat av et møte mellom Nina, som sliter med pusten i en hektisk hverdag og pusteekspert Anette. Begge er de nysgjerrige etter å lære mer om hvordan vi kan få et bedre forhold til pusten, og hvordan pusten virker i kroppen. Anette, som daglig hjelper mennesker å puste bedre viser øvelser vi kan gjøre hjemme eller på jobben.

Onsdag 12. mars får du tips til hvordan du kan få et bedre liv med god pust klokka 19.00.